Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1993785 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #11430 на: 12 Мај 2021, 18:39:08 pm »
Зетот е ептен задоволен од ХП (без двојката :)) на неговиот Меган3.
Ги ака низ Белград, на отворено до кај нас, низ Скопје,  па Грчка/Мрчка, мука немаат ;)

Сава е топ гума за Меган 3 ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #11431 на: 12 Мај 2021, 18:41:52 pm »
Јас вчера сакав денес да купам UHP2 за MiTo-то, пошто се изначитав позитивни работи, но некои коментари велеа дека брзо губат (добри) својства, и не се баш нај-нај на дожд. Денес тргнав по UHP2-ки, ама не испадна све по план, па завршив со GoodYear Assymetric 5 за MiTo-то :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #11432 на: 12 Мај 2021, 18:43:24 pm »
Јас земав и за octavia,и за berlingo (друга димензија), најчесто на отворено ги возам, ок се, тивки, не ги форсирав, на дожд има добар контакт при старт. Во Скопје беа нијанса поевтини. За цената - одлични

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11433 на: 12 Мај 2021, 18:47:35 pm »
Јас вчера сакав денес да купам UHP2 за MiTo-то, пошто се изначитав позитивни работи, но некои коментари велеа дека брзо губат (добри) својства, и не се баш нај-нај на дожд. Денес тргнав по UHP2-ки, ама не испадна све по план, па завршив со GoodYear Assymetric 5 за MiTo-то :)
Прекрасно одбрано. Среќа во последен момент.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #11434 на: 12 Мај 2021, 18:48:23 pm »
Се сторив наградно со нови патики!

За волја на вистината, морам да ги пофалам Black Chili Experience, после толку радување дека бевме избрани од наградната игра во 2020 да патуваме на настанот во Прованса/Франција кој во план беше да се одржи на почетокот на Јуни, 2021, (ама со голема тага и разочарување  :'( ) после многу натегања поради короната беше откажан настанот и доделена ептен вредна награда во замена. Искрено многу ми е криво што не добив прилика да учествувам на таков драјвинг настан, уште повеќе поради локацијата. :'(
Морам да го пофалам локалниот наш застапник и дистрибутер (да не го рекламирам со име) за многу коректната и експедитивна реализација со термин и монтажа! Повеќе време чекав одобрување од Конти, Германија.  ;D

Без лажна скромност или убедување, во иднина учествувајте и можеби некој ќе биде среќник!

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
« Одговори #11435 на: 12 Мај 2021, 18:49:44 pm »
Сакав uhp2 ама ги нема во 205/55/16.. Нејсе изглеа петок ќе ги земам па ќе видиме.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11436 на: 12 Мај 2021, 18:57:34 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За волја на вистината, морам да ги пофалам Black Chili Experience, после толку радување дека бевме избрани од наградната игра во 2020 да патуваме на настанот во Прованса/Франција кој во план беше да се одржи на почетокот на Јуни, 2021, (ама со голема тага и разочарување  :'( ) после многу натегања поради короната беше откажан настанот и доделена ептен вредна награда во замена. Искрено многу ми е криво што не добив прилика да учествувам на таков драјвинг настан, уште повеќе поради локацијата. :'(
Морам да го пофалам локалниот наш застапник и дистрибутер (да не го рекламирам со име) за многу коректната и експедитивна реализација со термин и монтажа! Повеќе време чекав одобрување од Конти, Германија.  ;D

Без лажна скромност или убедување, во иднина учествувајте и можеби некој ќе биде среќник!

Не заебаај? Ти доби?! Баш ми е мило што ентузијаста (и член на форумов меѓу другото) добил таква супер награда. Штета што не можеше да отидеш на патувањето, сигурно ќе добиевме тука екстра слики и прикаски :(
BTW, одлично одиграно од Мотоцентар (нема што да не ги рекламираш, ко да не знаеме кој е увозникот), само мислам дека вредноста на сет гуми не се споредува со искуството што би го имал на блек чили експириенс.
PremiumContact-ot ептен ги фали Johnatan од tyrereviews, вика „баш ме чуди зошто Conti не ги крсти SportContact". Сигурно ќе се изнауживаш во гумите, ако се слични како SC6, тогаш внимавај првите 150-200км (да, 150тина ми требаа мене), после тоа добиваат грип ко што треба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11437 на: 12 Мај 2021, 18:58:22 pm »
Сакав uhp2 ама ги нема во 205/55/16.. Нејсе изглеа петок ќе ги земам па ќе видиме.
Види во Пнеуматик, гарант ги има. Ако нема, GoodYear F1 Assymetric 5 купи си ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #11438 на: 12 Мај 2021, 19:09:52 pm »
Види во Пнеуматик, гарант ги има. Ако нема, GoodYear F1 Assymetric 5 купи си ;D
Сега знам зошто си зел Гудјар, дека Ф1 са ;D

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #11439 на: 12 Мај 2021, 19:22:15 pm »

Не заебаај? Ти доби?! Баш ми е мило што ентузијаста (и член на форумов меѓу другото) добил таква супер награда. Штета што не можеше да отидеш на патувањето, сигурно ќе добиевме тука екстра слики и прикаски :(
BTW, одлично одиграно од Мотоцентар (нема што да не ги рекламираш, ко да не знаеме кој е увозникот), само мислам дека вредноста на сет гуми не се споредува со искуството што би го имал на блек чили експириенс.
PremiumContact-ot ептен ги фали Johnatan од tyrereviews, вика „баш ме чуди зошто Conti не ги крсти SportContact". Сигурно ќе се изнауживаш во гумите, ако се слични како SC6, тогаш внимавај првите 150-200км (да, 150тина ми требаа мене), после тоа добиваат грип ко што треба.

Немаш претстава колку подмочан бев  ;D ;D ;D лани кога ми јавија дека сум добитникот, едвај чекав да дојде Јуни, триста планови и филмови си правев како и што ќе биде! Неспоредливо е со заменскава награда, ама па поклон не се одбива  ;D

Одлично одиграа Мотоцентар, неколку пати ми се јавија, повеќе јас одлагав ради обврски, за конечно денес да завршиме работа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #11440 на: 12 Мај 2021, 19:39:52 pm »
Ааа, значи тебе те видов на Инстаграм! :D

Ајде, честито! Одлични гуми!

И да, штета што не си имал можност да отидеш, одличен е настанот. Јас бев пред 2 години, лудница беше, сега сигурно е уште подобро со нови коли.
https://www.carclub.mk/2018/10/09/reportaza-continental-black-chili-driving-experience/

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #11441 на: 12 Мај 2021, 19:52:42 pm »
@zeroSignal Тој сум  :D

Фала за честитките!

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11442 на: 12 Мај 2021, 20:02:15 pm »
Зетот е ептен задоволен од ХП (без двојката :)) на неговиот Меган3.
Ги ака низ Белград, на отворено до кај нас, низ Скопје,  па Грчка/Мрчка, мука немаат ;)

Сава е топ гума за Меган 3 ;D
Јас Рикен Ухп ги возам 2000км без запирање(освен за точење гориво,граница,кафе и сл.) со брзина 160-200кмх па не се распаднаа.Не гледам причина некој да фукни некоја екстра сума на пар,кога вози по знацо,малку км и сл... освен за курч на маса.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11443 на: 12 Мај 2021, 21:10:35 pm »
Секој со својот ум и својот есап.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #11444 на: 12 Мај 2021, 21:17:49 pm »
Секој со својот ум и својот есап.

Ти знаеш ли колку се скапи Мишелин или Конти за Кајен. Па сите пари ги дадов за колата, едвај собирам за регистрација. Плус баце, 4х4, нема шанси да застане некаде.

И така... :)

D-r Ordevski