Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Marce, наточи еден добар квалитетен бензин, и добро адитивче, здувај ја по обиколница во 3-та и 4-та малку на бензин. Можно е некоја бензинска дизна да ти „моча“ по малку, па да се подопраи со еден ваков „вонградски“ третман.
Ако се сомневаат на мешање на бензин и плин, затвори го вентилот на боцата од плинот и вози само на бензин, па види како ќе се однесува..
Kakov plin imas ?
Потполно истиот проблем го имам кај мене на бензинецот али ова ми се дешава само на пролет лето и есен зимото мака нема,знаци лани летото море на бензин ја возам ја издував ама пак така си прави коа се залади зимото поцна убаво да си пали еве сеа пак затопли времево пак прави така ако откриеш што е проблем кажувај.
Цитат: Dejan_156 alfista на 21 Мај 2012, 12:39:11 pmПотполно истиот проблем го имам кај мене на бензинецот али ова ми се дешава само на пролет лето и есен зимото мака нема,знаци лани летото море на бензин ја возам ја издував ама пак така си прави коа се залади зимото поцна убаво да си пали еве сеа пак затопли времево пак прави така ако откриеш што е проблем кажувај.На зимо немаш проблем затоа што саухот е одма активен и е на повисоки вртежи колата