Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 204450 пати)

Отсутен A6

• Почетник
  • *
  • Пораки: 34
Одг: Problem so klima
« Одговори #735 на: 01 Јуни 2018, 23:46:32 pm »
во последно време кога ја вклучувам климата да лади сама од себе се подигнува на максимум да дува и никако неможам да го намалам степенот на јачина на дување на копчето -(минус).Едноставно копчето минус(-) не реагира за симнување на степенот за јачина на дување.Колата е Ауди А6 и досега несум имал ваков проблем.Да каже некој ако имал ваков проблем како го решил дефектот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #736 на: 02 Јуни 2018, 07:34:17 am »
Да не ти е заглаено копчето + :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен A6

• Почетник
  • *
  • Пораки: 34
« Одговори #737 на: 02 Јуни 2018, 07:58:30 am »
не,работи плусот(+).Единствено се нормализира кога ќе ги извадам клемите од акомулаторот.Нешто гледав на интернет со некакви кодови(скриени) на климата но нема код за да се ресетира.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #738 на: 05 Јуни 2018, 22:16:29 pm »
Барам мајстор за клима во Скопје, пошто овие у Велес за свинска не ги бива. Имав проблем со климата, еден неписмен 2 години ми ја правеше и пак не ја управи. Плус, имам проблем со апаратчето за климатроник (познат проблем за вие модели). Не свети и не прикажува бројки а настрана од тоа моментално не ни ги прима тие команди. Прикажува дека е пуштена на Auto да дува од средина само и ништо. Гледам дека перката на климата вклучува, ама не сака да дува никако.
Има ли некој стабилен мајстор да ја види колава, оти без клима не просперирам јас. :)
Фала, поздрав.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #739 на: 05 Јуни 2018, 22:38:47 pm »
Kaj Nikolce vo Basino selo vide?  ;D

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #740 на: 05 Јуни 2018, 22:43:37 pm »
Таму не ни помислувам да отидам... :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен makedonac

• Почетник
  • *
  • Пораки: 43
« Одговори #741 на: 07 Јуни 2018, 16:17:56 pm »
Препорачајте сервис околу центар/карпош или близина каде ќе ми наполнат фреон и ќе стават боја за да се види каде истекува, бидејќи лани само 2 месеца ладеше, претпоставувам истекува од некаде..?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #742 на: 07 Јуни 2018, 16:19:01 pm »
За боја не знам, фреон можат во АМСМ да ти дополнат
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #743 на: 07 Јуни 2018, 16:30:04 pm »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #744 на: 13 Јуни 2018, 14:20:38 pm »
Киамоторс за фреон со боја

Отсутен karabatak

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #745 на: 30 Јуни 2018, 14:00:53 pm »
Здраво дечки ја повеќе читам него што пишувам ама сега имам проблем па ако може некој да ми помогне. Се работи за Astra H 1.7 cdti од 2004 година. Ја купив во Ноември и досега не ми требало клима али секогаш кога ќе сум ја пуштел не ладеше доволно. Ја однесов кај пријател и уствари виде дека климата е скроз исклучена под хауба, значи не поврзана. Ја поврзавме и сменивме и фреон и почна да лади одлично.

Ама откако тоа се направи потрошњата на колата се зголеми од 6 на 10 во литри во просек а не ни ја ни вклучив климата неделава пошо не беше топло. Денес правев некои тестови со поврзана и неповрзана клима, во втора брзина кога давам гас со поврзана клима компјутерот покажува 25l потрошња, а без клима 10l. Значи огромна разлика.

Има некој идеја до што може да биде? Мислам дека и копчето за да уклучиш клима и исклучиш не функционира.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #746 на: 30 Јуни 2018, 16:04:00 pm »
На колку км мериш потрошња?

Дали има звуци кога е вклучена климата? Дали крева обртаи моторот кога е вклучена?

Отсутен karabatak

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #747 на: 02 Јули 2018, 13:11:09 pm »
На колку км мериш потрошња?

Дали има звуци кога е вклучена климата? Дали крева обртаи моторот кога е вклучена?
После неколку тестови заклучив дека климата воопшто не се гаси па веројатно и затоа беше исклучена под хауба и потрошувачката се зголеми иако климата технички беше исклучена.

Сетингот за контрола не ја гаси климата и цело време работи и тоа претпоставувам на максимум.

Мислев да не е до осигурач некој ама еден сменив и пак исто. Има некој идеа до што може да биде?

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #748 на: 06 Јули 2018, 11:57:48 am »
Да не е релето за компресорот заглавено или стопено па нон стоп да дава струја кон магнетот?

На некој коли нема класично реле, има електронски модул за контрола ама сепак и тој можи да не е во ред.

Најди електрична шема за колата и барај ако разбираш барем малку од малку. Ќе најдеш што може а што не може да биде.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #749 на: 06 Јули 2018, 21:36:03 pm »
Оди си на мајстор да не си ја запалиш колата.