Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2266318 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #5250 на: 19 Мај 2015, 15:09:22 pm »
Цитат
Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need.

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #5251 на: 19 Мај 2015, 15:21:51 pm »
Денес земав Hankook Ventus Prime 2. 195/50 R16 комплет 4 гуми со монтажа 19920. Да ги свртам некој ден и на отворено па ќе пишам мислење.

Првите импресии се дека гумите се доста потивки споредено со претходните кои беа зимски и се маааалку по тврди во споредба со Continental Premium Contact 5 кои ги возев исто на рент - а -кар во Германија исто така на Фиеста.

не знам ама многу си платил
ова ми го пратија на меил
Почитувани.
Летни гуми со бараната димензија можеме да ви понудиме.

195/50 R15
HANKOOK VENTUS PRIME 2 цена од парче со ДДВ 2.692,00 ден.

Во дадената цена добивате монтирање,балансирање и две години гаранција.
 е сеа тие се 16ка ама ипак..

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #5252 на: 19 Мај 2015, 15:25:32 pm »
16-ката е нестандардна димензија и е поскапа.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #5253 на: 19 Мај 2015, 15:30:03 pm »
Како што кажа Armex 16" гуми во таа димензија се скапи. Далеку поскапи од 15" верзија од истите.  Само да знаеш кои цени ги добив за истие гуми само од Continental, Mischelin, Goodyear и останатата багра на премиум брендови, ќе ти се слоши, исто како мене. Отров скапи.

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #5254 на: 19 Мај 2015, 16:38:25 pm »
 ме изненади цената (непријатно), барем ке пишеш импресии пошо и јас сум заинтересиран за истите

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5255 на: 19 Мај 2015, 17:10:17 pm »
225/45/17

Цените се од Четврток, 14.05. од лице место од дуќаните

Земав цени само од гуми на лагер.

Од гумарите:

- Не се исплати доплата за Мишелин ПС3 во однос на Примаси3, освен ако не се работи за високотуражна кола, поготово ако поголем дел од километрите се возат низ град
- Вентус Прајм 2 е поконфорна и потрајна споредено со V12 и S1. Вторите 2 се одлични, V12 насочени, S1 асиметрични. S1 се вградува фабрички во BMW, Mercedes, Audi. Дечкото ме убедуваше дека трба да одам на S1 XL, со поголема носивост, зајакнати страни, ама не сум сигурен дека така би играл.
- Гудијер ЕГ е понова гума од Ф1 и користи нови компоненти, таа ми ја препорачаа
- Вредештајнот се перверзија, поготово Сесанта.
- За Нокианот ми кажаа дека има рим протектор. Барав да ми покажат. Ми покажаа Nokian zLine и ми рекоа, па исто е :(
- Барумот на двете места каде што ми ги понудија ги испофалија и фино изгледаат

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #5256 на: 19 Мај 2015, 18:41:15 pm »
Види Matador MP47...би требало да добиеш цена испод 300 еур за 4 гуми
I’m so mean, I make medicine sick

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #5257 на: 19 Мај 2015, 18:50:37 pm »

- Не се исплати доплата за Мишелин ПС3 во однос на Примаси3, освен ако не се работи за високотуражна кола, поготово ако поголем дел од километрите се возат низ град
- Вентус Прајм 2 е поконфорна и потрајна споредено со V12 и S1. Вторите 2 се одлични, V12 насочени, S1 асиметрични. S1 се вградува фабрички во BMW, Mercedes, Audi. Дечкото ме убедуваше дека трба да одам на S1 XL, со поголема носивост, зајакнати страни, ама не сум сигурен дека така би играл.
- Гудијер ЕГ е понова гума од Ф1 и користи нови компоненти, таа ми ја препорачаа
- Вредештајнот се перверзија, поготово Сесанта.
- За Нокианот ми кажаа дека има рим протектор. Барав да ми покажат. Ми покажаа Nokian zLine и ми рекоа, па исто е :(
- Барумот на двете места каде што ми ги понудија ги испофалија и фино изгледаат

Одличен елаборат. ќе пробам точка по точка да коментирам:

1. Се исплати доплатата од 1000 денари, PilotSport е одлична гума, со одличен страничен супорт (веројатно дифолт XL ќе бидат), за поспортско возење и подобар риспонс од патот се „мајка“.
2. Ventus S1 Ево2 и понатаму мислам дека се одлична гума во однос вложено/добиено, иако MAPJAN рече дека не го бендисале многу.
3. Не знам за гудер, не сум информисан...
4. Није свеједно  :D
5. Куоре ги фали, ФилипМ ги фали... Јас би ги прерипал.

Јас сега кога би требало да купувам гуми во оваа димензија, би се одлучил за Hankook S1 Evo2. Цената е одлична, сите тестови и показатели исто така влеваат доверба. И повеќе сум фан на асиметрични од дирекциони гуми (незнам зошто, ете така, поубаво ми изгледаат...)

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #5258 на: 19 Мај 2015, 18:59:40 pm »
Ханкукот би одел јас. Поготово што се најтивки веројантно а и со солидна цена.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Auto-Bild-Performance-Tyre-Test.htm

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #5259 на: 19 Мај 2015, 20:17:46 pm »
4.

Рим протектор нема, добра на дожд, одлична цена.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5260 на: 19 Мај 2015, 20:34:23 pm »
Според ова на сликава - има.. 
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #5261 на: 19 Мај 2015, 20:39:37 pm »
Хм, ми стоеше за малечок, па помислив дека го нема. Моја грешка, се извинувам. Сликата е од официјалниот сајт на Нокиан.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5262 на: 19 Мај 2015, 20:40:12 pm »
Али реално нема. И јас бев за овие да ги ставам кај мене, ама кога ги видов балончиња- ништо.
Да не го има само во поголеми изведби 18, 19"..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5263 на: 19 Мај 2015, 20:44:07 pm »
Некои гуми имаат релативно мал рим протектор. Мислам дека Dunlop се едни од поасалните со „бабачко“. Јас некако сум го сотрел задниот бандаш на 166-ката, а рим-протекторот нечепнат... Шта речи, коју поруку послати... :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5264 на: 19 Мај 2015, 21:34:52 pm »
4. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Рим протектор нема, добра на дожд, одлична цена.

Зема вакви Боро?
Јас ставив такви на Полото. Фини гумички.