Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1844678 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #5595 на: 03 Септември 2015, 18:37:21 pm »
Зимај боја, офарбај ја, клај земја и троа ѓубриво и посади некои цвеќе да не ти стои џабе.. ;D :D
Шала на страна ама за на кола не е.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #5596 на: 03 Септември 2015, 18:48:06 pm »
2002, тоа е сериозно стара гума. Да е 2008-09 ајде. Внимателно.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #5597 на: 03 Септември 2015, 19:04:00 pm »
01-nedela od godinata 01-godina na proizvodstvo

1 nedela od 2001

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #5598 на: 03 Септември 2015, 19:48:15 pm »
Не е страшно, братучед ми 1 година возел гуми мишелин од 2003 година па ете го..Не беа изтрошени ич, шарата беше како нова, му кажав дека се 12 години стари и уште другата ден замина да земи нови...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5599 на: 04 Септември 2015, 07:53:25 am »
Некој да го прочита датумот на производство, оти моето знаење вика со три цифри пред 2000-та, со 4 после 2000-та,
а така иди 42-ра 1997-ма.  :-\

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Види провери од другатта страна. кај мене на савата од едната пишува без врска нешто, а од другата 1615...
Умре гумата, ми пуште на местото каде беше вулканизирана а претходно скината од срча, при пракирање, по втор пат во Грција, дафак.
Гумата навистина е од 42-ра 1997-ма, а другата ми е од 3-та 1998, нема ништо на другата страна, а и тешко се наоѓа инфо за истата и е all season колку што видов.
Модел Michelin Pilot HX MXV3A, 4-5мм длабоки, а тоа како се најдоа гумите да се постари од колата тоа...

И ете како излегуваат непредвидени трошоци а за 2 месеци зимските ќе ги бувнев.

Еве пнеуматик што ми вратија за 195/65 Р15, стоп ен гоу не ми вратија на меил, ќе му рингам покасно:

Tigar Sigura – 2,530
Tigar Prima – 2,630
Sava Intensa HP – 2,800
Dunlop Street Response2 - 3,450
Dunlop BluResponse - 3,500
Good Year Efficient Grip – 3,620
Michelin Energy Saver+ (T) - 4,150
Michelin Energy Saver+ (H) - 4,200
Michelin Cross Climate (all season) – 4,800 denari

На BluResponse ќе одам ако имаат во Битола.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #5600 на: 04 Септември 2015, 08:09:10 am »
Цениве се како за 16ки.

Побарај си од друго место.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #5601 на: 04 Септември 2015, 08:10:45 am »
Размисли и за Good Year варијанта.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #5602 на: 04 Септември 2015, 09:18:04 am »
Размисли и за Good Year варијанта.

Апсолутно се слагам!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

• Сениор
« Одговори #5603 на: 04 Септември 2015, 09:31:33 am »
Цениве се како за 16ки.

Aбре аман, јас мислам пак стандардни му се цениве, молам линк ако има да се види поевтино за истите.
Битола имаме Мотоцентар, Пнeуматик, и сега брзо Стоп ен Гоу, и се останато е бакалчиња што верувам му се исти цените, баш ќе прошетам денес, утре да видам.
Или прилеп можно е сабота да одам па ако знае некој некоја продавница премиум гуми да држат ќе го замолам да сподели.

@djidji, SaleSk

Размислив за сите, 120 линкој отворив и 1000ревјуа најверојатно прочитав и вака ми е табелата на слабости:

Dunlop Bluresponse - брзо се троши
Michelin Energy Saver+ - послабо држи на влажно, најскапа ми е (пошто не планирав да купувам гуми сега)
GoodYear Efficient Grip (+Performance?) - слаба е без-performance, со performance е подобра, ама демек бучна
Continental EcoContact5 - малку тестови и ривјуа, ама не верувам дека ќе ја најдам под 3900ден
Bridgestone Ecopia EP150 - исто малку тестови и коментари, некако на непроверено не ми се оди
Hankook K425 Kinergy Eco - најслабо од сите се тркала, зависи дали ќе ја најдам и што цена e во Stop & Go
Pirelli - немаат леснотркалачка гума (а таква барам, и не сум некој спид фрик, освен со точако)

Прилично сум решен за Dunlop-от, пошто е најтивка и најлесно се тркала а солидно држи на суво и влажно (вака од компјутер),
ама се зависи и од тоа што има на лагер кога ќе проверам денес утре.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #5604 на: 04 Септември 2015, 10:17:01 am »
A Hankook Ventus Prime 2 ја нема во твојта димензија?
Прашај телефонски за цена, солидна гума е, а би требало да е поефтина од конкурентните.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #5605 на: 04 Септември 2015, 14:21:05 pm »
Цениве се како за 16ки.

Aбре аман, јас мислам пак стандардни му се цениве, молам линк ако има да се види поевтино за истите.
Битола имаме Мотоцентар, Пнeуматик, и сега брзо Стоп ен Гоу, и се останато е бакалчиња што верувам му се исти цените, баш ќе прошетам денес, утре да видам.
Или прилеп можно е сабота да одам па ако знае некој некоја продавница премиум гуми да држат ќе го замолам да сподели.

@djidji, SaleSk

Размислив за сите, 120 линкој отворив и 1000ревјуа најверојатно прочитав и вака ми е табелата на слабости:

Michelin Energy Saver+ - послабо држи на влажно, најскапа ми е (пошто не планирав да купувам гуми сега)
GoodYear Efficient Grip (+Performance?) - слаба е без-performance, со performance е подобра, ама демек бучна
Continental EcoContact5 - малку тестови и ривјуа, ама не верувам дека ќе ја најдам под 3900ден
Bridgestone Ecopia EP150 - исто малку тестови и коментари, некако на непроверено не ми се оди
Hankook K425 Kinergy Eco - најслабо од сите се тркала, зависи дали ќе ја најдам и што цена e во Stop & Go
Pirelli - немаат леснотркалачка гума (а таква барам, и не сум некој спид фрик, освен со точако)

Прилично сум решен за Dunlop-от, пошто е најтивка и најлесно се тркала а солидно држи на суво и влажно (вака од компјутер),

Dunlop Bluresponse и GoodYear Efficient Grip Performance тука некаде треба да се по перформанси. Баш ги имам GoodYear Efficient Grip Performance во оваа димензија еве 7000-8000км и сум презадоволен за разлика од предходните што ги имав, Мишелин. Предходно во темава имам напишано кои им се предностите и недостатоците.
Цените се горе доле тука, јас ги земав околу 3500 ден.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #5606 на: 04 Септември 2015, 22:21:13 pm »
Цениве се како за 16ки.

@djidji, SaleSk

Dunlop Bluresponse и GoodYear Efficient Grip Performance тука некаде треба да се по перформанси. Баш ги имам GoodYear Efficient Grip Performance во оваа димензија еве 7000-8000км и сум презадоволен за разлика од предходните што ги имав, Мишелин. Предходно во темава имам напишано кои им се предностите и недостатоците.
Цените се горе доле тука, јас ги земав околу 3500 ден.
Да се надоврзам,и јас ги земав истите по консултација со филип (ти благодарам филип_90) и после 2500км може да кажам дека сум многу задоволен,одлична гума севкупно а собено на дождливо време. И да негирам дека се многу бучни,не се :)

• Сениор
« Одговори #5607 на: 05 Септември 2015, 16:10:48 pm »
Фала многу, сепак се одлучив за Dunlop BluResponse од Пневматик, четврок ќе ми донесат оти немаа на лагер Битола.

Инаку во Stop & Go ми понудија Hankook KinergyEco за 5835ден. + 100ден членска картичка,
што е супер цена за гума со добри резултати на тестовите.

Ама чурук табиет имам јас, и затоа данлоп.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #5608 на: 05 Септември 2015, 16:32:11 pm »
Добар е данлопот. Брат ми ги вози во димензија 205/55/16.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #5609 на: 06 Септември 2015, 12:17:06 pm »
Еве цени за 195/65/15 кои ги добив пред година.Земав мишелин енерџи сејвер + од ТДА.А тие цени што си ги добил ми се малку соленки.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!