Веќе почна и тој микро процент што остана од моторите, и тоа ќе си ебе мајката за брзо време, да не речеме година-две. Факт е дека сите возила од сите брендови ќе бидат или хибрид, плаг-ин или електрик, што искрено ќе удри по џебот – дебело. Не сака, но ќе мора, бидејќи батеријата се менува на 7-10 години, сакале или не. Ова не е добро воопшто.Ке си даваме пари сакале или не
Меѓутоа, бензинските и дизел моторите ќе станат артефакти и мислам дека за некои 20 години вредноста на одредени модели што сега се просечни, ќе биде многу поголема, бидејќи ќе ги нема во таа варијанта. На пример, 1,5 DCI Рено моторот – бесмртниот – за 20 години ќе биде како што денес се гледаат старите Мерцедес модели. Јас не сум љубител на вакви мотори, но што да правиш – ако сакаш ново возило, ќе мораш да купиш плаг-ин, хибрид или електрик, бидејќи друг избор нема да имаме.Само коа ке стегне некоја хаварија од шахти низ скопје еден јак дожд тоа струјата потфати од доле...само склучување договори пред купување ново ауто во иднина за нашата безбедност бидејки не ми мириса на арно..