Еве искрно јас го Гојдо сум, ако 3 гуми ми се 2.0 напумпани, а една да е 1.8 ја осеќам... што да ти кажам коа имам поминато до сеа околу 300 000-400 000 км дел со службени коли, дел со мој коли
Ѕвер
Има луѓе што прошле многу повеќе од тоа, а пак не ги бива за возење, а од друга страна, има луѓе што прошле многу помалку, ама одма ќе ти најде фалинка...
Иначе, ________ (insert name here - не ми текнуе чива беше темава
), види си фабрички која димензија ти ја препорачуваат, за да туриш „поголеми патики“. Двете 195ки имаат големи отстапувања, за 15 инчни бандажи, така да, убаво разгледај си и размотри си, што е како е... Не бива да туриш било што, и да си ја је**ш колата, поради тоа што некој така мислел дека е најдобро.
На 195/45 15 имаш отстапување од фантастични 7,37%, а кај 195/50 15 отстапувањето ти е 4,11%. И едното и другото е НЕПРИФАТЛИВО!! Мислам, ако сакаш да си ја сочуваш колата, и она да те чува тебе
Претпоставувам дека препорачани димензии за Полото би биле 185/60 15, и 195/55 15, пошто имаат малтене занемарливи отстапувања. Следно ниво, би рекол дека е 205/50 16, што е исто ОК, али ќе те кошта повеќе
Не се летај по стандардизирани димензии, пошто има побитни работи од тоа. Подобро стрпи се малце, и дозволи си ги препорачаните димензии, него ли да избрзуваш и да се зезнеш.
Еве ти најубаво, ѕирни си сам, убаци ја дефолт димензијата, и експериментирај со другите, па ќе видиш за што т.е. за какви отстапувања ти праам муабет.
http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp