Автор Тема: Камп приколки, еуро куки и такве ствари  (Прочитано 38547 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
Одг: Камп приколки, еуро куки и такве ствари
« Одговори #30 на: 21 Мај 2012, 12:58:45 pm »
Мене ме интересира дали паркинг сензорите ќе реагираат на куката.

Веројатно.
Јас кога ја земав колата, задната регистарска табличка не ја наместив убаво (краевите штрчеа) се убија од пискање паркинг сензорите. После си ја стегнав цела табличка на браникот.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #31 на: 21 Мај 2012, 13:27:07 pm »
Мене ме интересира дали паркинг сензорите ќе реагираат на куката.
Доколку сензорите и куката ти се фабрички, кога нема приколка сензорите фаќаат подалеку за некои 20 см него ли стандардно без кука, а ако имаш приколка задните сензори не работат (прочитано во Упатство).

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #32 на: 21 Мај 2012, 20:04:26 pm »
Ne site senzori piskaat. Zavisi od kvalitetot na istite. Eftinite se za nikade. Zatoa i se EFTINI.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #33 на: 25 Септември 2012, 16:52:33 pm »

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1301
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #34 на: 25 Септември 2012, 18:13:25 pm »
Џиџи, си ме бцнал у срце ! Дур сите коли по нет гледаат, ја вртам по трајлери. Секако би идел на една поголема класична трајлер варијанта.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54952
  • Махер
« Одговори #35 на: 25 Септември 2012, 18:20:29 pm »
Супер е идејата, нема што. Ама не ми е јасно зошто не го направиле барем со подолго меѓуоскино, уште барем метар.

Вака е океј, ама реално нема многу место.

Да се направи 2 метри подолго, и со тенда напред, наместо тоа комплицираниот систем - би било мој избор!

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3059
« Одговори #36 на: 20 Февруари 2014, 21:46:46 pm »
Кај пишува на колку време се реистрираат приколките - било да се камп или товарни?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.

Отсутен acekovac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 199
« Одговори #38 на: 20 Февруари 2014, 23:00:19 pm »
26 god sum i isto tolku sum i kamper
so moite uste od bebe sme odele vo kampovite posle Leptokaria, iam slika od nepolna godina do sator :)
tatko mi sekogas velese deka koj ednas vleze vo kamp, ne se vrakja vo soba povtorno :D
sea poslednive godini gi navlekov i drugarite :D
lani uste eden drugar zede kamp, gi postavivme dvata kampa eden do drug so vlezovite svrteni eden sproti drug i stejdzot (masata) na sredina :D zgresivme samo so litrazata na rakija :D

kamp sme vlecele i so lada 1600 i so yugo scala 65-ka i so zastava 128 i so hyundai pony 1.5 i so octavia i so passat a ova leto ke ja vpregnam i borata :D
kamp registrirano, nikogas :) stavanje zadna registracija na kampot i teraj grcite nikogas nemat praveno problem moze zatoa sto uste imam YU i jugoslovenska karta zalepeno na nea :D
ali valjda za pogolemi treba reg. mojata e brako

a za senzorite... i taka i taka e zabraneto da se vozi so kuka ako nemas potreba, na drugar go teraa da ja vagja na lice mesto ;)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #39 на: 20 Февруари 2014, 23:06:49 pm »
имам 36 години, сум кампирал преку 20 пати и отворено тврдам дека последниве 15 години не кампирам... од црвст зид, купатило лично, спална кревет, кујна своја, купатило и заштита од провев нема ништо подобро.

сакав да кажам дека татко ти грешел кога рекол дека кој ке кампира никад више во соба... кога ке ти дојдат мали деца, нема да сакаш да се изложуваш на авантури, кампирањето е авантура...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен acekovac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 199
« Одговори #40 на: 20 Февруари 2014, 23:13:45 pm »
hahah ti pa ako rekol ne presekol :)
inace kako dete vo soba sme odele ako sme bile na 2-3 dena samo
nema nisto strasno so deca da se odi vo kamp ;) iam prekrasni spomeni od druzbi so drugarcinja od kampovite :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #41 на: 20 Февруари 2014, 23:26:49 pm »
STOMION kamp pod olimp od 77 do 93 stalno kamp prvo treskina prikolka posle brako no pred 3 godini sve prodadov.
Inace slobodata sto ja imas vo kamp nikade na drugo mesto..jades koga sakas cel den po gakji bos se setas noze kaceni na stol muva nete lazi dodeka privaten smestaj samo postuvam poradi wc drugo nisto.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #42 на: 20 Февруари 2014, 23:34:02 pm »
Од прошлото лето сум љубител на кампување и радо би да идам пак на таков одмор :)

Ако кампување не те натера да научиш да се снаоѓаш во ситуации во кои не си ни помислил дека ќе се најдеш, ништо нема да те натера :)

Дефинитивно сакам пак :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3059
« Одговори #43 на: 20 Февруари 2014, 23:46:15 pm »
26 години имам, у камп од роџење па се до 22 год. Веќе 4 години не. До пред 10ина години се фураше Треска 320 која беше ужас, за после тоа да биде заменета со еквивалентна Адрија.

Ми прекурчи да идам до WC за све, да неам клима и секој што ќе помине да ми зјапа у тањир. Има и upsides али пре би смешЧај.

Пројдени кампови се: АС - Струга, Arion, Castle, Poseidon. Полу-направени т.з. диви кампови со полски вециња и греење вода во шишиња на сонце - не фала. Не се мразам себеси толку многу.

Дур не ги поминам сите грчки острови на копно пак не стапнувам. Имам летувано на неколку но остануваат уште доста. Ама во смештаи, по островите колку што знам нема мн мн кампови, а и да има не би да влечакам камп опрема.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #44 на: 20 Февруари 2014, 23:55:34 pm »
мој чоек овој смоле...

глеаш.. у целава прикска ја заборавив климата... без клима, на попладневна дремка во апартман, во грција на +50 степени НЕДОАЃА У ПРЕДВИД... треба ли да приумрам?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време