Едно е да кажеш „не можам да си ги дозволам скупите гуми што кочат најдобро“, друго е да го транслатираш тој момент во релативизирање на предностите од подбрите перфоманси на скупите гуми. Првото го прифаќам, го ценам, и секако и јас го применувам, но не релативизирам дека е исто со полоши гуми како со подобри, и не се залажувам дека ќе пазам повеќе со полошите гуми.
Mi go zema zborot.
Dali vozime fico ili X6ka kontaktot so podlogata e samo preku gumite.
Toa ne znaci deka ako imas top gumi deka treba da divljas, samo ti dava pogolema sigurnost na pat.
Inace koga ke se pretera preku zakonite na fizikata togas veke nisto ne pomaga.
Gledam koli po 50k ili 100k i staile zimska guma u sred leto, ili ja kupile najevtinata guma.
Znaci ne se raboti za nemanje pari tuku ili za neznaenje ili stedenje kaj sto ne se stedi.
Jas kokretno poslednava godina kupuvav gumi, eden komplet bese premium set, eden sredna visoka klasa, i eden set sredna klasa.
Sporem mene nekoe optimalno resenie imajki vo predvid deka 30tina godini pratam testovi i vozam razni gumi.
Odma se oseka guma sto ednostavno ne drzi i samoto vozenje e neprijatno. A znam da zapalam kola onaka bez potreba, tuku samo da si se izvozam za keif. Stedam na cigari trosam na gumi