друже... какво ти е прашањево? уште првиот пат го заобиколив затоа што е нелогично... тоа ти е исто како да идеш на механичар и да прашаш дали ке ти наплати за вадење на тркало доколку мења плочки на кочници... процедуарата е таа и си има тарифа за тоа. за џабе нема ни код бабе. идеш, кажуваш што ти е маката, и ти кажуваат нај малку волку ке те кошта нај многу оволку ке те кошта. притоа ке те прашаат (нај често) дали сакаш и ув боја да дотурат, за да се нарави испитување дали и од каде диши фреонот. и тоа екстра се доплаќа. цела сума нема да ти ја кажат, затоа што незнаат колку фреон ке фали. тоа што ти мислиш дека фали 50-100 грама е само твое мислење, кое може да е грешно. може и ништо да не фали, а може и 300 грама да фалат.
Комплет ми наполнија цирка 500-550гр, не ми текнува колку е по спецификација, туку каде да си купам од оние капачињата што стојат на отворите од цревата за полнење на климата, лани некој ми ги изгуби во истава процедура.
не ти текнало да идеш на ауто отпадиве? а и кај цеко, ваљда има такви капачиња, само треба да прашаш и побараш...