Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2439203 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #2145 на: 23 Април 2013, 23:01:35 pm »
ЕВА Спаркдина ! ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #2146 на: 23 Април 2013, 23:56:14 pm »
ОК гума? Ако за тебе ОК=катастрофа тогаш така нека биде.
Сава не е гума, туку е пластика. Ништо повеќе.

да не имаш загинато со сава па што толку ја ругаш ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2147 на: 23 Април 2013, 23:59:11 pm »
Не ја ругам јас. Самите себе си се ругаат.
еден збор само: пластика! Нема никаков контакт со асфалтот. Треба уште 200 фурни леб да јадат Словеншчинине пред да ги бива за гуми.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #2148 на: 24 Април 2013, 00:00:50 am »
 :) :D :D ;D :D :D :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2149 на: 24 Април 2013, 00:04:31 am »
Си возел Rapidex ?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #2150 на: 24 Април 2013, 00:05:07 am »
еден збор само: пластика! Нема никаков контакт со асфалтот. Треба уште 200 фурни леб да јадат Словеншчинине пред да ги бива за гуми.

пробај смени кола ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2151 на: 24 Април 2013, 00:08:54 am »
Не е до колата, до гумата е. МОментално возам Мишелин, Униројал, Семперит и КОнтинентал. Сава уште еднаш нема да возам во животот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #2152 на: 24 Април 2013, 00:22:32 am »
falanga koja isfrustritanost ja imash od sava neznam so e rabotava, jas gi imam zimskite 4 godini i zijan ne sum videl

btw, treba da kupuvam letni sega, nekoj ima iskustvo so hankook nekako najdobri ceni mi davaat?

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #2153 на: 24 Април 2013, 00:41:23 am »
falanga koja isfrustritanost ja imash od sava neznam so e rabotava, jas gi imam zimskite 4 godini i zijan ne sum videl

btw, treba da kupuvam letni sega, nekoj ima iskustvo so hankook nekako najdobri ceni mi davaat?

Sto cena? :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2154 на: 24 Април 2013, 02:17:21 am »
Не е до колата, до гумата е. МОментално возам Мишелин, Униројал, Семперит и КОнтинентал. Сава уште еднаш нема да возам во животот.

Де бе колку тркала има Спаркот ? ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2155 на: 24 Април 2013, 06:33:45 am »

зашто бе? сава ескимо, на пример, се тотално солидна зимска гума.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #2156 на: 24 Април 2013, 07:11:13 am »
Единствено Ескимо е солидна гума од Сава. Но и таму додека конкуренцијата малку по малку мрда напред, овие си истапкаа во место. Но така и треба да биде. Good Year нема сам да си праи конкуренција на своите премиум бренодви GoodYear и Dunlop.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен queqe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #2157 на: 24 Април 2013, 07:33:14 am »

ханкок-на почеток се добри,втората година се веќе пластика.Првите ханкок што ги купив(половни) пред 11 години имаат извозено околу 70000км и имаат шара ко вчера да се купени и уште се возат.За другото ауто после купив пак Ханкок-вентус(нови)-исти кусурац се,еве трета година ги возам (само у лето),али рачунам дека на дожд немам кочница.Најниска цена е една работа ,а најдобра цена (у однос на квалитет) е друга.Можеби има некои Ханкок поскапи и подобри,али овие нај ефтините се ќутук.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2158 на: 24 Април 2013, 09:12:41 am »
Позитивни искуства со Sava - Eskimo, Intensa и Perfecta.

Не знам зашо толку негативен набој према нив...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #2159 на: 24 Април 2013, 09:23:02 am »

ханкок-на почеток се добри,втората година се веќе пластика.Првите ханкок што ги купив(половни) пред 11 години имаат извозено околу 70000км и имаат шара ко вчера да се купени и уште се возат.За другото ауто после купив пак Ханкок-вентус(нови)-исти кусурац се,еве трета година ги возам (само у лето),али рачунам дека на дожд немам кочница.Најниска цена е една работа ,а најдобра цена (у однос на квалитет) е друга.Можеби има некои Ханкок поскапи и подобри,али овие нај ефтините се ќутук.

Мислам дека имаат разлика моделите од пред 11 год и овие денешниве.