Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2432764 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #570 на: 17 Мај 2012, 14:05:19 pm »
Moze i nekoj da go jade nemien.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #571 на: 17 Мај 2012, 14:51:21 pm »
Dzabe ti bile i Michelin da stavis ako prodenicata ne ti e kako treba. Najmnogu me nerviraat onie avtobusi i kamioni cii gumi se losi. Toa e ogromen propust i za zal ne treba da se dozvoluva. Stedenje na gumi ne e preporaclivo.
До вчера не убедуваше за кинески гуми сеа не е препорачливо?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #572 на: 17 Мај 2012, 16:21:36 pm »
Сака да каже возење на стари гуми и нештедење со некупување на нови.
Иначе само погледнете таксистиве низ скопје какви балонки возат.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
« Одговори #573 на: 17 Мај 2012, 16:42:39 pm »
Најдов Нокиан ЗГ2, и тоа во мотоцентар :D, како што реков услугата им е премногу лоша така да ни самите незнаат што имаат што немаат на лагер. Денеска онака одсабајле викам дај ќе се јавам во Кисела Вода во продавницата и кога таму ми викаат исто нели имаме во склад царински за ден-два може да бидат тука ако ги сакате. Отидов земав фактура, ми рекоа дека утре би требало да се таму но најкасно понеделник сигурно биле таму. Така да тие ќе бидат и одтаму. Се јавив битола во трофеј, утре му стасувале и него но цените му беа доста поскапи, нокианот ми ги даваше по цена што во скопје ја добив за Конти СК5.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #574 на: 17 Мај 2012, 16:54:27 pm »
Motocentar ne se tolku losi.

BTW imaat golem izbor na Gumi. E sega ti treba i vnatresen covek i se se resava glatko.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #575 на: 17 Мај 2012, 17:08:32 pm »
Не сум задоволен од нив воопшто, стоп-го се милјарда пати подобри во услугата, штета што немаа Ханкук Вентус с1ево2, одма ја зимав таа гума презадоволен сум од нив сега за сега, и од зимските гуми што ги земав кај нив. Мотоцентар ги одбрав зошто сакав нокиан, инаку благодарение на ммм21, најдов во грција Континентал КС5 за 550еу сите 4ри но сакам да ги пробам Нокианов. Инаку Мотоцентар во која и продавница да се јавиш кажуваат различно, од цени до лагер што имаат како имаат. За толкава фирма недозволиво е тоа. Во 3 нивни продавници се јавив различни информации добив. Инаку не би ти требало внатрешен човек кога сакаш пари да им оставиш и профит да им направиш но ете...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #576 на: 17 Мај 2012, 17:12:51 pm »
Za vo Stop and Go eden rodnina zema za Mazdata bandazi i gumi Michelin, extra cena, epten povolno ama preku vrski i sekako na doverba koga ke ima da plakja. Ama trebaat jaki lugje za toa.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #577 на: 17 Мај 2012, 17:27:41 pm »
Во Стоп-Го нема Мишелин :D, Ханкук, Пирели, Бриџстон и Кумхо има.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #578 на: 17 Мај 2012, 17:48:56 pm »
Imaa pred 2 godini, odnosno za tipot obezbedija. Sepak se zavisi KOGO poznavas i kako ke se postavis kon niv.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #579 на: 17 Мај 2012, 17:51:05 pm »
Може искомпензирале нешто. Утре може ќе почнат и шминки да продаваат како што стигнала ситуацијава во стопанствово

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #580 на: 17 Мај 2012, 17:54:03 pm »
Nemam pojma sto pravele ama znam tipceto si vozi novi michelinki na Mazda 6 TDCI. Nevideni gumi i na nego tolku eftino mu izlegoa. Ama covekot e od doverba.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
« Одговори #581 на: 17 Мај 2012, 18:24:03 pm »
Не сум задоволен од нив воопшто, стоп-го се милјарда пати подобри во услугата, штета што немаа Ханкук Вентус с1ево2, одма ја зимав таа гума презадоволен сум од нив сега за сега, и од зимските гуми што ги земав кај нив. Мотоцентар ги одбрав зошто сакав нокиан, инаку благодарение на ммм21, најдов во грција Континентал КС5 за 550еу сите 4ри но сакам да ги пробам Нокианов. Инаку Мотоцентар во која и продавница да се јавиш кажуваат различно, од цени до лагер што имаат како имаат. За толкава фирма недозволиво е тоа. Во 3 нивни продавници се јавив различни информации добив. Инаку не би ти требало внатрешен човек кога сакаш пари да им оставиш и профит да им направиш но ете...
Во Саботата менував гуми зимски/летни на Нисанот на моите (не го возеа пошто цитроенот го возеа дур не го продадовме, затоа уште имаше зимски гуми) и ИМАШЕ S1evo (или ево2), во димензија 225/45/17, само беа RunFlat, за жал :( Во Стоп-Го беа пренатрупани со гуми, проверете повторно што има ново :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #582 на: 17 Мај 2012, 18:40:02 pm »
Најдов Нокиан ЗГ2, и тоа во мотоцентар :D, како што реков услугата им е премногу лоша така да ни самите незнаат што имаат што немаат на лагер. Денеска онака одсабајле викам дај ќе се јавам во Кисела Вода во продавницата и кога таму ми викаат исто нели имаме во склад царински за ден-два може да бидат тука ако ги сакате. Отидов земав фактура, ми рекоа дека утре би требало да се таму но најкасно понеделник сигурно биле таму. Така да тие ќе бидат и одтаму. Се јавив битола во трофеј, утре му стасувале и него но цените му беа доста поскапи, нокианот ми ги даваше по цена што во скопје ја добив за Конти СК5.

Додека не му стигнат на увозникот нема ни во Битола да стасаат. И нормално дека ќе има повисока цена кога Мотоцентар е увозник.

Него не сте ни свесни која добра маржа ја имаат гумарите, ние компјутерџиите може само да сањаме за таков профит.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #583 на: 17 Мај 2012, 19:00:39 pm »
Во Саботата менував гуми зимски/летни на Нисанот на моите (не го возеа пошто цитроенот го возеа дур не го продадовме, затоа уште имаше зимски гуми) и ИМАШЕ S1evo (или ево2), во димензија 225/45/17, само беа RunFlat, за жал :( Во Стоп-Го беа пренатрупани со гуми, проверете повторно што има ново :)

За жал 235/45 Р 17 немало да добијат С1 ево2, така ми рекоа пред 1 недела. Ќе се јавам утре пред да ги пуштам парите ќе прашам пак, зошто специјалциве од Мотоцентар рекоа ќе ми се јават денеска до 18ч да ми кажат за сигурно дали ќе стасаат утре гумите но секако не ми се јавија. Ги барав јас, утре до 9 ќе ми се јавеле демек да ми кажат. А не ми се пуштаат парите додека не стасаат гумите во сервисот.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #584 на: 17 Мај 2012, 19:07:59 pm »
A be baraj na drugo mesto. Prasaj vo sosedstvoto kolku se. Idi do tamu i smeni si gi tamu ako nemaat kaj nas. Ne veruvam mnogu poskapo da bide.