Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 204441 пати)

Отсутен micho73

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
Одг: Problem so klima
« Одговори #780 на: 03 Јуни 2019, 11:42:37 am »
Во Скопје добар сервис за клими, не за полнење само?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #781 на: 03 Јуни 2019, 11:51:52 am »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #782 на: 03 Јуни 2019, 15:23:41 pm »
Во Скопје добар сервис за клими, не за полнење само?

http://www.autoklima.mk/

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #783 на: 13 Јуни 2019, 16:23:32 pm »
Климата не ми ладеше како што треба и отидов да ја проверат и фалеше околу 50 грама фреон. После тоа пак не ми лади како што треба, иако е наполнета. Некој да не се соочил со ист или сличен проблем или некој да не има идеа кај да го барам проблемот?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #784 на: 13 Јуни 2019, 16:45:40 pm »
Јас имав сличен проблем со i10ката.
Купена во Септември, во Мај(жежок бран) не ладеше како треба.
Отидов во сервис, сменија филтер за полен. Не можев да поверувам дека за 8 месеци се наполнил филтерот.

Секој почеток на лето ставам нов филтер за да не му ја мислам :)

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #785 на: 13 Јуни 2019, 16:54:51 pm »
Си дува супер, не мириса, само не лади. Ако филтерот е прљав ќе се осети на јачина на дување. Инаку сменет е пред 3 месеци.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #786 на: 13 Јуни 2019, 17:03:53 pm »
Таму каде што дополни фреон, не проверија дали дува ладно?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #787 на: 13 Јуни 2019, 17:39:46 pm »
Климата не ми ладеше како што треба и отидов да ја проверат и фалеше околу 50 грама фреон. После тоа пак не ми лади како што треба, иако е наполнета. Некој да не се соочил со ист или сличен проблем или некој да не има идеа кај да го барам проблемот?

И кај мене слична приказна. Лади ама не лади ко шо треба. Ако е упечена ма сонце, ептен и треба. На долги релации, знае да губи сила.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #788 на: 13 Јуни 2019, 18:07:23 pm »
@Mikius Ладеше 5 минути после тоа не ладеше како што треба. Таа лади ама не како што треба.

@AllMightyMe И кај мене е исто, прееска од Aеродром до Tетово не успеа да олади саат време колку што ми требаше да стигнам, излагам од кола испотен.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #789 на: 13 Јуни 2019, 18:11:41 pm »
едит бриши...

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #790 на: 13 Јуни 2019, 18:35:51 pm »
@Mikius Ладеше 5 минути после тоа не ладеше како што треба. Таа лади ама не како што треба.

@AllMightyMe И кај мене е исто, прееска од Aеродром до Tетово не успеа да олади саат време колку што ми требаше да стигнам, излагам од кола испотен.
Баш така се манифестираше, ставам рака на вентилационите отвори, дува ладно, а не може да олади. По промената капацитетот на дување не се промени драстично, но со рака не можеш да одредиш точно.

Како и да е, да не се убедуваме, најлесно е да се тргне од филтерот и неговиот квалитет, евентуално пробај без филтер колку да се исклучи од листа на сомнителни :)

Со Меганот ми се случи еднаш минимална разлика во димензии...така да не се потпирај многу на фактот дека е релативно нов, ме разбираш ;D

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #791 на: 13 Јуни 2019, 19:07:36 pm »

Баш така се манифестираше, ставам рака на вентилационите отвори, дува ладно, а не може да олади. По промената капацитетот на дување не се промени драстично, но со рака не можеш да одредиш точно.

Како и да е, да не се убедуваме, најлесно е да се тргне од филтерот и неговиот квалитет, евентуално пробај без филтер колку да се исклучи од листа на сомнителни :)

Со Меганот ми се случи еднаш минимална разлика во димензии...така да не се потпирај многу на фактот дека е релативно нов, ме разбираш ;D
Да да, ќе пробам ќе го сменам. Ако не лади пак ќе ја носам некаде.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #792 на: 17 Јуни 2019, 12:11:20 pm »
Да не знае некој кај може да се најдат црева од хладњак за клима гумени, цело Скопје го пребарав нема број кај што не вртев...иначе се работи за ауди а4 б5 1995 1.9 тди бајо 90 кс пасуваат и од пасати од 95 та па до 98 ма. Толку ли е проблем да се најдат цревава у пм...цела кола стои на канал една недела...

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 873
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #793 на: 17 Јуни 2019, 12:31:19 pm »
Провери кај Нини комерц? Се наоѓаат кај Стара рампа во Кисела Вода.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #794 на: 17 Јуни 2019, 12:43:01 pm »
Ете кај мислев да се јавам и забораив, фала сега се јавив може да се направат тие две црева.