...
Види сега, јас нема да те убедувам, дали е така или не. Некои направиле истражувања, дизајнирале мотор, го ставиле во кола и го тврдат тоа што го тврдат.
Јас можам да ти кажам од лично искуство со мојата, која од погорната приказна има само мап термостат.
Најубаво и најтихо работи наредниот ден после крузање од мин 200-300 км. Но, тогаш е најтромава во градски услови. Од друга страна, кога цела недела возам градска вожња, со менување на брзини во повисоки вртежи, работи малце погласно, но е многу повеќе осетлива на педалата за гас.
Кога правам забрзувања и доубрзувања, секогаш вториот или третиот пат колата има многу подобро поведение, отколку да речеме крузам со 120 и наеднаш ми текне да возам до 200. Вториот, а посебно третиот пат многу побрзо стига до 200. Уште подобри резултати се постигнуваат ако возиш ептен агресивно, пристигаш кадешто пристигаш, и после неколку часа или наредниот ден седнуваш во кола и возиш.
Да речеме на претходната е46ка го немаше ова однесување. Секогаш работеше исто, одзивот на педалата за гас беше ист.