Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 228283 пати)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
Одг:
« Одговори #375 на: 08 Јуни 2015, 22:21:48 pm »
Мислaм декa сите кoмбињa се прерaбoтени oд Цекo, aли не зaтoa штo имa врвнa изрaбoткa, туку декa е бaјги пoевтин зa рaзликa oд Кaцaрски, и рaзликaтa вo ценa зa 20 кoмбињa му дoaгaше нa гaздaтa кoлку еднo нoвo кoмбе( oд приликa е пoдaтoкoв).

Мегутoa кoгa Цекo не успевaше дa гo oпрaви рaзлaдниoт уред вo тoвaрниoт дел дa пoстигне темперaтурa пoнискa oд 10 степени вo летен периoд, тoгaш без рaзликa нa ценaтa кoмбетo се нoсеше кaј Кaцaрски и секoгaш гo решaвaше прoблемoт.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Problem so klima
« Одговори #376 на: 08 Јуни 2015, 23:23:53 pm »
ok... квалитетна информација во секој случај...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен seat ibiza

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 184
Одг: Клима
« Одговори #377 на: 09 Јуни 2015, 22:39:51 pm »
Фала ти друже ке пробам деновиве па ке ти кажам резултат поздрав.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #378 на: 13 Јуни 2015, 14:02:35 pm »
Бев кај Цеко прееска и накрцав фреон до даска. Фалеа околу 440 грама  :o Собира 650,  1 грам е 2 денари значи 880 + 300 ден. работна рака, ме кошташе 1180 денари.

Која работна рака, отвара хауба ја одвртува пластичната навртка и го навртува цревцето. Али тоа е. Задоволен, делуваат спремно дечките. Е сега ќе треба да го сменам филтерот пошто е бајаги запушен и намален е протокот.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #379 на: 13 Јуни 2015, 14:56:14 pm »
Не е ваљда цеко од рукав да ги тресе цениве, завчера бев таму и фалеше 350г. фреон (збира 600г. ) стави ув боја и ми наплати 2000 ден.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #380 на: 13 Јуни 2015, 14:59:03 pm »
Епа дека ставиле Ув другар :) И ти рекоа па да одиш така? Тоа за да видат кај пушта што пушта. Затоа е поскапо. Иначе чудно како фокусот собира помалце. Сигурен си?

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #381 на: 13 Јуни 2015, 15:02:06 pm »
Епа ув е плус 300 ден. едино однапред ако ми земале пари за проверка што треба да идам за 10 дена.  Така му покажа тоа машината дека збира 600г.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #382 на: 13 Јуни 2015, 15:02:35 pm »
Да да, така наплаќаат. Се додека не установат каде пушта што и пак да дополнат. Тоа е вклучено во цената со се проверката по 10 дена или колку и да е.

Така му покажа тоа машината дека збира 600г.
Кога провери во системот имаше околу 207-8 грама варираше, провери на машината и му кажа дека собира 650. Ваљда толку е.

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #383 на: 13 Јуни 2015, 16:13:42 pm »
Во понеделник треба колава да ја однесам до новус да ми средат нешто. Ги бива ли да ми ја проверат климата или да ја носам за тоа на друго место? Кај цеко на пример гледам сите го фалите.

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Одг: Одг: Problem so klima
« Одговори #384 на: 13 Јуни 2015, 17:19:41 pm »
Бев кај Цеко прееска и накрцав фреон до даска. Фалеа околу 440 грама  :o Собира 650,  1 грам е 2 денари значи 880 + 300 ден. работна рака, ме кошташе 1180 денари.

Која работна рака, отвара хауба ја одвртува пластичната навртка и го навртува цревцето. Али тоа е. Задоволен, делуваат спремно дечките. Е сега ќе треба да го сменам филтерот пошто е бајаги запушен и намален е протокот.
Потврдувам 300ден работна рака плус 2ден / грам фреон бев и јас пред некој ден.
За кој филтер зборуваш, протокот на фреон е намален..?  Или за полен филтерот мислиш?

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #385 на: 13 Јуни 2015, 17:38:02 pm »
Па искрено не можам да осетам wow придобивка по посетата на Цеко. Ќе го заменам полен филтерот па ќе кажам. Пуштам на 3-ка на нивото само напред не е тоа тоа. Со нов филтер фучи коа ќе пуштам на 3-че. Пошто е намален протокот не може убаво да осетам колку и дали лади убаво како што треба.

Се изнервирав прееска, ебати колата. Се мора да е комплицирано и тешко достапно. Кај топло надвор филтерот е внатре у кола доле десно од педалата за гас напикан напикан у пичку матер. Клечиш од надвор пустиш се искичмив и коа видов дека треба педалата да ја демонтирам фрлив се и си отидов. Немам нерви јас за тие работи, на такви тешко достапни места да менувам нешто. Процедура за еден ебан филтер.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #386 на: 14 Јуни 2015, 02:12:19 am »
е па затоа постојат мајстори за тоа... идеш на мајстор, филтерот+ 200-300 денари раб. рака, и додека пиеш ладно пивце (или сок+кафе) он ке среди... и ти среќен и он среќен... сите се среќни... :)

а стварно мамата...имам приметено на некои коли, како намерно да го правеле тоа да мора на сервис да идеш... на сметководителот на мајсторов мој.. некое бмв има, појма немам кој модел, знам само дека е дизел... абе 2-3 саати растурање има за да смениш филтер за воздух.. ептен се гледа дека е намерно направено такво...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #387 на: 14 Јуни 2015, 10:41:49 am »
Бев кај Цеко прееска и накрцав фреон до даска. Фалеа околу 440 грама  :o Собира 650,  1 грам е 2 денари значи 880 + 300 ден. работна рака, ме кошташе 1180 денари.

Тие 300 ден. за раб. рака подразбираат вадење на фреонот, вакумирање и дополнување или само додавање од боца додека работи климата?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #388 на: 14 Јуни 2015, 10:46:29 am »
За да види колку фреон треба да дополни, треба да го извлече преостанатиот фреон од системот, па да наполни онолку колку што е предвидено. работната рака (услуга поточно), не е голема ставка, а и не е голема цената на сервисот. Јас одлучив да не ставам масло со УВ, и надополнувањето ме чинеше нешто под 1000 денари (1000че сосе бакшишот). Толку, или повеќе чини филтер за кабина само.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #389 на: 14 Јуни 2015, 13:08:28 pm »
Не се разбирам но еве ти ја целата процедура, ја палиш колата пушташ клима, тој го вади фреонот шо е внатре и гледа колку има. Ти кажува. Потоа не знам шо праи, па ти вика запали ја и пушти на појако, па пак ја гасиш.  Додека вакумира гледа на другата машина колку собира твоето возило и рачуна колку треба да се стаи, ја палиш пак колата пушташ клима и држиш гас додека дополнува. Тоа е. Најверојатно го враќа фреонот шо бил во системот и дополнува онолку колку што собира. Ти рачуна пута 2 денари грам и 300 ден рака. Ако сакаш со ув боја па да идеш после пак на тестирање е 2000 денари.

« Последно менување: 14 Јуни 2015, 13:17:50 pm Allexxander »