Другарче мое зема на два пати х2 сава некоја си,нов модел летна,првиот пат гумата му се поду на некои си 15 000км,и пред 1 месец пак зема ист модел,195-50-15 за сума од 2300 ден по гума.Со образложение ефтини биле,па ефтини се да,ама секоја година ќе си ги мењаш и кога ќе ја направиш математиката и не се така ефтини.
Јас на кадетот возам на задните тркала сава веке 6 години, имам поминато околу 40 000 км и ниту се изедени, ниту испукани, купени се 27 евра по парче. Предните ми ги изеде побрзо и лани ги сменив затоа што низ градов од премногу легнати полицајци, дупки и стално само прекопувања, се раштелова цела предница и во рок од 3 месеци ги изеде начисто и ги сменивме, центриравме, земавме некои словенски гуми за напред, еве ги тераат, така да може се десило ете да се надува таа, генерално добри се, плус моиве се летно-зимски, и зимоска на оној снег, поготово кај што живеам јас во кисела вода, без никаков проблем си истерував со опелчето иако задња вуча, а останатите комшии прилично имаа проблеми со снегот