Автор Тема: GPS уреди за навигација и нивни алтернативи  (Прочитано 28352 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Одг: GPS уреди за навигација и нивни алтернативи
« Одговори #90 на: 08 Февруари 2015, 09:09:53 am »
Истиот го имам. Одличен е.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #91 на: 08 Февруари 2015, 14:30:29 pm »
@zeroSignal
Немаш вградена навигација на Гољфот?
Или општо, како навигација?
Мене ми е некако попрактична навигација башка од вградена... :) Што знам, можда навика :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #92 на: 08 Февруари 2015, 14:32:41 pm »
Кај мене е RCD510, без навигација. RNS510 е моделот со навигација, а доплатата за него беше енормна. И мене ми се свиѓа повеќе вградена навигација, али сè додека производителите наплаќаат 1500-2000 евра за нешто што го решаваш за 100 евра (у'вр главе), не ми има логика доплатата.. Плус ебавај се, мапи, апдејти, дрн-дрн..

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #93 на: 16 Септември 2015, 17:59:57 pm »
Човеци ајде малку помош.

Другарче има некој кинески ГПС уред ApolloBell и од мапи има само некои држави од Европа. Југоисточна Европа воопшто ја нема. Он сака да му се инсталира цела Европа. Дали некој може да ми каже каде можам да најдам мапи за уредов да не лутам по темава и дали мапите од Гармин на пример ќе бидат подржани на овој уред.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #94 на: 16 Септември 2015, 20:45:55 pm »
Треба да се провери...Мислам дека може и софтвер од гармин или том том да му се инсталира...Треба да се просурфа малку подлабоко по форуми...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #95 на: 17 Септември 2015, 00:33:35 am »
Човеци ајде малку помош.

Другарче има некој кинески ГПС уред ApolloBell и од мапи има само некои држави од Европа. Југоисточна Европа воопшто ја нема. Он сака да му се инсталира цела Европа. Дали некој може да ми каже каде можам да најдам мапи за уредов да не лутам по темава и дали мапите од Гармин на пример ќе бидат подржани на овој уред.

на која платвформа е кинезот?

видовс, андроид, (ѓомити) ејпл или е нешто кастм верзија? обично тие кинезите се на виндовс СЕ... ако е на таков, препорачувам да инсталира гармин... го има на пајрет беј како софтвер, а и мапи има таму... ке му треба картица од 4 гига нај малку... 8 препорачувам, пожелно е...  и после тоа ја тура цела европа а за гармин знаеме дека се врвот по тоа прашање, па и редовен нај нов апдејт има за нив секогаш, ке може буквално како регулар гармин да работи и да го апдејтува...

јас претерав 2 такви кинески уреди, убаво се покажаа додека работеа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #96 на: 17 Септември 2015, 09:18:21 am »
Конан дај ми линк од гармин за виндовс це е. Има  една таква навигација ми се мота по дома ради тоа ајго што ме нервира. Брагодарам

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #97 на: 17 Септември 2015, 11:00:36 am »
Човеци ајде малку помош.

на која платвформа е кинезот?

видовс, андроид, (ѓомити) ејпл или е нешто кастм верзија? обично тие кинезите се на виндовс СЕ... ако е на таков, препорачувам да инсталира гармин... го има на пајрет беј како софтвер, а и мапи има таму... ке му треба картица од 4 гига нај малку... 8 препорачувам, пожелно е...  и после тоа ја тура цела европа а за гармин знаеме дека се врвот по тоа прашање, па и редовен нај нов апдејт има за нив секогаш, ке може буквално како регулар гармин да работи и да го апдејтува...

јас претерав 2 такви кинески уреди, убаво се покажаа додека работеа...

Работи на Виндоус ЦЕ. Чим Гармин пасува ќе му ставам Гармин. Ако заглавам некаде ќе јавам.

Мерси.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #98 на: 17 Септември 2015, 11:07:30 am »
Дајте линк од гарминот

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #99 на: 17 Септември 2015, 11:14:47 am »
Вечерва ќе седнам да го средувам. Ќе пуштам линк кога ќе најдам. Сега за сега немам ништо

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #100 на: 21 Септември 2015, 12:26:38 pm »
Се извинувам за дуплиот пост.

Ја или сум глуп или стварно не можев да му инсталирам гармин мапи на кинесково срање од навигација. Дали некој може да објасни како можам да му ставам гармин мапи пошто уредов работи на виндоус платформа? Дечково ќе си оди за иностранство деновиве па да не испадне дека сум го заебал.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #101 на: 21 Септември 2015, 12:36:49 pm »
Јас до сега не сум чул некој да стави гармин на виндоус, затоа и побарав линк за да пробам да ставам кај мене.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #102 на: 21 Септември 2015, 15:08:15 pm »
Се извинувам за дуплиот пост.

Ја или сум глуп или стварно не можев да му инсталирам гармин мапи на кинесково срање од навигација. Дали некој може да објасни како можам да му ставам гармин мапи пошто уредов работи на виндоус платформа? Дечково ќе си оди за иностранство деновиве па да не испадне дека сум го заебал.

значи, неможеш да ставиш гармин мапи на виндовс платформа... на таа виндовс патформа, треба да уриш СОФТВЕР ОД ГАРМИН кој се подига откако ке се подигне виндовсот... сега, незнам точно кај барав и наоѓав софтвер за гармин, ама на пајрет беј има софтвер... значи прво тој го тураш, па после на картицата ги сместуваш мапите, ама како една споена мапа... за тоа барем има сега колку сакаш комбинации на мапи... gmаsupp мислам дека беше името...

ај вечер кога ке се приберам дома, ке ја побарам (ако ја најдам картицата) и ке ти кажам како е точно името на софтверот...

Јас до сега не сум чул некој да стави гармин на виндоус, затоа и побарав линк за да пробам да ставам кај мене.

на виндвс да, ама на СЕ виндовс, за мобилн уреди. јас такви 2 уреда претерав и си работат одлично се додека уредот е хардверски исправен... буквално од гармин мапи редиш... претходниот го платив 100-тина евра пред 6-7 години, што во тоа време беше 4-5 пати пмалку од дедициран уред како грмин...

едит:

повелете и двајцата:

и можеби грешам не се сеќавам баш нај добро, ама мислам дека гарминот за виндовс беше ПОРТАБЛ софтвер.. значи не се инсталира туку го тураш на картица, чекаш да се подигне уредот, па кликаш на иконата за гармин (на десктоп ти се појавува) и се пали гармин како уред...

во цела прикаска од аспект на користење на уредот од палење пмеѓу оригинал и овој уред имаш разлика од само 1 клик поише и секако, гарминот се подига за 15-20 секунди, ова ке го почекаш 1-2 минути додека се подигне комплетно се...

едит бр. 2

нa ова видео е поедноставено, а и имињата на софтверот ги имате што да барате:

едит бр. 3

видете си пп
« Последно менување: 21 Септември 2015, 15:34:47 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #103 на: 03 Јуни 2016, 18:15:26 pm »
Од навигација не се разбирам тотално ич. Сум слушнал за Томтом и Гармин, кој според вас е подобар уред за патување по Европа? Имам неколку прашања зошто тотално ништо не разбирам, дали има гпс со камера(да не ги купувам посебно), на колку време се апдејтуват мапите(дали е беслатно).... Ако има некој да објасни на кратко што како работи ако некој не го мрзи би било од голема помош. Јас во последно време знам дека премногу работи побарав од вас и добив доста корисни информации, али за некоја недела кога ке бидам во МК, планирам да правам прошетка(прво на грчка малце, после во мк) можеме некако да се раздолжам за сета помош(само без сексуални намери), моабет, кафе, ракија, пиво, скара...

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #104 на: 03 Јуни 2016, 18:20:52 pm »
па не е баш така, ама ај, мисли си дека е така... и да е така...

со виндовс платформа и гармин инсталиран иде уклучуваш усб кабелот, кликаш дилит мапа таа и таа, цопи паст новата и исклучуваш усб кабелот... 3 чекори се...

е да, претходно 100 чекори се да ја најдше и симнеш саканата мапа...
update
sea so nuvicam imam lifetime
imas garmin express. zakacis uredot i programot sam proveruva frimware i mapite.
ako ima nesto za update, ti vika klikni yes
toa e toa.
nema baranje mapi,nema brisenje mapi
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020