Сега знам зошто си зел Гудјар, дека Ф1 са 
Последниве 15-тина години некако на Michelin и Conti se се навлеков: Conti SC2 на стилото, па после Michelin PS2 на 166, pa Conti SC5 на 166, па Michelin Pilot SuperSport на 159, па Conti SC6 на 159.....
Викам дај малце да сменам, доста од ова курчењево, дај сеа малце пичлосуење

Шала на страна, F1 Asymmetric 5 ги меркам уште кога излегоа, дури и за 159 ги меркав (Уствари сакав GY F1 SuperSport), но лани поради короништава ги немаше кај нас понуда на овие, па земав Conti SC6.
Сега, имав голема дилема дури и со натоварени бандаши додека возев накај Пнеуматик (BTW, добра услуга и кај нив, ем гаранции, ем гратис шлеп за Алфисти, + уште некои услуги), одлична цена имаат за Sava UHP2, за мојата димензија (215/45r17) 3900 денари. GY Asy 5 се скоро дупло поскапи, 7500 денари. Многу се размислував, дали вреди да се оптегнам, пошто имам и некои други големи трошоци во моментов, ем и бандашите си коштаат солидна сума. Сепак, за нешто што треба да ми трае 4-5 години, сакам да бидам што е можно посигурен дека ќе ги зачува перформансите со тек на годините. На крајот на краиштата, разликата се сведува на неколку резервоари гориво, и ќе се „стопи“ у тие 4-5 години поседување. Зависи како гледаш на работите, јас на гумите гледам како на инвестиција за наредни околу 35-40.000км, или 4-5 сезони.