Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2433521 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #1320 на: 04 Ноември 2012, 20:40:45 pm »
Јас би вовел казна за влечење, а не за брзо возење, со што значително би се скратило времето на патување од точка А до точка Б и сите би биле среќни и весели.

за среќа на сите нас, тие што навистина одлучуваат што е казниво не мислат вака како тебе.

ја би вовел построги лекарски прегледи каде што, покрај интернистот, треба и невропсихијатар да се потпише. Ако некој не може да се стрпи, мора секогаш и секаде да претица, не спушта под 140 на автопат и стално вози ризично - тој бе би требало воопшто да вози. Седи си позади, опушти се низ прозор, искулирај си се во внатрешниот свет на фантазиите и остај некој со постабилни живци од тебе да вози. Најдобро за сите.
Ако некој не може да мрдне, мора секогаш и секаде да смета, не дига над 90 на автопат и стално спие зад волан - тој не би требало воопшто да вози. Седи си позади, опушти се низ прозор, искулирај си се во внатрешниот свет на фантазиите и остај некој што знае и има мерак да вози, да вози. Најдобро за сите.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #1321 на: 04 Ноември 2012, 21:09:31 pm »
Имам чувство дека ти дени тука не ребраш и дома сега си се смееш и едвај чекаш да ти пишеме откако ке пишеш тука. Ако важно ке се најдеме у муабет  ;)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45188
  • Il Moderatore
« Одговори #1322 на: 04 Ноември 2012, 21:10:22 pm »
Јас сум сигурен дека го мисли тоа што го пишува.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1323 на: 04 Ноември 2012, 21:15:27 pm »
Замисли возам на автопат и позади мене гледам камиказа поло  ;D ;D боље сам да излетам од патот, отколку он да ме истера  ;D

Не вака, ако дени се согласи секој месец на сметка да ми префлра 2000 ден за плин, и понекогаш кога ке треба да одам на отворен пат исто така да ми го плати патот, под 120 нема да спуштам на аутопат  :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1324 на: 04 Ноември 2012, 21:18:29 pm »
Имам чувство дека ти дени тука не ребраш и дома сега си се смееш и едвај чекаш да ти пишеме откако ке пишеш тука. Ако важно ке се најдеме у муабет  ;)
Само сакам да се поставам на обратната страна, за да образложам дека е исто онолку екстремна како и другата. :)

Замисли возам на автопат и позади мене гледам камиказа поло  ;D ;D боље сам да излетам од патот, отколку он да ме истера  ;D
Многу сигурно и сталожено возам. И секогаш 10-30кмч над дозволеното. Светлосни години далеку од камиказа.  :-[

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1325 на: 04 Ноември 2012, 21:19:30 pm »
Ти не си видел што е камиказа. Еден од многу те видови камикази е комшикава на која вујко и кој има авто школа и подари возачка и сега незнае сама да излезе од двор (мора татко и да и асистира) каде има влегувано голем камион без никаков проблем. (Не правам филмови, ова е жива вистина). Некој ако има контрола врз колата и знае до каде и се можностите е камиказа или?

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1326 на: 04 Ноември 2012, 21:21:56 pm »
Епа 90 е споро, 140 е брзо, златна средина 110 км  ;D

Епа ти за кадет од 77 да го бркаш на автопат 120-130 што е тоа ? плус на 120 - 130 лапа плин на велико, отворено грло до крај, што сакате гас до крај тогаш имам, за да не се влечам за вас, ја треба да го мачам кадетот за да бидете весели, плус наместо 6 да ми троши 12 на отворено. Гледајте реално, неам пари за нова кола, каква таква имам, и со таква си возам  ;)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1327 на: 04 Ноември 2012, 21:25:53 pm »
А ти за твојата збориш, па изјасни се друже, некој ќе помисли општо ти е мислењево. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1328 на: 04 Ноември 2012, 21:27:15 pm »
Сасвим друг муабет, ако колата не иде 120кмч. Или има проблеми при таа брзина. Вози си колку сакаш. Само потргни се.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1329 на: 04 Ноември 2012, 21:28:16 pm »
Сасвим друг муабет, ако колата не иде 120кмч. Или има проблеми при таа брзина. Вози си колку сакаш. Само потргни се.

Чиста работа.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1330 на: 04 Ноември 2012, 21:30:28 pm »
Општото мое мислење е дека 100-120 е нормална брзина, и нема да ме изнервира некој што би возел 80-90 на автопат пошто си има лева лента и ке си го поминам, и јас задоволен што имам лента во која ке го поминам, и он задоволен и јас, ама зборам да имам нешто посилна и понова кола. А и сега не ме нервираат, повеке ме нервира курназење и НЕПРАТЕЊЕ на ситуациите во собракајот, пошто полошо е некој што не прати сообракај отколку некој што вози ете поспоро, ама прати ситуација, не престигнува на лева лента возила доколку некој од позади е залетан и иде побрзо од него и така  :)

Јас и таткоми никогаш не сме сметале на автопат, секогаш во средна лента. т.е десна и никогаш не сме престигнувале доколку погледеме во ретровизор и гледаме залетани коли, секогаш ке почекаме, чист терен позади нас и така, зашто знаеме колку иде, колку време му треба да забрза. Еве поточно на излез од скопје се 3 ленти, во средна лента 90-100 км, лева лента слободна, кој сака нека лета

Генерален мој заклучок, нервозно е некој што кога вози ете 90-100 и почнува да престигнува, значи непратењето на сообракајот, а доколку левата лента ми е слободна, и некој вози поспоро од мене, јас исто така ке си погледнам во ретровизор и ке си го поминам

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1331 на: 04 Ноември 2012, 21:32:54 pm »
Стариот мој секогаш коа вози по автопат 90-100 вози како камионџиите пола е во најдесната лента, за да можат да го поминат и тие што возат по средната лента :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1332 на: 04 Ноември 2012, 21:38:23 pm »
Лошо е да се вози над 100-ка со 175-ки гуми....

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1333 на: 04 Ноември 2012, 21:40:11 pm »
А јас што имам 155/80  :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1334 на: 04 Ноември 2012, 21:41:56 pm »
Ти со таа кола не смееш на 60 да возиш. Во ниеден случај.