Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2256969 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #11955 на: 13 Декември 2021, 22:49:42 pm »
Башка, двеста еура парче...
Кажи му нека размисли за два сета, може е попаметно на долгорочен план :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #11956 на: 13 Декември 2021, 22:54:12 pm »
Јас ги возам истите, лани фатив снег во Битола, бев и на рид малку... без некои особени драми.

Ти бате у Битола КО си му ја крадел колата на татко ти немало зимски гуми. Сите биле „све у једном“. Во Бугарија во зимските центри најсмешни се Грците кога ставаат ланци врз зимски гуми на места каде јас со затставата сум дрифтал ќељаици. Не е се во гумите и не ти гарантира никој дека зимска гума ќе те спаси па дури и оние нордискине со „шајќи“. Малце и у умот треба.
То се обиџавав да го кажа кај зимскине гуми, ама тебе поќе те бидуело. А не дека е иста ќелајца и нова мишелин алпин 10 :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11957 на: 14 Декември 2021, 08:07:34 am »
Тие текнуе дека е до умот кога нема да можеш ни на рамно да тргнеш со ќелајците.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #11958 на: 14 Декември 2021, 08:10:23 am »

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
« Одговори #11959 на: 14 Декември 2021, 09:08:13 am »
Еве зимски за надвор од пат:
https://www.motortrend.com/features/1612-diggin-snow-we-test-the-best-tread-design-for-driving-in/

@Deni  fala shto si se pomachil, NO prashanjeto beshe od ona shto e kaj nas dostapno ne po svetov, oti kaj nas bash i nema drugi gumi osven toyo open country at plus koi se vodat nekade kako letni nekade kako celosezonski pa ne beshe na chisto.

Ili ako ne moze taa informacija da se iskopa togas me interesira dali 16ki ke pasiraat na novava tojota rav4 hibrid oti 16ki ima mnogu pogolem izbor. Valjda ima gumari/ofroadzii na forumov

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #11960 на: 14 Декември 2021, 09:11:16 am »
Епа ете ги има и Тојото ако се ти што ги понудиле.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11961 на: 14 Декември 2021, 09:30:03 am »
Бучат корнат ваквите гуми на асфалт, ако го користи џипот за секаде.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #11962 на: 14 Декември 2021, 11:13:19 am »
Јас ги возам истите, лани фатив снег во Битола, бев и на рид малку... без некои особени драми.

Ти бате у Битола КО си му ја крадел колата на татко ти немало зимски гуми. Сите биле „све у једном“. Во Бугарија во зимските центри најсмешни се Грците кога ставаат ланци врз зимски гуми на места каде јас со затставата сум дрифтал ќељаици. Не е се во гумите и не ти гарантира никој дека зимска гума ќе те спаси па дури и оние нордискине со „шајќи“. Малце и у умот треба.
Се знаеше на времето што е квалитет, Trayal гуми за везден и нема тука мислење вака било така било. А и ко ја крадев колата од татка, не бев сам, абе цело друштво, и да заглавиш некаде, снага за туркање се имаше. Имаше соживот, имаше дружба... Trayal - Connecting People :)

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
« Одговори #11963 на: 14 Декември 2021, 12:44:21 pm »
Бучат корнат ваквите гуми на асфалт, ако го користи џипот за секаде.

Poveke od jasno mi e toa ama ajde cim reshil da kupuva si rekov da prasham za preporaka. Shto saka neka zema za negovi pari moe e ako mozam da mu pomognam so iskustvo od drugi da ne frla pari za dzabe.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4114
« Одговори #11964 на: 14 Декември 2021, 13:42:54 pm »

Се знаеше на времето што е квалитет, Trayal гуми за везден и нема тука мислење вака било така било. А и ко ја крадев колата од татка, не бев сам, абе цело друштво, и да заглавиш некаде, снага за туркање се имаше. Имаше соживот, имаше дружба... Trayal - Connecting People :)

Строго TRYAL, без исклучок. Ем на скијање си одевме со ланци и ашовче, и по пат си земавме ќесенце сол од депото на Македонија Пат кај Маврово. Па гурање на кола со интерни или екстерни ресурси, скоро редовно. Секако зимските гуми беа ослободување од голем дел од ова, ама оние што помислија дека зимските гуми се решение за сите зимски проблеми и останати недостаоци да се биде посебно присебен, внимателен и вешт, останаа да си ги решат проблемите на лимар, во болница или уште полошо - да не ги решат.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2802
« Одговори #11965 на: 14 Декември 2021, 16:03:43 pm »
Trajal bese pojam guma, eh vreminja bea toa...

Отсутен Panda993

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #11966 на: 16 Декември 2021, 21:36:18 pm »
До Пехчево стигнав на 30цм снег неисчистен,со БМВ 530.
Сериозно???
На BMW 530 кинезарија не се става другар...... ама тоа е Македонија, битно е "БЕМВЕ" да се вози 🤣🤣🤣

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11967 на: 16 Декември 2021, 22:00:47 pm »
Сериозно бе,ете живи здрави сме сите,БМВ-то и тоа е здраво.Во тој момент толку му беше располомлив буџетот на брат ми и поарно кинески зимски отколку летни.Па одлично се покажаа,јас бев фасциниран од перформансите на гумата,па за платената цена  ич да не збораме.
Е сега за на маса фалење не е гуната и за луѓе со нарушено его. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Panda993

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #11968 на: 16 Декември 2021, 23:40:16 pm »
Сериозно бе,ете живи здрави сме сите,БМВ-то и тоа е здраво.Во тој момент толку му беше располомлив буџетот на брат ми и поарно кинески зимски отколку летни.Па одлично се покажаа,јас бев фасциниран од перформансите на гумата,па за платената цена  ич да не збораме.
Е сега за на маса фалење не е гуната и за луѓе со нарушено его. :)
Истото го зборам и јас само ти тоа го потврди 🤣...... битно со Bmw да те видат, а резервните делови може и кинески секако тоа нема да види никој.
Е тука е егото .... гледајтене чудетесе  "бемве" возам.

Да беше така како ти што викаш немаше Bmw да возиш , ке купеше Great Wall.
Така да не треба тука да се убедуваме дека нема разлика помеѓу low budget гумите и premium класата.
Тука не станува збор за его туку за докажан квалитет.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11969 на: 17 Декември 2021, 07:57:09 am »
Секој купува тоа што сака и колку шо можи,а шо се однесува на деловите ионака 90% се доаѓа од Кина.
Кога се купуваше колата мислам дека немаше Great Wall во понуда.😁
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D