Автор Тема: Електрични автомобили и хибриди  (Прочитано 627709 пати)

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34312
  • Таков е животот... јебига
Одг: Електрични автомобили и хибриди
« Одговори #3585 на: 26 Октомври 2025, 14:19:47 pm »
Секоја втора недела доаѓа Корола Ибрид да ме земе за на аеродром. Сите таксисти веќе имаат по една таква, нема веќе мерцедеси и Шарани, само Короли.
Иако се токмев за една и ја капарисав, се пишманив до периодот до кој можев да се предомислам. Ќе собирам троа повеќе пари за нешто подостоинствено. Иако Королата е совршена од секој аспект, со звучната изолација не се живее, особено бидејќи рутите ми надминуваат по 1000км на ден. Едноставно со таква лименка од звучна изолација не се живее.
Сега истражувам колкав е проблемот сам да си наместам саглам огноотпорна изолација или да ќекам подобри времиња и следната генерација во 2026-та година. Ако не ја оправат звучната изолација со следната генерација има средни шанси да се фрлам во Дунав.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3586 на: 26 Октомври 2025, 14:21:38 pm »
За жал ќе ја убијат поентата на електричните возила. Само се надевам дека ние нема слепо да се водиме по секој закон од западниот свет, ама како што гледам дека и пратките од Кина ќе сме ги оданочувале по примерот на ЕУ....

Затоа Словаците испаднаа паметни и си изгласаа закон дека домашните закони ќе бидат uber законите на ЕУ и Мрсула фондер ЛАЈНЕН нема да може да им диктира што да прават со сопствените закони.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6592
« Одговори #3587 на: 26 Октомври 2025, 18:30:00 pm »
Секоја втора недела доаѓа Корола Ибрид да ме земе за на аеродром. Сите таксисти веќе имаат по една таква, нема веќе мерцедеси и Шарани, само Короли.
Иако се токмев за една и ја капарисав, се пишманив до периодот до кој можев да се предомислам. Ќе собирам троа повеќе пари за нешто подостоинствено. Иако Королата е совршена од секој аспект, со звучната изолација не се живее, особено бидејќи рутите ми надминуваат по 1000км на ден. Едноставно со таква лименка од звучна изолација не се живее.
Сега истражувам колкав е проблемот сам да си наместам саглам огноотпорна изолација или да ќекам подобри времиња и следната генерација во 2026-та година. Ако не ја оправат звучната изолација со следната генерација има средни шанси да се фрлам во Дунав.
Имав работно нешто бизнис трип во друг град и требаше да идеме со службено, корола 2024 1.8 новиот хибрид со 140кс. Истово искуство го имав после извозени 500км, над 90кмч има многу голем шум доаѓа од гумите и замара. Затоа постои рав4 или камри

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3588 на: 26 Октомври 2025, 20:00:22 pm »
Имав работно нешто бизнис трип во друг град и требаше да идеме со службено, корола 2024 1.8 новиот хибрид со 140кс. Истово искуство го имав после извозени 500км, над 90кмч има многу голем шум доаѓа од гумите и замара. Затоа постои рав4 или камри
Тешка глупост е тоа. Ич не кошта да се стави изолација над задниот трап. Од напред не е толку лоша ама задниот дел е едноставно ужасен.
Не се сложувам со тебе дека затоа постои РАВ или Кемри. Ниту една кола не треба да е толку лошо изолирана, а не па Корола што кошта 32.000 евра.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14769
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3589 на: 26 Октомври 2025, 23:26:06 pm »
Затоа постои W211 или W219 55 AMG...Таму никогаш не станува збор за лоша изолација,прекраснотија.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D