Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 253628 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Одг:
« Одговори #330 на: 03 Јуни 2015, 20:29:33 pm »
Мислaм декa мoжеш дa oтидеш кoгa сaкaш и немa зaкaжувaње
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Re: Problem so klima
« Одговори #331 на: 04 Јуни 2015, 00:28:34 am »
Јас планирам до кај Цеко да одам викендов. Да не знае некој дали се закажува?

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Problem so klima
« Одговори #332 на: 04 Јуни 2015, 14:08:11 pm »
Вчера ја наполнив климата со фреон за иљадарче си го ладам сега! :D

4 години ја имам колата веќе и прв пат ја полнев а којзнае и пред мене кога последен пат била полнета климата.

Deno, каде ја полнеше климата? Цената зависи од клку фреон ти фали или не?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #333 на: 05 Јуни 2015, 13:39:24 pm »
Се спремав да одам во Интерфриго мислејќи дека не лади ама прееска ја пуштив климата и на почетокот не ладеше баш но после 15тина минути возење почна убо да си лади. Сега не знам дали да одам, шубе ми е ако фали фреон да не отиде компресорот... Али нормално е мислам на почетокот да лади помалку додека постигне така? Но пак порано побрзо постигнуваше а и температурава не е нешто за припаѓање...  Има и послаб проток на ваздух изглеа е подзапушен филтерот.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #334 на: 05 Јуни 2015, 14:11:48 pm »
Се спремав да одам во Интерфриго мислејќи дека не лади ама прееска ја пуштив климата и на почетокот не ладеше баш но после 15тина минути возење почна убо да си лади. Сега не знам дали да одам, шубе ми е ако фали фреон да не отиде компресорот... Али нормално е мислам на почетокот да лади помалку додека постигне така? Но пак порано побрзо постигнуваше а и температурава не е нешто за припаѓање...  Има и послаб проток на ваздух изглеа е подзапушен филтерот.

Најверојатно филтерот ти е заситен со нечистотија (прљав). Штом лади климата, прво елиминирај ги препреките што ја прават да лади поинаку од нормално. Ако повторно имаш проблем иди до сервис.

За инфо само, јас исто имав проблем со климата, не ми ладеше како што треба. Ја однесов во Ми-Да, и утврдија дека фали малку фреон. Го извадија стариот фреон, ја наполнија со обоен и ја тестираа 1 саат под УВ светло дали од некаде протекува. Откако утврдија дека се е во ред си ја земав колата и сега си лади топ.

За целата процедура во Ми-Да ми наплатија 2800 денари.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #335 на: 05 Јуни 2015, 14:13:17 pm »
Топ се мида со цени, само 120 % поскапи од другите профи дечки што го работат истото.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #336 на: 05 Јуни 2015, 14:16:40 pm »
Епа батка во секој официјален сервис се повисоки цените :) Како фирма толкава имаат многу поголеми трошкови од Интерфриго и не можеш да очекуваш да имаат исти цени као маалски мајстори.

Аууу Златко  :o Мене ми рекоа 1920 денари проверка и дополнување.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #337 на: 05 Јуни 2015, 14:19:13 pm »
Јас разбирам повисоки цени ама 2800 за дополнување фреон на фиеста е стварно за ауууу :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #338 на: 05 Јуни 2015, 14:21:38 pm »
Јас разбирам повисоки цени ама 2800 за дополнување фреон на фиеста е стварно за ауууу :)

Скапи се до небо. Ама бев таму во близина по работа и им ја оставив колата да ја средат за да не се замарам за паркинг :) И ми ја средија. И мене ме средија.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #339 на: 05 Јуни 2015, 15:27:04 pm »
Многу често се случува да ставите „обоен“ фреон и пак ништо да не покажува, од причина што може да пушта некаде позади шалтаблата или на самите вентилчиња каде што се полни.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #340 на: 05 Јуни 2015, 15:30:03 pm »
Те избричиле те избричиле. На суво. Многу е тоа. Јас ти викам кога прашав ми рекоа 1900 ден проверка и дополнување.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #341 на: 05 Јуни 2015, 15:34:38 pm »
Јас сметам дека цената е сосема коректна за овластен сервис, дури и ефтина. Вадење, боење на фреон и полнење е мин. 1500 ден. Каде е проверката каде истекува (зборам за квалитетна проверка, а не мижи-да-ти-баам), одговорноста ако нешто не се направи како што треба итн...

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #342 на: 05 Јуни 2015, 15:57:07 pm »
Јас сметам дека цената е сосема коректна за овластен сервис, дури и ефтина. Вадење, боење на фреон и полнење е мин. 1500 ден. Каде е проверката каде истекува (зборам за квалитетна проверка, а не мижи-да-ти-баам), одговорноста ако нешто не се направи како што треба итн...

Јас се симнав долу во сервис за да видам што прават. Профи работеа дечките, за тоа немам збор. Ги прашав тоа што ме интересираше и ми објаснија. Во сервисниот налог имаше и белешки колку степени се измерени на излез од дувалките, колку фреон е ставено, притисок на компресор и тн. Мене ми дадоа само фактура, ама интерно кај нив има податоци и историја за се што е сработено.

Сега видов на фактурата дека системот го полнеле два пати со фреон. Веројатно еднаш со обоен, еднаш со необоен.

Едно полнење изнесува 960 денари (813,56+18%ДДВ)
Работната рака им изнесува исто 960 денари

« Последно менување: 05 Јуни 2015, 16:02:31 pm zlatkoa »

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #343 на: 05 Јуни 2015, 16:03:46 pm »
Работната рака им е од час. Толку е 960 за 1 саат работна рака.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #344 на: 06 Јуни 2015, 00:10:56 am »
опашуење на голо е ценава за услугава.. дополнување фреон и боја, кај цеко нема да биде поише од 1000 денари.. цеко е нумеро уно за авто клими...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време