ХЕЛП МИ. Имам проблем со климата. Се работи за Голф 5. Кога ја купив колата беше блокиран компресорот, бев во Кочани кај мајстор за автоклими, го сменивме компресорот, проверивме со воздух за да не диши од некаде се беше во ред и наполнивме фреон, бидејќи немаше ни за лек.. Се убаво климата преработи и си ладеше безпрекорно 2 дена, додека одеднаш однема.. ми се случи да почне да лади во вожња, но тоа беше последно вклучување. Се вратив кај мајсторот и сменивме вентил повторно не дуваше, сменивме друг компресор, не дуваше, НО кога го поврза компресорот со струја со жички почна да дува додека е поврзано. Ми рече дека има проблем со струјата, отидов во Чешиново кај мајстор
ЦОФ, ја стави на компјутер и ми вика вентилот на компресорот не е во ред и не отвара, што не е до тоа бидејќи претходно мајсторот за клими уште што не испроба...
Ако некој друг од вас имал ваков проблем ВЕ ЗАМОЛУВАМ дајте совет, упатство за мајстор што би ја оправил оти стварно не е било каков проблем, а временцето кај и да е ќе си се стопле не е работа да се печам..