Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1994418 пати)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #7860 на: 27 Мај 2017, 19:08:37 pm »
Јас ги критикував Ефишнт Грип (ама Перформанс). Можеби автопатот бил таков во твојот случај, тивок.
Да ги пофалам сега за перформансите на мокро. Сеуште имаат страшен грип на мокро по 3 години користење, подобар него на суво.
И јас ги критикував за бучност. Пребучни се. Перфромансите се малку паднати на суво, но сеуште се супер.

Не знам за која димензија зборете, 18ки и 19ки, потивки премиум гуми немам сретнато(според тестови).

Јас лично ги немам користени Eff.Grip, ама мислам дека исти параметри имаа со GoodYear EAGLE F1 Asymmetric 3, јас такви користев 19ки и сега 18ки и сум презадоволен, премногу се тивки и грипот е одличен. Особено пак при дожд, презадоволен.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7861 на: 27 Мај 2017, 21:03:34 pm »
Nekoi G grip se ovie, 15ki, begajte podaleku

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен racingx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #7862 на: 27 Мај 2017, 22:41:50 pm »
Zdravo imam Eden neobicen problem izvinete za latinica kolata netrese gumi novi 2000 km dava zvuk nad nekade 55 60 kako bap bap bap nesto kako otvoren zaden prozor nekoj da znae da mi objasni (losa guma fabricki lager ili nedobro balansirana guma) koga vozam pravo se slusa koga vrtam desno se namaluva levo se zgolemyva zvukot

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #7863 на: 28 Мај 2017, 11:24:07 am »
Рејсинг.

Појди во Мотоцентар/СтопАндГо.
Балансирај ги прво ако не ти се балансирани па пробај пак дали ќе ти праи бап бап. Ако праи пак бап бап тоа значи дека некој механички проблем, буфер, лагери итн.
Мене ми звучи на се освен проблем во гумата.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #7864 на: 28 Мај 2017, 21:20:51 pm »
Zdravo imam Eden neobicen problem izvinete za latinica kolata netrese gumi novi 2000 km dava zvuk nad nekade 55 60 kako bap bap bap nesto kako otvoren zaden prozor nekoj da znae da mi objasni (losa guma fabricki lager ili nedobro balansirana guma) koga vozam pravo se slusa koga vrtam desno se namaluva levo se zgolemyva zvukot

По кажувањето треба да е лагер на тркало, провери кај мајстор дали може да се открие кој, или ќе треба уште малку да зголеми, мајстор ќе ти каже.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #7865 на: 28 Мај 2017, 22:46:08 pm »
Можно е и криви да ти се гумите

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #7866 на: 28 Мај 2017, 22:57:01 pm »
Mene od nebalansirani gumi mi vadese zvuk vau vau vau na 50-60kmh. Koga se vrativ da mi gi proverat se vadea na lager (kako se zaebal samo vo momentot na menjanje na gumi) ili nekoj drug problem so kolata. Gi stavija na balansirka i ne pokaza otstapuvanje, a nieden teg na bandas. Potoa gi odnesov na drugo mesto i sekoe trkalo po 25 30 mislam 40 bese najlosoto otstapuvanje. Dali nekoi balansirki po servisive im se cisto kolku da go provrtat trkaloto a tie nisto nemerat, neznam, no taka mi deluva.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7867 на: 29 Мај 2017, 08:08:05 am »
Пластика од калник да не ти е лабава, поткршена?

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #7868 на: 29 Мај 2017, 08:17:18 am »
Мене мајсторот предните пластики не ги врзал под предниот браник кога ја праел и на 150км/ч кога одев накај Белград исто правеше бам бам бам бам и не знаев до што е се додека со другата кола додека патувавме виде дека доле нешто „мрда“ и така го најдов проблемот. :)
Али тоа мајсторите се некогаш тешка багра, бетер од молери и водоводџии.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
« Одговори #7869 на: 29 Мај 2017, 08:43:48 am »
Али тоа мајсторите се некогаш тешка багра, бетер од молери и водоводџии.
Majstor na ovie prostori obicno znaci deka ima 2 grama mozok. Sekoja cest na isklucoci koi znaat i da si naplatat, normalno kolku pari tolku muzika i kaj majstorluk. A nie-Makedonska siromastija, sakame da zastedime i obicno odime tamu kaj sto ni e najeftino za se, posle normalno nesto ne e kako treba. Za sledna potreba od majstor povtorno kaj najeftiniot i povtorno ista prica. No so 250eur plata nema mnogu izbor osven da se zalime.
Edit: Uf ama muabet sum pisal  :(

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #7870 на: 29 Мај 2017, 12:11:05 pm »
Тоа е тој Македоснки муабет :D
Имаш и 3та опција сам свој мајстор да станеш па кога ќе усереш само на себе да се љутиш ;)
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #7871 на: 14 Јуни 2017, 21:14:41 pm »
Во Мотоцентар имаат некоја промоција на Pirelli P Zero Nero, цената за 225 45 R17 е 85 евра и ако скинш/дупнеш гума во наредната година ти ја менуваат бесплатно со нова.
Continental PremiumContact 6 се 117 евра гума, додека Michelin Pilot Sport 4 се 138 евра гума.

И што има разлика од 195 65 R15 и 225 45 R17 гуми?
Поголемиве освен што се понеудобни и попрецизни има друга разлика? Зголемена потрошувачка, потромава ќе е колата?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7872 на: 14 Јуни 2017, 21:17:19 pm »
Брзински и товарен индекс се обично поголеми во поголемите димензии. Обично (не секогаш) повисоките индекси ја прават гумата потврда и понеудобна поради потврди странични ѕидови (за товарниот индекс) и поцврстото јадро на гумата (за брзинскиот индекс).

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
« Одговори #7873 на: 14 Јуни 2017, 22:25:55 pm »
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/The-differences-between-17-18-and-19-inch-tyres.htm
http://www.caranddriver.com/features/effects-of-upsized-wheels-and-tires-tested
Eve tekstovi bas za taa dilema so golemina na gumite. I dvata se na golf, vo vtoriov posto se pokrieni od 15 do 19" e mozebi pointeresen za tebe.
Interesno e sto i vo dvata se spomnuva 18 kako odlicna dimenzija za golf, no za nasive patista mislam deka toa e malku poveke od sto treba.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #7874 на: 14 Јуни 2017, 22:44:10 pm »
Голема штета што морало да е GTI голфот (а не некој почест модел), за да добиеме многу пореална слика.