Hankook kinergy eco се одлични гуми во 14 и 15 инчна димензија, устава пена ми фати од зборење по луѓе, најмногу ради тоа што се ефтини и добри.
Иначе, супер е голфчево, штета што е бело.
Hankook kinergy eco се одлични гуми во 14 и 15 инчна димензија, устава пена ми фати од зборење по луѓе, најмногу ради тоа што се ефтини и добри.
Потврдувам дека се стварно многу добри и тивки гуми за симболична сума.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Без заебанција, освен што се тивки и голем плус е rolling resistance. Нема разлика дали си во лер или во брзина. Колата си цепа без да успори значително. Голем голем плус за пониска потрошувачка.
Ништо чудно кога ќе дојде за промена на вентусов да си земам kinergy eco во 205/55 16 димензија.
ова многу го приметувам на елантрата со истиве гуми. исто и јас неочекувано ептен задоволен иг ханкукот кој беа фабрички на колата
Ај да продолжиме за гуми тука.
Него требаше да мењам гуми. Имав Бриџстоун Туранца земено за двете коли. Гумата е доста бучна. Солидна на суво, релативно слаба на мокро. Како и да е приоритет ми беше новите гуми да се врвно удобни и тивки. Кими ми посочи да ги погледнам Ханкук Кинерџи Еко, а јас ги загледав Нокиај iLine (не Line, туку iLine).
И Ханкукот на тестови се доста јаки особено во тишина и комфор.
2nd: 2016 ACE Mid Range Summer Tyre Test (195/65 R15)
2nd: 2015 Auto Bild Top 18 Summer Tyre Test (185/60 R15)
2nd: 2014 ADAC 175/65 R14 Summer Tyre Test (175/65 R14)
3rd: 2014 ADAC 195/65 R15 Summer Tyre Test (195/65 R15)
The most comfortable Hankook K425 Kinergy Eco
The quietest tyre Hankook K425 Kinergy Eco
Best tyre for wet roads Hankook K425 Kinergy Eco
Имаат декларирани моиве 69 децибели. Бриџстоунот имаа 71 децибел.
За iLine нема баш сеуште тестови и незнам како треба да се понашаат, иако треба да се многу добри по искуства по интернетов од луѓе. И имаа ако добро памтам 67-68 децибели за овие димензии. Така да можно е да се и нешто потивки од Ханкукот.
На крај Нокиан ги најдов само во Мотоцентар по цена од 3000 денари. А Ханкукот беа 3800 рецимо, на друго место кај што можеше да се земат со попуст. И ги земав тие.
Први впечатоци ми се дека бучавата во кола е значително намалена. Приметливо значи зборам. Од сега натака приоритет ми е гласност на гума при купување.
Гумата е бајаги мека и забележливо поудобна. Меѓу најмеките што сум осетил.
За на суво е одлична сега за сега, колку што успеав да осетам.
И за на мокро одлична вчера пробував.
Моментално на колата гумите скоро и да на се слушаат на автопат, и при промена на асфалтот кон бучен и тивок има доста помалку разлика.
Најтопла препорака за Ханкук Кинерџи Еко. Браво за дечките, баш ова го барав.
За потрошња ќе пишам понатака, иако очекувам и во тој поглед да се добри.