Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1988946 пати)

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #8370 на: 28 Март 2018, 23:42:13 pm »
Јас пред некој ден шетав да си барам летни гуми, ама фабричката димензијата ми е многу бош и отидов со намера да видам алтернатива некоја да не е истата.

Мотоцентар: Само гумите што се прават во фабриката на Континентал ги имаат у оргинал, за замена нешто ми вртеа у стил “земи ги ги овие не тупи...“
Стоп-Анд-Го: Само 2 имаа у моја димензија, за нешо замена ово оно креваат раменици демек ја незнам тоа...
Олимпико: Немаа воопшто таква димензија ама затоа одма викнаа од тоа мајсторите (како се викаат овие гумари?) дали ке фати шо ке фати, се најде еден со наводно лично искуство со такво возило и ми препорача 2 верзии, ми понудија да ги стават само за да пробам дали е се ок, да не фаќа некаде нешто ово, ако небива вадиме никому ништо, све фино култуно, малце почекав повеќе ама имаа гужва плус 2пара носеа не е страшно.
Олимпико само ми се видоа ферски се потрудија да ми го решат “проблемот“ мој и сеа BF-Goodrich gGrip ке си возам :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8371 на: 28 Март 2018, 23:55:34 pm »
Јас па стално сум имал одлична услуга од Стоп н Го.
Еднаш зедовме групно 30ти на гуми зимски. Па јас организирав се и некако ми даваат попуст на леп сурат.

Немам картичка за попуст.

Ти не им зборуваш литературно, затоа :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • k24a3
« Одговори #8372 на: 28 Март 2018, 23:56:14 pm »
https://outleton.com/mk

Овие гледам имат доста избор на гуми. Некој да има порачано да сподели искуство, година на производство на гумите и сл...?

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #8373 на: 29 Март 2018, 00:34:52 am »
Јас пред некој ден шетав да си барам летни гуми, ама фабричката димензијата ми е многу бош и отидов со намера да видам алтернатива некоја да не е истата.

Мотоцентар: Само гумите што се прават во фабриката на Континентал ги имаат у оргинал, за замена нешто ми вртеа у стил “земи ги ги овие не тупи...“
Стоп-Анд-Го: Само 2 имаа у моја димензија, за нешо замена ово оно креваат раменици демек ја незнам тоа...
Олимпико: Немаа воопшто таква димензија ама затоа одма викнаа од тоа мајсторите (како се викаат овие гумари?) дали ке фати шо ке фати, се најде еден со наводно лично искуство со такво возило и ми препорача 2 верзии, ми понудија да ги стават само за да пробам дали е се ок, да не фаќа некаде нешто ово, ако небива вадиме никому ништо, све фино култуно, малце почекав повеќе ама имаа гужва плус 2пара носеа не е страшно.
Олимпико само ми се видоа ферски се потрудија да ми го решат “проблемот“ мој и сеа BF-Goodrich gGrip ке си возам :)
Ја лани земав такви ама у нормална димензија за мојто  авто. Таман се. Знам некад да запињам по кривини и не напраив беља нигде. Држат. Со здравје да си ги возиш.

Ипкис не сакаат пушење, куртон-понашање му е мајката. Ркање надвор(не по други лица, стрикно на бекатон или цименто) и драпање за јајца(сопствени) и однос што полош. При ненадејна промена на цена или било какви промени на договор се одговара со повишен тон, со негодување и слични техники ама откажување никако. Да им ги земеш гумите по твои услови и следен пат кога ќе отидеш од врата ќе те услужат поубаво пошо знаат дека маста ќе им ја извадиш психички.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #8374 на: 29 Март 2018, 06:51:43 am »
Пошто затопли,време да се стави летниот сет (бандажи и гуми). Треба ли при промена да се провери на балансерка тркалото или не?Зимските(челичен бандаж и гума) во Пнеуматик мислам дека не го направија тоа,а наплаќаат 400 ден за 15ки.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #8375 на: 29 Март 2018, 17:22:08 pm »
Денес ставени на Леонот нови летни гуми. Заради доброто искуство со нив изборот падна на Good Year Eagle F1 Asymmetric 3 во димензија 225/45R17. Ги извозев убаво машки по кривиниве од Скопје за Велес и одлично си ја вршат работата, одличен грип имаат.
Успат кога ги ставав летните, вулканизерот во Велес ми кажа дека едниот бандаж е доста крив, а и чест знаеше тоа тркало да јави на ТПМС дека губи притисок. Така да пред да ги монтирам новиве гуми го однесов бандажот во Сервис Борче на исправање.
За исправањето ме изгореа(ми преплатија), ми земаа 2000 денари зошто многу бил крив бандажот (во срцевината). Но тоа е тоа. Сега се си е во ред и не се пали ТПМС воопшто. Еве некое сликиче.

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #8376 на: 29 Март 2018, 18:12:49 pm »
Зашто не го однесе во Велес, поефтино ќе поминеше.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #8377 на: 29 Март 2018, 18:29:57 pm »
Незнам каде во Велес исправаат алуминиумски бандажи. Во Сервис Борче имам предтоа носено на еден другар возило и супер го направија па затоа сега таму. Знам дека и некој мајстор кај Канал 5 одлично поправал ама бил со лош табиет малце, па затоа кај Борче бев пак. Иако вој пат прескапо ми наплати.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34291
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8378 на: 29 Март 2018, 18:52:34 pm »
Купуем на 6-ти

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #8379 на: 29 Март 2018, 18:56:07 pm »
Униројал а? Преку интермец?
Како оди тоа преку интермец? Порачуваш и ти ги местат Мотоцентар? Пример...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34291
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8380 на: 29 Март 2018, 21:59:39 pm »
Униројал а? Преку интермец?
Како оди тоа преку интермец? Порачуваш и ти ги местат Мотоцентар? Пример...
Јок, одам у мултибренд, плаќам и местат

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8381 на: 30 Март 2018, 21:48:47 pm »
Top 5 ultra high performance tyres

1m40 - Michelin Pilot Sport 4 S
3m45 - Continental Sport Contact 6
5m38 - Falken Azenis FK510
7m10 - Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3
7m10 - Uniroyal Rainsport 3

Top 6 premium touring summer tyres

9m16 - Continental Premium Contact 5
10m12 - Hankook Ventus Prime 3 K125
11m30 - Firestone Roadhawk
11m30 - Bridgestone Turanza T005
13m10 - Falken Ziex 310 Ecorun
13m10 - Michelin Primacy 4 
« Последно менување: 30 Март 2018, 21:57:32 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8382 на: 31 Март 2018, 08:56:12 am »
Тие се тие играчи, Јас би земал нешто од ова следниот пат.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #8383 на: 31 Март 2018, 13:07:43 pm »
Интересно е што Фајерстонов добро котира скоро на сите тестови. Моделот е лански и има многу примамлива цена.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8384 на: 31 Март 2018, 13:24:53 pm »
Јас се заинтересирав за фалкенот, со оглед на скупочата  на моите летни гуми...
« Последно менување: 31 Март 2018, 17:10:07 pm Simo - Carrier159 »