Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2267145 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #1335 на: 04 Ноември 2012, 21:42:59 pm »
Лошо е да се вози над 100-ка со 175-ки гуми....
од кај овој заклучок

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1336 на: 04 Ноември 2012, 21:43:52 pm »
Лош заклучок богами. Гумата треба да одговара на возилото. Ако е исполнет тој критериум нема зашто да не би возел.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
« Одговори #1337 на: 04 Ноември 2012, 21:44:15 pm »
Ти со таа кола не смееш на 60 да возиш. Во ниеден случај.

Ахахаххахаха треба да те провозам ја излеа со мојот кадет, па да видиш ти како ке смениш мислење, одма ке го фрлиш баблс  :D Ако твојот е ризичен, незначи дека и овој е ризичен, тие делови особено од предницата ги мењаваме иначе на технички нема да не пуштат. Еднаш имаа луфта јабучиците и одма не вратија, ги сменивме, го носиме пак, проверуваат се доле, цакум пакум, не мрда нигде и готово одма печат колата технички исправна за во сообракај и што ти тука ке ми се буниш  :)

Иначе за кадетов стандард е 145/80, ние ставаме 155, би му ставиле и пошироки, али ке зголеми потрошувачка гарантирано

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1338 на: 04 Ноември 2012, 21:46:19 pm »
од кај овој заклучок
Од иљадници километри возење и правење секакви глупости. Пежо 205, 206, Поло..... сетете се на сите видеа со извртувања, кочења без АБС и слично.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #1339 на: 04 Ноември 2012, 21:48:51 pm »

http://www.oponeo.co.uk/tyre-details/yokohama-a539-175-50-r16-77-v

Зошто се будалеле овие со гуми со брзински индекс V (до 240km/h) ?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1340 на: 04 Ноември 2012, 21:50:56 pm »
Тоа е за во трки и контролирани услови, кај коли со голем даунфорс, ниско тежиште и останато.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1341 на: 04 Ноември 2012, 21:52:44 pm »
175/16 WTF димензија,со овие можеш комотно да го чистиш водно ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1342 на: 04 Ноември 2012, 21:53:31 pm »
Богами на трки оваа димензија слабо малку.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1343 на: 04 Ноември 2012, 22:01:15 pm »

Еве ти и за нормална употреба и H (210km/h) и V(240km/h).
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1344 на: 04 Ноември 2012, 22:04:02 pm »
Мене ме интересира на фаланга заклучоков дека мојот опел до 60 само да го терам, пошто бил ризичен. Епа пред 6 години сменета е пумпа за кочница НОВА. Сменети се напред црева од кочници за двете тркала. Гуртни редовно се мењаваат во зависност нели колку ке тераат. Предница исто така се менува, лани есента сменивме се пошто ни ги изеде предните гуми, па ставивме 2 нови и за да се избалансира се сменија јабучици. После тоа летово сменивме лагер на предно лево тркало и како што си кажав 10 години уназад како јас успевам да го регистрирам ако е неисправен ? Дојди во кисела вода кај тој бркото да видиш дали ке те пушти, еден фар да имаш раштеловано одма те врака, а не па колата да ти има луфта или да не кочи. Плус додека се вози и на поголеми брзини, ниту волан мрда лево десно, комтно го пуштам и колава само право цепа, ниту пак се осека нишање лево десно ниту тропање, така да фалангич, сепак не е крш ауто како некои што се возат во градов и во државава  ;)
Ниту си ми го видел, ниту си се возел, а донесуваш заклучок

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1345 на: 04 Ноември 2012, 22:04:59 pm »
Остај го ти фаланга, он мисли дека не постои убава Алфа ........
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1346 на: 04 Ноември 2012, 22:05:13 pm »
Мене ме интересира на фаланга заклучоков дека мојот опел до 60 само да го терам, пошто бил ризичен. Епа пред 6 години сменета е пумпа за кочница НОВА. Сменети се напред црева од кочници за двете тркала. Гуртни редовно се мењаваат во зависност нели колку ке тераат. Предница исто така се менува, лани есента сменивме се пошто ни ги изеде предните гуми, па ставивме 2 нови и за да се избалансира се сменија јабучици. После тоа летово сменивме лагер на предно лево тркало и како што си кажав 10 години уназад како јас успевам да го регистрирам ако е неисправен ? Дојди во кисела вода кај тој бркото да видиш дали ке те пушти, еден фар да имаш раштеловано одма те врака, а не па колата да ти има луфта или да не кочи. Плус додека се вози и на поголеми брзини, ниту волан мрда лево десно, комтно го пуштам и колава само право цепа, ниту пак се осека нишање лево десно ниту тропање, така да фалангич, сепак не е крш ауто како некои што се возат во градов и во државава  ;)
Абе се утепав од смеење кога прочитав...

Од крајност у крајност, цело време.

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1347 на: 04 Ноември 2012, 22:09:33 pm »
Па ризик било јас со опелов да возам побрзо од 60, ти тука ке ме утепаш ако не возам 120 и ја со што да патувам  ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1348 на: 04 Ноември 2012, 22:34:23 pm »
Баш сакам да ги видам тие по стража надолу и нагоре како возат со 50км/ч.
Комбиња, камиони, шлепери, автобуси...
Ограничувањето на брзината важи за сите возила во сообраќајот. Што правиме ако на дожд/ снег на стража има ограничување 80 и некој шофер на шлепер товарен до грклан си го сфати здраво за готово.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1349 на: 04 Ноември 2012, 22:37:06 pm »
^^ „Што правиме ако...“

...возиш 55кмч, на дозволемо 50кмч со 10 години стара кола со 175ки гуми и те акне комета со пречник од 400метри?

П.С. Ако направи незгода ќе биде казнет за неприлагодена брзина во однос на условите на патот. Исто како јас кога возев 50кмч, а дозволено беше 60кмч.