Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 253700 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Одг: Problem so klima
« Одговори #300 на: 23 Јули 2014, 14:36:18 pm »
баш го правевме муабетов
иначе доволно е 100тина грама фреон да фалат и поради заштита,компресорот нема да упали

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #301 на: 23 Јули 2014, 15:59:10 pm »
Понудата важеше до 30.06 ако добро се сеќавам. А тоа ако ми направеа мене муабет дека многу ми фалело, а не беше наведено во понудата, жими се ќе им викнев инспекција без многу драма, као во стилот во ред ќе видиме пазарна што има да каже и толку.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #302 на: 23 Јули 2014, 17:26:58 pm »
баш го правевме муабетов
иначе доволно е 100тина грама фреон да фалат и поради заштита,компресорот нема да упали

не.. не е така... авто клима собира во просек околу 750 грама... одприлика пола кога ке истече, почнува да прави уклучи-исклучи, а кога ке истечат околу 450 грама тогаш више нема да вклучи, бидејки сензорите за заштита функционираат на притисок што мери, а и на температура на хладњак... било што да отскокне од нормалното го гаси компресорот.. ама само компресорот и тука нај често се збунваат сите, зашто внатре и понатаму дува, само не ладно, а и перката на ладилникот напред исто така...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен tdejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 141
« Одговори #303 на: 23 Јули 2014, 20:02:15 pm »
Понудата за купон уште важи. Не направивме проблем во аутомакедонија пошто ајде да не се прајме клошари, гужва народ едно чудо, а искрено требаше. Иначе ај докажи се дека во Пасат Мк1 1.8 собрало 900гр фреон !!!

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #304 на: 24 Јули 2014, 02:17:49 am »
баш ке проверам со цеко утре и ке пишам (ако не заборавам) ама 900 грама тешка работа... 800 да...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #305 на: 24 Јули 2014, 09:56:30 am »
Малку поголемо искуство со проблеми на клима.
Кога го земав пунтото барајќи најефтино отидов кај шупацине во кисела вода на првомајска. Ми напунија по три дена истече и ми вика глеам отиден ти е хладљакот. 90 евра нов си купив , пунам пак истече. Викам ај зима дојде , напролет здравје. Пролетта отидов кај Маршер , ми ја наполни и нормално пак истече, и ми вика тече од компресорот , а  тоа може да го поправи само Цеко - Сервис А.Ц.Е. Отидов таму, дечките направија сервис 60 евра менување семиринзи и остали работи, климата работеше 5 дена и пак истече. Отидов на рекламација ја фатија од поново, ја направија по некое време пак истото. Тоа се деси три пати, и на крај ги фати инает , ја расклопија климата скроз и поново ја склопија. Еве ја више 2 месеци работи перфекно. Само да најгласам дека се што платив кај А.Ц.Е. е првите 60 евра. После тоа 3-4 пати што истече ништо не ми земаа. Дечките се ептен профи, али пунтово ќе го памтат.На крај ми се заканија дека ќе ми го украдат , само за да не го попрааат ако пак истече :D

Совет: Баталете сервиси што нудат полнење на клима , попусти и такви глупости. Само сервис Цеко А.Ц.Е. и ништо друго. Покрај коли прават и трансформации од обични комбиња во хлањначи комбиња. Дечките се супер. А разликата во цена не е толку голема колку што може заебанциите да ве коштаа
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #306 на: 14 Август 2014, 11:53:46 am »
Вчера ја наполнив климата со фреон за иљадарче си го ладам сега! :D

4 години ја имам колата веќе и прв пат ја полнев а којзнае и пред мене кога последен пат била полнета климата.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Клима
« Одговори #307 на: 23 Мај 2015, 00:48:42 am »
Ako ti izgubi pak freon, postoi eden aditiv vo mnogu malo pakovanje, a e gust kako med, za da zatne nekoi sosema mali otvori vo sistemot, ova pogotovo ako gubi vo vnatresniot del kaj sto treba da se rastura cela salt tabla.
Samo treba majstorot koga kje izvakumira togas prvo nego da go stavi pa freonot.
So zdravje da se ladis,

Се распрашував за климата по сервиси,  тече од негде и и треба правење.  Еден дечко ме праша дали губи нагло и ми предложи да ми стане некој лепак за клима,  може ќе престане ако е мала дупката. Дали некој ставал лепак до сега? Може ли да зезне работа?

@alfista Тој адитив да не е лепак?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #308 на: 23 Мај 2015, 00:51:10 am »
ако ако.. турајте вие смеси разни во фреонот... во прво време ке ја затне дупката, за брзо време ке ги затне вентилите на компресорот па после ке ве чеша ебежот кога ке треба да броите пари за компресор, црева, спојници, и одново сервисирање на местото кај што тече ДИШИ фреонот, и на сето тоа нов фреон+ раб. рака....

или возете се во јуни+јули+август во понова кола со филинг на застава...

иди во сервис, плати полнење на фреон со ув боја, специјална за таа намена. сите сервисери ке ти реча за 10 до 15 дена да идеш на контрола и ке најдат од кај диши, ке ти понудат цена за сервис, нека средат и фурај си даље... батали лепкови, смеси, дихт маси, медоини и глупости за во клима-фреон...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Re: Клима
« Одговори #309 на: 23 Мај 2015, 08:03:52 am »
И јас вчера прв пат слушнав дека постоело такво нешто, па да прашам поискусни :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #310 на: 23 Мај 2015, 10:13:37 am »
Кога е пуштена климата од надвор да иде воздуш и да врти воздухот не мириса, кога климата е исклучена а пуштено е само да дува и да прима воздух и да го врти воздухот се осеќа миризба.

Претпоставувам треба каналите да се чистат, само не ми е јасно зошто не мириса кога е пуштена климата?

Како се викаше средството од алкалоид и како беше постапката за чистење.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #311 на: 23 Мај 2015, 10:46:24 am »
Средството е дезентал и ќе го раствориш во однос ко што пишува и ќе го ставиш во шише со пумпица, после го вадиш филтерот за полен и вентилацијата ја уклучуваш на најјако и шприцаш 1-2 пати па пауза и така неколку пати (постапката ја повторуваш за сите позиции на вентилација )

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #312 на: 23 Мај 2015, 21:58:42 pm »
Клима е за пички, прав муж се лади на промаја.  ;D

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #313 на: 24 Мај 2015, 08:01:27 am »
 Имам проблем со вентилацијата на фокусот не работат 1,2,3 брзина само дува на 4ка, а копчето за климата свети пак обратно кога ке го ставам на 4 се гаси климата. Компресорот работи и е полнет со фреон ова се појави пред еден ден.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #314 на: 24 Мај 2015, 13:57:56 pm »
Земено концентрат дезентал, препорака со кој размер да се разреди?
Концентрат е 150ден. литро а разреден со 20% литро е 60ден. во зегин.