Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1993781 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #8070 на: 24 Октомври 2017, 20:38:34 pm »
У принцип, на вакво лигаво време, може на секоја гума да се деси да лизга. Можеби си налетал на мазен асфалт, можеби си налетал на нешто лизгаво на асфалтот (уље, ово-оно), обично на вакво лигаво време знае ептен да се лизга бидејќи сè што е залепено за асфалтот е дигнато нагоре..

Може и да е до гумите, не викам не, ама не мора да значи.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #8071 на: 24 Октомври 2017, 20:48:19 pm »
Ударот е направен во тротоар при излизгување со мала брзина. Тојо општо на форумов па и по нетов се фали како солидна гума. Мислам да бев со кинески гуми немаше вакво нешто да ми се случи.
Чисто сакав да споделам да не се лажете да фрлате пари во канта за овој бренд на гуми.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Мииислам дека не е само до гумите пролизгувањето.

Вчера заврна после не знам колку време и нормално е асфалтот да биде лизгав од сета прашина, уље и други глупости по него.

И јас ги возам истите гуми и вчера возев и надвор пд СК и приметив дека многу се лизгаше, дури и на автопат. И летоска сум возел по поголем дожд ама немало никаков проблем.

Нека споделат искуство и останатите од вчера дали и они осетиле или сепак е до нашите гуми.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8072 на: 24 Октомври 2017, 22:27:17 pm »
Ударот е направен во тротоар при излизгување со мала брзина. Тојо општо на форумов па и по нетов се фали како солидна гума. Мислам да бев со кинески гуми немаше вакво нешто да ми се случи.
Чисто сакав да споделам да не се лажете да фрлате пари во канта за овој бренд на гуми.

Да не грешиме душа, Тојо не е заебанција.

У принцип, на вакво лигаво време, може на секоја гума да се деси да лизга. Можеби си налетал на мазен асфалт, можеби си налетал на нешто лизгаво на асфалтот (уље, ово-оно), обично на вакво лигаво време знае ептен да се лизга бидејќи сè што е залепено за асфалтот е дигнато нагоре..

Може и да е до гумите, не викам не, ама не мора да значи.

Внимавајте луѓе, по улициве сега има многу паднати лисја. Кога ќе се намократ и ќе почнат да се распаѓаат бетер се од мраз. Најсериозно ви велам, денес се чудев што се сторе АБС-ов, полуде. Лисјата многу се лизгаат, не е до гумите. Јас денес бев со Континентал и се лизгав како санка низ дебармаало

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #8073 на: 25 Октомври 2017, 00:06:32 am »
Шо сторивте лизгање? Пола Скопје го извозев денес со далеку од премиум гуми, па ниту еднаш не се излизгав...

Sent from my Redmi Note 4x

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #8074 на: 25 Октомври 2017, 00:20:01 am »
Епа не си возел ко сивоња  ;D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8075 на: 25 Октомври 2017, 00:30:34 am »
Шо сторивте лизгање? Пола Скопје го извозев денес со далеку од премиум гуми, па ниту еднаш не се излизгав...

Спремен си за у пензија :D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #8076 на: 25 Октомври 2017, 05:23:54 am »
Возев нормално да го е*ам...

Ако не, па да земам да го дрифтам комбето...

« Последно менување: 25 Октомври 2017, 08:54:34 am KaZaN »

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #8077 на: 25 Октомври 2017, 13:04:05 pm »
Најчесто проблемите со пролизгување се случуваат во моменти кога има променливи и неконзистентни услови на возење. Еве сега чекам да почнат утринските мразови кои ќе ги има само на мостовите низ Скопје.

Секогаш на почеток на заврнување (или кога прскаат оние што чистат улици), премин од сонце и снека и обратно (зависно од тоа во кое време се вози) постојат такви ризици.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8078 на: 25 Октомври 2017, 13:25:51 pm »
Обично поефтините гуми со повеќе шарки пофино поминуваат у таков период од некоја ултраспортска со големи гумени блокови.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #8079 на: 25 Октомври 2017, 18:57:40 pm »
У 5 и нешто ситно наутро, кога идам на работа, има пролетни денови кога знае да е влажно.

За овој период од годината да не праам муабет.

Дел од погореспоменатата релација ми беше и баш ова идење на работа. Релација Бутел - Автокоманда. Релација кај што има и брда за возење, кај што и во најсувите денови се праат сообраќајки. 5 и 20 сабајле, жива кола немаше, лисја, влажно - колку сакаш. И немав никаков проблем.

Иначе имам Hankook I'cept RS2 напред и Sava Eskimo S3+ позади. Чисто за илустрација.

Нормално возење, никакви проблеми.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8080 на: 25 Октомври 2017, 20:44:36 pm »
So letni continental vcera nautro koga se vrakjav od 3 smena po ilindenska kolata na 2 pati ja osetiv na pesacki kako mi trzna. Aj so se vlazni ulicive ama i nekako mrsnicki kako da se.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8081 на: 25 Октомври 2017, 20:54:43 pm »
На пешачки трзнува на секое намокрување - нема промашај. Некој измислил вакво нешто наместо мрсна боја. Ама зошто бе да даваме пари за такви работи.. сигурно е 2-3% поскапа оваа боја..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8082 на: 25 Октомври 2017, 21:07:33 pm »
Се навикнавме на долго суво лето ...

Иде полошиот дел од годината, мора да се издржи ...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8083 на: 21 Ноември 2017, 16:26:32 pm »
185/65/14 ол сизн кои се подобри пријател ми бара за пунто, ај ве молам побрза помош оти у велес почнаа да казнуваат 2ч од кога влезе законот во сила

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8084 на: 21 Ноември 2017, 16:34:59 pm »
Sindziri mora da nosi 24/7. All season nema da go spasat od kazna, osven ako ne e so nacrtana snegulka kako crossclimate