Кај платамона тоа е мал циркус, кој нема ни К од камперство. Башка морето и плажата не се споредуваат со плажите и морето на краците.
Кај Платамона камповите се тоа што се, некои навечер се потивки, во други се дешаваат рејвови, плажата е ок но не е филмска како кај вас.
Моите идат со Адрија 320ка што ја носат до таму и од таму (не ја оставаат во Грција зимно време).
Идат баш таму поради:
1. Друштвото - цела клапа се
2. Хигиената
3. Локацијата
од Скопје со кола до таму си за 3 саати рамно, сосе граница
ако имаш нешто да средиш во банка Гевгелија е на саат ипол,
до Солун си за саат рамно, кога и да идам надоле накај некој остров узпат ми се, било да им донесам нешто што им треба, да мењаме коли и сл, од железничката
во Неи Пори можеш да фатиш воз за Атина доколку идеш натака без кола;
4. Има каде да се шета навечер - наспроти скоро цел камп кој дреме пред или во приколица цела вечер, моите секоја вечер се негде:
1.Платамона;
2.Палеос Пантелемонас;
3.Неи Пори;
5.Литохоро;
6.Планинарскиот дом на Олимп;
7.Катерини;
8.Паралија;
9.Лариса (ова е целодневка);
10.Солун (ова е целодневка);
Некои од овие местенца можеш и да ги комбинираш за навечер, ако ти се здосади од едно идеш у друго и слично
5. Лидл и Масутис има во Лептокарија, во вторник е пазарен ден и има уличен пазар кај што можеш да купиш тазе и ефтини овошје и зеленчук;
6. Има 2 одлични рибари во Платамона
Околу вашиот камп колку/какви гратчиња/селца има за навечер да протегнеш нозе? Не го мислам ова у смисла на провокација туку баш ме интересира, Халкидики не го знам нешто премногу, сум бил еднаш на вториот крак за кој знам дека плажите се многу поубави и порастеретени од првиот, и на првиот неколку пати и истиот ми нема оставено некој којзнае каков впечаток - премногу луѓе, високи цени и тесна плажа.
Вакви факти ве молам помалалено. Клима се купува портабл и готово. Не комплицирајте. Ако воопшто има потреба од клима.
Итекако барем за мене има потреба, они некако успеваат без неа. Инаку имаме портабл клима но не ја носат. Зашто?
1. Нема место во приколчето од 3.2 метри (столици, маси, тенда, облеки, балдахини, мини кујна, скара) каде да се стави;
2. Уклучиш ли рингла и рерна у исто време и отиде струјата. Па иди враќај осигурачот. Тек клима да стаиш и нека се прости кампот од струја. Ова е во сите кампови таму исто, без исклучок;
Трајлер е права работа, ама прескапи се за да купиш, а и оној што го изнајмуваат нити е нешто посебно добар (читај голем) нити ефтин ако добро се сеќавам.
Не го бранам смешЧајот, едноставно за мене камп филмот е пројден.