Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1843351 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #5640 на: 14 Септември 2015, 16:46:36 pm »
Драго ми е дека се разбираме. :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5641 на: 14 Септември 2015, 17:25:48 pm »
Рокот на гумата е 5-6 год. мах.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #5642 на: 14 Септември 2015, 22:35:12 pm »
Како испадна работата, како гумите да се наполитанки, 2 години рок на траење...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #5643 на: 15 Септември 2015, 07:48:39 am »
Ако се на пролет произведени на есен не ги купуваат....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5644 на: 15 Септември 2015, 07:56:30 am »
Како испадна работата, како гумите да се наполитанки, 2 години рок на траење...

Не 2, туку 6-7

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6864
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5645 на: 15 Септември 2015, 09:37:52 am »
зимскиот сет бандажи ми беше со 2004 гуми, лани така ја возев, имаа 6мм шара, еве жив сум, пишувам на форум 09:40 часот е... Ја не знам што толку се тупи за некои работи, има технички неисправни коли кои што загрозуваат повеќе од моите гуми со 6мм шара. Кога ќе ѕирнам на паркинг има коли со 2мм гуми, а за таксистите да не зборам.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
« Одговори #5646 на: 15 Септември 2015, 09:46:31 am »
они возат со мазни за поубаво да им лепи

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #5647 на: 15 Септември 2015, 10:19:28 am »
Ако се на пролет произведени на есен не ги купуваат....
Тазе гуми имате? Немаме дечко само вчерашни.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5648 на: 15 Септември 2015, 15:26:59 pm »
зимскиот сет бандажи ми беше со 2004 гуми, лани така ја возев, имаа 6мм шара, еве жив сум, пишувам на форум 09:40 часот е... Ја не знам што толку се тупи за некои работи, има технички неисправни коли кои што загрозуваат повеќе од моите гуми со 6мм шара. Кога ќе ѕирнам на паркинг има коли со 2мм гуми, а за таксистите да не зборам.

Браво со таквото размислување, гумата со тек на време ги губи перформансите, гумата старее.

Ете го другарот со нексенот, он споро си возел не му требало прва класа гуми, пред една недела му пресекле пат а он возел со 60км, и ја искрши колата. Да имаше саглам гуми немаше да се деси или штетата ќе беше минимална.

Дискови половни стави некои никакви му се искривиле при возење..

Сега брембо ќе ставал дискови, сега другше ги гледа работите, али некад може да биде касно.
Среќа бебето што го оставил пред да се деси срањето.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5649 на: 15 Септември 2015, 15:35:50 pm »
Стари нексен возел или нови?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
« Одговори #5650 на: 15 Септември 2015, 21:13:13 pm »
По логиката на

Браво со таквото размислување, гумата со тек на време ги губи перформансите, гумата старее.

Ете го другарот со нексенот, он споро си возел не му требало прва класа гуми, пред една недела му пресекле пат а он возел со 60км, и ја искрши колата. Да имаше саглам гуми немаше да се деси или штетата ќе беше минимална.

Дискови половни стави некои никакви му се искривиле при возење..

Сега брембо ќе ставал дискови, сега другше ги гледа работите, али некад може да биде касно.
Среќа бебето што го оставил пред да се деси срањето.

Како што можам да заклучам , само премиум гуми доаѓаат во предвид се друго било старо или ново е за во канта. И ако ти пресече некој пат, не значи дека со нови мишелинки ќе и пркосиш на физичките закони. Јас лично секогаш на моја кола возам нови гуми, и секако дека производителот ќе препорачува да не се возат гуми постари од 6 години.... им се еба бизнисот инаку...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5651 на: 15 Септември 2015, 21:26:17 pm »
Еве го она што го барав:

http://www.michelin.co.uk/tyres/learn-share/buying-guide/when-should-i-change-my-tyres

How old is too old? The five year test

After five years or more in service, your tyres should be thoroughly inspected  at least once per year. If the need arises, follow the recommendations of the vehicle manufacturer regarding replacing the original equipment tyres. As a precaution, if the tyres have not been replaced 10 years from their date of manufacture (see how to read a tyre sidewall), Michelin recommends replacing them with new tyres. Even if they appear to be in usable condition and have not worn down to the tread wear indicator.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6864
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5652 на: 15 Септември 2015, 21:32:50 pm »
Ќе ги сликам за на оглас и купувам нови. Ветувам пред цел форум

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **