Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2432987 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #555 на: 16 Мај 2012, 19:11:48 pm »
Да не знае некој кој освен Мотоцентар продава Нокиан гуми. Ептен заникаде им е услугата, или пак се глупави тие таму. 2 дена по ред им се јавувам дали имаат нокиан димензијата што ми треба и која е цената, и се ми кажуваат најнормално има ваа и ваа цена е, денеска одам да земам профактура и продавачката ми вика да да ги има на царина се за 15ина дена тука ќе бидат  ??? А неделава треба на пат да одам па не ми се оди со стариве. Во кој град да било  нема врска само да имаат таа димензија.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #556 на: 16 Мај 2012, 19:24:10 pm »
047/256-388
070/818-744 Горан...Јави се и прашај го,80% сум сигурен дека има
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #557 на: 16 Мај 2012, 19:31:13 pm »
Може да се ѕвони воа време ? :D

едит, пробав веќе затворен е изгледа, утре здравје ќе ги барам одсабајле.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #558 на: 16 Мај 2012, 19:37:36 pm »
Фиксниот број е од дуќанот,а мобилниот незнам дали е службен или негов лично...Знам имаа уште еден службен,али ете утре од сабајле побарај ги околу 9 ке добиеш некој,ако не ке тркнам јас ке ги прашам.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #559 на: 16 Мај 2012, 19:45:09 pm »
Ќе ги побарам утре од сабајле нема проблем. Фала за бројот и информациите

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #560 на: 16 Мај 2012, 20:37:16 pm »
Може да се ѕвони воа време ? :D

едит, пробав веќе затворен е изгледа, утре здравје ќе ги барам одсабајле.
Шо ѓи ебам, во 10 вечер ѕвонам по огласи... Ми е гајле... Уште да најдев мало резервно тркалце.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #561 на: 16 Мај 2012, 21:49:54 pm »
Глеам многу се пука против кинеските гуми...Баш ме интересира што гуми имаат овие кинескиве автобуси, што ги набавија Владата. Ако тие се покажат добри, со оглед на секојдневното малтретирање по скопските улици на температури од 30+ степени и што уште не, тогаш сите акаме по еден пар кинески гуми. :D
Баш пред некој ден ги гледав кинескиве автобуси и гледам Michelin и пак се загледувам и стварно Michelin имаат..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
« Одговори #562 на: 16 Мај 2012, 21:56:04 pm »
Значи грешно сум запамтил, јас мислев БФ Гудрич (бај Мишелин) :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #563 на: 16 Мај 2012, 22:53:09 pm »
Лани зедов две кинески предна шара за камионот,за 10.000км се направија како патика шангајка.Истати гуми ги има еден пријател и ги вози еве 4-та година на камионот и немаат гајле.Јас ги зедов по негова препорака али ете кај мене не се погодија.
Поука од сето ова,пробав се заклав едно 600 евра,другиот пат ке платам + 300-400 евра,ама ке си возам проверена гума,Чајна шит ноу танкс ;D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #564 на: 16 Мај 2012, 23:06:33 pm »
Лани зедов две кинески предна шара за камионот,за 10.000км се направија како патика шангајка.Истати гуми ги има еден пријател и ги вози еве 4-та година на камионот и немаат гајле.Јас ги зедов по негова препорака али ете кај мене не се погодија.
Поука од сето ова,пробав се заклав едно 600 евра,другиот пат ке платам + 300-400 евра,ама ке си возам проверена гума,Чајна шит ноу танкс ;D

Многу јасно...Скржавиот повеќе плаќа секогаш...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #565 на: 17 Мај 2012, 00:00:26 am »
Не е работата за скржав не скржав.Туку како што реков ги зедов по препорака од пријател кој беше ептен задоволен,ете уште ги вози гумите на камионот.Ама кај мене не се погодија.А и да ти кажам искрено не ми се даваат 400+ евра за гума која ке ја возам по најлошите терени(планини,реки,корени од дрва и сл.) и секоја гума не ја бидува за на таков терен.Ете на погонските оски имам Украински гуми ‘Росава‘ кои се 300 евра парче,ги возам по 3-4 години и немаат гајле.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #566 на: 17 Мај 2012, 00:13:23 am »
Не е работата за скржав не скржав.Туку како што реков ги зедов по препорака од пријател кој беше ептен задоволен,ете уште ги вози гумите на камионот.Ама кај мене не се погодија.А и да ти кажам искрено не ми се даваат 400+ евра за гума која ке ја возам по најлошите терени(планини,реки,корени од дрва и сл.) и секоја гума не ја бидува за на таков терен.Ете на погонските оски имам Украински гуми ‘Росава‘ кои се 300 евра парче,ги возам по 3-4 години и немаат гајле.

Потполно исти беа гумите како на твојот пријател? Можеби било лоша пратка кога си ги земал, и затоа бргу откажале..

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #567 на: 17 Мај 2012, 00:26:35 am »
Потполно исти.Но ке видиме дали е и до гумите,пошо оваа сезона ја репарирав цела предница,пиксни,болцни,јабучици,спони ги изрежав малку гумите само колку да пробам дали е до гумите или па се излижаа од предницата.За месец дена ке ги имам резултатите па тогаш ке можам со сигурност да кажам.Но сепак имам сомнеж во гумите али ке видиме....

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #568 на: 17 Мај 2012, 08:44:42 am »
Dzabe ti bile i Michelin da stavis ako prodenicata ne ti e kako treba. Najmnogu me nerviraat onie avtobusi i kamioni cii gumi se losi. Toa e ogromen propust i za zal ne treba da se dozvoluva. Stedenje na gumi ne e preporaclivo.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #569 на: 17 Мај 2012, 12:30:37 pm »
Барем на камионите...Ај со кола некако и ке изгураат, ама камионот е тешко возило, и ако недај боже пукне таквата гума ке биде забавно.