Прки, секоја чест. Најсериозно, секоја чест. Јас не би издржал.
Субјективно, јас да возам така до Белград ќе биде небезбедно. Ќе заспијам.
Не е толку страшно верувај муабетче ова она плус темпомат и не се замараш многу, лабаво е.
Не знам зашто е толку паѓање у несвест... Колата е 86 КС, и таа брзина е таман, за да се патува безбедно и економично, без да биде влечкање. Не е брзо, ама не му е на секој поентата да си ја малтретира колата и да фрла пари за гориво, само за да стигне (можда) 15 минути порано (доколку се вози со разумни брзини).
Башка, ако бил со друштво, муабетче, темпомат, ова/она - лезет вожња.
За брзо воопшто не е, токму ова болдираново е најбитно за мене.
Со 86кс без проблем може да држи и 140кмх на темпомат. Има максимална од 175 (185 по спидо)
Може да држи не викам не ама економичноста не таа истата како со 115. За крајна си сосема у право, толку е 185 ама на 4400 вртежи да ја цедиш долго.
Со 86кс без проблем може да држи и 140кмх на темпомат. Има максимална од 175 (185 по спидо)
Не би рекол дека ќе е до толку „без проблем“... Значително ќе ти зголеми потрошња, и воедно верувам дека 1.5 дЦи со 86 КС, не звучи баш као „Новогодишен концерт со Виенска Филхармонија“, на таа брзина, на што знам колку обртаи.
Значително зголемена потрошња со 1 литро плус најмалце и бука која се јавува во кабина со која не се чуствувам удобно.
...ова/она - лезет вожња....
Едно мочање/полнење нафта и се што си заштедил иде у неповрат. Еднаш од кајшто живеам (на граница до Холандија) до излезот на Германија доле кај Пасау (околу 700 километри) ги минав за некоиси 5 часа.
Освен нон стоп на штрек и висока концентрација заради динамиката на возењето и замор, ништо друго ќар.
Многу време се маткам по патиштата на релативно долги релации, сите можни начини на пристигање сум ги практикувал, за на крај да завршам на лезет вожња. 110-130 на темпомат.
Порано дури ни не застанував за одмор (освен за нафта, ВеЦе, граници). Цепав по 2200 км во еден здив.
Сега, застани ваму, застани таму, седни у тоа кафанче, те стемни негде, најди си мотел, итн. Не вреди ризикот од брзо возење, и многу километри. 
Понекогаш се случува истите што ме прелетале да бидат 2-3 коли пред мене на патарина.
140км/ч = над 3000 вртежи, во 5-та
над 120 негде воопшто не е пријатно вкабина од моторот што се слуша,
барем мене ми е непријатно, а и сигурно во фејслифтот со 5 коња појќе е слично.
130км/х на 3000рпм, со овие вртежи престанува и тишината внатре. Почнува да се осеќа дека моторот се мачи и бучи троа.
Јебига дизел ...
А па бензинот со 86 коња змај е
Круза бе и битно обртаите се на 2400.. Тоа што бучи и вибрира внатре занемарливо е... На 120-ако бучи внатре до толку да е непријатно јебеш му матер на такво ауто...
Не е до толку буката јака туку непријатна е за слушање над 130
Во Megane III 1.5 DCI 110 моторот е прилично тивок на високи брзини (170-200), ветерот е тој што пречи.
Во Меган 2 1.5 дЦи 106 коња комплетна тишина е до 150 км/х над 150 има минимална бука. Но тоа се должи на 6та брзина и 20 коња плус. Да не беше толку голема разликата во зелениот картон на овој со 86 коња немаше ни да помислам да вадам.
Мегане 3 има одлична звучна изолација и плус 170-200 ги тера на 3800 вртежи макс. со тоа што моторот не се форсира толку.