Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2436207 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #1035 на: 24 Септември 2012, 15:54:55 pm »
Абе да знам, него ме интересираше дали може некако да се види, некаде на гумата, или што ја знам, кои гуми се зимски, кои се ол-сизн, кои се летни...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1036 на: 24 Септември 2012, 16:04:33 pm »
Ако ја расечеш гумата, и и ги изброиш годовите, ќе познаеш колку нови години прошла. За да знаеш колку е возена. А за дали е зимска ќе ја ставиш во фриз, и ќе ја оставиш да отстои 9 дена и 6 часа. Ако е зимска ќе има "Ху" кога ќе ја отвориш вратата, а ако е летна нема "Ху".

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1037 на: 24 Септември 2012, 16:10:53 pm »
Алелуја, некој да збори на нашки, да можеме да се разбереме...

Него, пар клучни прашања...

Дали треба да се сече надолж, или за годовите да се повидливи, попреку? Пошто иам разбрано и за надолжно дека може да се сече, па да се пребројат колку цели шарки остануваат на едната, колку на другата страна... После си има формула за пресметување...

Друго, за зимските, дали мора да биде у дубоко, или може и у плитко? И дали ако ми е доволно ладно дома, да не се појави „Ху“, дали тогаш има врска гумите дали се зимски или не? Дали ми е потребен нов метод?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #1038 на: 24 Септември 2012, 16:11:49 pm »
It's easy: Зимските гуми носат :

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1039 на: 24 Септември 2012, 16:14:01 pm »
Телешка или овча кожа? Пошто, some say, дека со телешка поубаво држи на мраз...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1040 на: 24 Септември 2012, 16:16:24 pm »
Неможе во плитко. Мора или во длабоко или во нафталин. Ова со нафталинот беше препорачано за луѓе со инвалидитет, како полесен метод, за да не дигаат бетонски блокови над глава.

За да се појави „Ху“ - времето мора да е наместа доумерено со повремени грмежи и воздушен притисок од 971 хектопаскал. Иначе џабе тестирањето.

Нов метод се користи само ако си го скршил стариот метод.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #1041 на: 24 Септември 2012, 16:19:58 pm »
Ако носат ваква фенси живанши капа, гарант се за у планина:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1042 на: 24 Септември 2012, 16:42:57 pm »
Е сега, нафталинот дали треба да биде во округла или плочкаста форма? Пошто имам учено на факултет дека ако е округла форма тогаш има помала површина на изложеност и со тоа помала шанза за хемиска реакција со гумата која пред да биде сечена надолжно треба да биде протресена али не промешана со околното свинско од комората за длабоко замрзнување.

@ Велештрумф, кожата мора да е Офча зошто таа полесно се штави. Штавењето може да биде ладно или топло и секое од тоа комбинирано ладно хемиски или петрохемиски. Дајдобро е да е топло и петрохемиски штавено да не останат некои крлежи кои подоцна можат да ја дупнат гумата ако ги фаќа паника додека се во cryostasis у комората за внатрешно согорување, тоест гумо-ладење..

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1043 на: 24 Септември 2012, 16:53:51 pm »
Кај мене пишува S+M и има снешко  :-\ :-\ :'(
Совет?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1044 на: 24 Септември 2012, 16:57:16 pm »
Да му закачиш на смешкото еден морков у нос. Така кога ќе факаш кривини ќе може снешкото носот да си го пикне кај што не му е местото и ќе имаш бољи грип на снег. А исто така можеш да се обратиш и до куќен совет ако треба нели? И ондак то.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1045 на: 24 Септември 2012, 17:31:28 pm »
Кај мене пишува S+M и има снешко  :-\ :-\ :'(
Совет?
Со тие гуми, мора ова да ти свири во кола село време. Иначе фрли ги.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1046 на: 24 Септември 2012, 17:37:25 pm »
Или...

;D ;D ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1047 на: 24 Септември 2012, 18:01:51 pm »
И особено внимание да се обрати на планината на страничниот ѕид, ако не е стилизирана гумата не е зимска, значи ЗИМСКИ СЕ САМО ТИЕ СО СТИЛИЗИРАНА ПЛАНИНА.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1048 на: 25 Септември 2012, 23:46:25 pm »
Not a valid youtube URL
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1049 на: 26 Септември 2012, 01:30:31 am »
 ;D ;D ;D ne se podjebavajte so godovite i hu efektot nekoe drvo ke ve svati ozbilno  ;D ;D ;D ;D  ;)