Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1988982 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #8190 на: 05 Февруари 2018, 19:30:51 pm »
Ne mislev konkretno ti deka nemas ili nemozes da si dozvolis tuku opshto :-) jas samo letni imam zasega, pa za razlika od tebe mene letnite poveke sigurnost mi davaat. Na suvo i vlazno vreme letnite se podobri i od zimski :-) zimski na sneg prvenstveno i na mraz :-) jas bi stavil all seazon, cisto da ne si igram so vulkanizeri 2 pati godisno

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #8191 на: 05 Февруари 2018, 19:36:52 pm »
Побитна е надворешната температура за тоа како ќе се однесуваат гумите во дадени услови. На 0 степени на суво, зимските ќе бидат подобри отколку летните, исто како што на 35 степени на суво, летните ќе бидат подобри од зимските.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #8192 на: 05 Февруари 2018, 19:42:05 pm »
Ne mislev konkretno ti deka nemas ili nemozes da si dozvolis tuku opshto :-) jas samo letni imam zasega, pa za razlika od tebe mene letnite poveke sigurnost mi davaat. Na suvo i vlazno vreme letnite se podobri i od zimski :-) zimski na sneg prvenstveno i na mraz :-) jas bi stavil all seazon, cisto da ne si igram so vulkanizeri 2 pati godisno

Оваа зима немаше снег па затоа се шлепаме со летни. А зимските гуми не се само за снег туку и за ниски темоератури. Ако нејќеш пари по вулканизери да фрлаш купи уште еден комплет бандажи и пичи мишко.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8193 на: 05 Февруари 2018, 21:15:13 pm »
Некој го имаше постирано видеово на форумов, на суво летна подобро држи на било која температура.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8194 на: 05 Февруари 2018, 21:58:06 pm »
Ја и симо го моабетевме тоа. Се се мислам да ги ставам летните 17ки, цело време ми закачува со овие

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8195 на: 05 Февруари 2018, 22:46:17 pm »
Ехее на времето бев спремен и да се кладам дека на температури околу 0 или ситно у минус, на суво подобри се летните него зимските. Једино што се побучни додека се загреат. Тоа теоријата со 7 степени целзиуси, врска нема.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #8196 на: 05 Февруари 2018, 23:16:53 pm »
Znaci ako treba od dve zla, da se izbere pomaloto, dojdovme do zaklucok podobro letni i zimo i leto nego li obratno, taka?

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #8197 на: 05 Февруари 2018, 23:21:21 pm »
Aj sega nemojte da pustam 10 testa kade zimski kocat podobro od letni :) na niski temperaruri

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8198 на: 05 Февруари 2018, 23:21:49 pm »
Znaci ako treba od dve zla, da se izbere pomaloto, dojdovme do zaklucok podobro letni i zimo i leto nego li obratno, taka?
Ne.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8199 на: 06 Февруари 2018, 07:53:11 am »
Кај нас еднаш во 20год фаќа е зима, конкретно за оваа што помина у велес и со опинци можеше да се пројде

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #8200 на: 06 Февруари 2018, 08:01:42 am »
Ama zatoa lanskata... :-X

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #8201 на: 06 Февруари 2018, 08:21:10 am »
Ехее на времето бев спремен и да се кладам дека на температури околу 0 или ситно у минус, на суво подобри се летните него зимските. Једино што се побучни додека се загреат. Тоа теоријата со 7 степени целзиуси, врска нема.
Симо колку целзиусови мислиш дека имаат нашиве гуми кога одиме до работа, до градинка, до Капитол, па и Охрид во гужва во продолжен викенд?

Не сум измерил, ама вика со полачасовно возење на автопат гумата крева 10тина степени од амбиенталната. Друго е кога е асфалтот 25-55 степени па над тоа 10, а друго е на 0.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8202 на: 06 Февруари 2018, 09:18:25 am »
Тој што нема пари поисплатливо е цело време летни, па ако паднат тешки снегови, мразови, во последно секоја втора година, си користиш јавен превоз, јануари и февруари, па дури и ќе заштедиш.

Отсутен wiksa

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #8203 на: 06 Февруари 2018, 09:54:38 am »
Дечки да ве прашам, вчера штраф партал ми ја направи едната гума и планирам да ги сменам сите
Ми требаат летни гуми за мазда 3 моменталните беа 195/65(60, не сум најсигурен)/15
да препорачате што големина да барам, од каде да ги барам и некој предлог (средна категорија)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #8204 на: 06 Февруари 2018, 09:58:41 am »
пиши колкав ти е буџетот
најефтина димензија на гума возиш, така да може ќе може да упасираш и посаглам гума