Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1990595 пати)

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #7470 на: 03 Април 2017, 23:50:57 pm »
Од тоа досега што сум прашувал во Церес има нејдобри цени за Континентал.
За која димензија ти е?

standardna dimenzija 195\65\15 ...

Клинчар Неготино - 195/65 R15  4гуми со балансирање, местење - 14.000ден  3500ден од гума

толку беа пред месец дена
« Последно менување: 04 Април 2017, 00:07:03 am amater »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #7471 на: 03 Април 2017, 23:53:59 pm »
Ако искинеш гума од дупка, што праиме со китот за репарација?

Тогаш резервна гума се монтира која во секој случај се носи во возилото и се проверува притисокот на месечно ниво.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #7472 на: 03 Април 2017, 23:56:03 pm »
Значи у гепек, и кит за оправње, и вулканизер, и резервна да си носам :D
Јас сепак само резервна ќе си носам ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #7473 на: 04 Април 2017, 10:44:04 am »
Јас имам покрај резервна гума и оној спрејот за репарација што го продаваат по бензинските.

Отсутен daf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
« Одговори #7474 на: 04 Април 2017, 10:54:33 am »
Луге да не знае некој дали во Скопје општо може да се најдат Нехен хд плус . 3 недели се јавувам по дистрибутер и сите чекаат пратката да стигне. Се јавувам у турбомакс ми викаат а чекавме ама кухо добивме нема нехен.  Ако не друго да пазарам.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #7475 на: 04 Април 2017, 12:08:26 pm »
Bibaj ne naucija koga treba da ja pustat narackata za da im stigne na vreme. I lani bese potpolno istiot muabet, cekaa da im stigne a veke dlaboko vo letna sezona. Imase sansi da se izlazam da zemam Nexen lani, ako imaa.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #7476 на: 04 Април 2017, 12:45:09 pm »
За која димензија ти е?

Клинчар Неготино - 195/65 R15  4гуми со балансирање, местење - 14.000ден  3500ден од гума

ceres skopje 3700,...

klincar ko bi gi pratil i bez balansiranje i montaza bi naprail... pusti mi tel da vidime sto bi praele...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7477 на: 04 Април 2017, 13:31:24 pm »
За која димензија ти е?

Кој конти, кој брзински индекс, која година на производство?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #7478 на: 04 Април 2017, 20:57:15 pm »
За која димензија ти е?

Кој конти, кој брзински индекс, која година на производство?
conti premiumcontact 5, производство 0317, трета недела 2017та.
брзински индекс е Т, не знам дали V би биле значително поскапи
не ни прашав за брзински индекс, ниту пак е толку важен, стандард димензија Т е доволно

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #7479 на: 04 Април 2017, 21:31:37 pm »
Во церес основната понува за таа димензија е со H брзински индекс(210км/ч), а T(190 км/ч) колку што знам се околу 500-600 ден поевтини, само ретко кај ги има.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #7480 на: 05 Април 2017, 16:49:21 pm »
Лани кога мењав летни/зимски во Пнеуматик - Аеродром, ми замениле 2 гуми без да приметам. Ми шибнале Nexen у ќесите ама понови, старите беа Pirelli....небитно пошо не чувам фискални и дури сега приметив не можам ништо околу тоа. Ова чисто како инфо да знаете да си пазите, дали е намерно или не, не знам.

Друг проблем: на една од старите се појави цицка (испапчување на страничен ѕид) од внатрешна страна. Значи морам да ја менувам таа ама другите се ок, е сега дали да менувам само една или двете задни (погонски)? Може да прави проблеми ако една гума е понова од останатите?

Ја би ги сменил сите 4 тоа знам дека е најдобро сценарио, ама ќе останам со 3 гуми кои сеуште можам да ги возам, ќе треба да ги продавам на парче...не ми се замара и многу пари ќе ми отидат непланирано.

Предлози?

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #7481 на: 05 Април 2017, 17:32:37 pm »
1. Дали некој има искуство со Riken, конкретно со моделот Maystorm 2 B2 ?

2. Riken Maystorm 2 B2 за 14.000 или Nexen Nfera SU4 за 17.000 денари ?

Отсутен daf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
« Одговори #7482 на: 05 Април 2017, 22:28:04 pm »
Bibaj ne naucija koga treba da ja pustat narackata za da im stigne na vreme. I lani bese potpolno istiot muabet, cekaa da im stigne a veke dlaboko vo letna sezona. Imase sansi da se izlazam da zemam Nexen lani, ako imaa.

Значи минатиот петок се јавив ми рекоа во понеделник стигаат нехен. Се јавувам у понеделник ми викаат абе стигнаа ама Кумхо. Се згазив од смеење појма као да немале што има у контењер. Може бабуни да стигнат. Ја веке ги отпишав мислев тојо ама тамо мора 4 за попуст да зеам ке терам или Ханкок или Матадор новата мп они се под континентал.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7483 на: 05 Април 2017, 22:29:42 pm »
Лани кога мењав летни/зимски во Пнеуматик - Аеродром, ми замениле 2 гуми без да приметам. Ми шибнале Nexen у ќесите ама понови, старите беа Pirelli....небитно пошо не чувам фискални и дури сега приметив не можам ништо околу тоа. Ова чисто како инфо да знаете да си пазите, дали е намерно или не, не знам.

Друг проблем: на една од старите се појави цицка (испапчување на страничен ѕид) од внатрешна страна. Значи морам да ја менувам таа ама другите се ок, е сега дали да менувам само една или двете задни (погонски)? Може да прави проблеми ако една гума е понова од останатите?

Ја би ги сменил сите 4 тоа знам дека е најдобро сценарио, ама ќе останам со 3 гуми кои сеуште можам да ги возам, ќе треба да ги продавам на парче...не ми се замара и многу пари ќе ми отидат непланирано.

Предлози?

Слободно смени си една гума само нема проблем.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #7484 на: 06 Април 2017, 00:39:52 am »

Предлози?

Слободно смени си една гума само нема проблем.

Никако!
освен ако сакаш во некој ендек да завршиш