Автор Тема: Електрични автомобили и хибриди  (Прочитано 566497 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Одг: Електрични автомобили и хибриди
« Одговори #675 на: 22 Септември 2014, 20:16:33 pm »
Кого го боли за ентериерот во колата дали личел ко за 80.000 долари. Возилово се вози со страст.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #676 на: 22 Септември 2014, 20:27:48 pm »
Свашта.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #677 на: 22 Септември 2014, 20:42:58 pm »
Кого го боли за ентериерот во колата дали личел ко за 80.000 долари. Возилово се вози со страст.

Одличен е ентериерот за намената.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29799
    • CARclub.mk
« Одговори #678 на: 22 Септември 2014, 20:45:20 pm »
Let's agree to disagree. Мене ми беше страшно underwhelming ентериерот. Очекував повеќе.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #679 на: 22 Септември 2014, 20:46:16 pm »
Токму така. Сосем одличен. Се надевам дека постои опција тоа мониторот да се гасне сосем посл 5-6 секунди од употребата или да се остави вклучен по потреба.

Let's agree to disagree. Мене ми беше страшно underwhelming ентериерот. Очекував повеќе.

Возилото е пионер на таквиот тип на возила. Постоило голем ризик да има проблеми со погонот, да не беде прифатен од клиентелата и слично. Сосем логичен е потегот да не биде ентериер а-ла Бентли класа.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #680 на: 22 Септември 2014, 20:46:46 pm »
Nisto porazlicna namena od drugite avtomobili,go cepkav u strumica,za tie pari blago kazano katastrofa.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #681 на: 22 Септември 2014, 20:48:20 pm »
Парите не се репер за споредба. Електрично возило од 80.000 и возило со МВС од 80.000 евра не се ни од блиску споредливи.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29799
    • CARclub.mk
« Одговори #682 на: 22 Септември 2014, 20:53:56 pm »
Споредбата од прва ти е промашена - споредуваш електрично возило со Мотор со Внатрешно Согорување.

Нејсе, електрично возило и класично возило се итекако споредливи. И треба да бидат - бидејќи само со споредување можеме да извлечеме вистински и релевантен заклучок.

Tesla-та (технички) се споредува со BMW 5. Чувството внатре е сосема различно, и според мене, недоволно луксузно за да може вистински да парира на BMW 5 и останатите. Не е дека е лошо, едноставно не е доволно добро за да може да биде реален конкурент. За жал, возило што кошта (од) 60-и-кусур илјади евра во Европа (јас конфигурирав возило што кошта 102.000 евра) внатре оддава чувство на возило што кошта значително помалку и има огромен (дури непрактичен, според мене) таблет во средина.

Како што е сега, ќе ја купуваат луѓе што ќе се пуваат дека возат електрично возило.

Хауевер, Теслата е кул и е (најверојатно, покрај горивни ќелии) иднината. Ми се допаѓа што веќе е достапна технологијата за да се изведе, а и забрзано се работи на инфраструктурата која  е потребна за секојдневно функционирање на овие возила. Сепак, ако го издвоиме ентериерот, не е доволно добар, барем не доволно „техно“ за да одговара на технологијата која се крие под кожата на возилото - а сепак најголем дел од времето би го поминувале внатре.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #683 на: 22 Септември 2014, 20:57:05 pm »
Сега ти ми повтори се што реков јас, од А до Ш :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6868
  • Бенве сие бенве
« Одговори #684 на: 22 Септември 2014, 20:57:21 pm »
Koja e cena na cinenje na teslata + potrosuvacka + troskovi na eksploatacija, mreza na servisi itn itn nasproti limuzina so najsovremen benzin/disel motor od klasa na audi a4/6 lexus bmw mercedes c/e klasa za da moze kupuvacot da go progolta enterierot?
Ako zememe deka kaj nas nema stanici za nadopolnuvanje energija, nema popust za eko vozila na registracija, ne e poznat vekot na baterijata, jas koga bi imal pari nikogas ne bi ja kupil.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #685 на: 22 Септември 2014, 20:58:56 pm »
Да постават суперчарџери во Скопје ќе биде одлично возило. Вака за дома да ја полниш..не баш. Ајгото ново е дури попривлечно внатре.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #686 на: 22 Септември 2014, 21:00:36 pm »
Milence jas si zboruvam za mene,ne ocekuvam deka site isto ke mislat,nit pa ubeduvam.Deni i se raduva a edvaj do 170 stignuva, ke si pukne od nervoza.
Ako dojde red da treba vakvi da bidat kolite od 80 iljadarki,nejkam ni da zamislam so ke treba da vozis za 10.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17607
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #687 на: 22 Септември 2014, 21:01:24 pm »
Ајгото ново не ми го спомињајте во наредниве две години, ве молам.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #688 на: 22 Септември 2014, 21:02:18 pm »
За 10 ќе купуваш С63 АМГ пошто не е еколошка и ќе мора да е евтина :D.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #689 на: 22 Септември 2014, 22:01:54 pm »
Milence jas si zboruvam za mene,ne ocekuvam deka site isto ke mislat,nit pa ubeduvam.Deni i se raduva a edvaj do 170 stignuva, ke si pukne od nervoza.
Ako dojde red da treba vakvi da bidat kolite od 80 iljadarki,nejkam ni da zamislam so ke treba da vozis za 10.

Ако бе мајсторче. Твое право си е да си имаше милење. Ееее, ја колку пати сум сменил мислење за нешто...