Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Znaci imam problem so klimata (ne e klimatronik, obicna klima e) na Skoda Fabia,znaci koa ke ja uklucam klimata nekad se uklucuva si duva ladno ama nekad nesaka,se sveti kopceto deka e uklucena ama ne duva ladno ostanuva samo na ventilator,a za toplo ne e problem sekad duva toplo(bar taka mislam, deka ima jako parno pa moze i en primetuvam).E sea imam primeteno koga vremeto e poladno ili odsabajle koa ke ja uklucam togas si raboti,a ako kolata ja fati mnogu sonce i nadvor e +30 nesaka da ukluci(samo vo nekoj ispadi uklucuva)Dali nekoj moze da mi kaze sto moze da e problemot? Eden majstor mi rece deka klimata garant e prazna
Ништо мора да се проба со тоа, на мајстор ми рекоа сеа пред некое време дека не уклучува компреесорот, не му доаѓа струја... и навистина му дадоа дирекна струја одма климата проработе,ама за ден два им одам со уклучена клима им викам еве си уклучи сама си работи и ми викаат нема шанси,ти си дал дирекна струја на компресорот.... за моја среќа гасење колата оставање пола саат на сонце на 40+ палење колата климата си работи и сеа ко демек некое реле било зезнато!!! Значи да одам на мајстор и што да им речам??? Што да извадат и проверат?Фала многу
Цитат: simplyclever на 22 Август 2012, 22:31:43 pmНишто мора да се проба со тоа, на мајстор ми рекоа сеа пред некое време дека не уклучува компреесорот, не му доаѓа струја... и навистина му дадоа дирекна струја одма климата проработе,ама за ден два им одам со уклучена клима им викам еве си уклучи сама си работи и ми викаат нема шанси,ти си дал дирекна струја на компресорот.... за моја среќа гасење колата оставање пола саат на сонце на 40+ палење колата климата си работи и сеа ко демек некое реле било зезнато!!! Значи да одам на мајстор и што да им речам??? Што да извадат и проверат?Фала многуМене кој ќе ми дојде некој со негова дијагноза, си одработувам тоа што бара и си наплаќам однапред кажано колку, се решил проблемот или не и тука муабетот завршува.
Пак јас со нов проблем Откако пред окоу 2 месеца ја наполнив климата со нов фреон уље и боја, ми ја проверија и тогаш и после 1 месец пак никаде не покажа дека испушта, сега ми настана нов проблем. Кога ја вклучам компресорот почнува да вади некој чуден звук како да тропа, како да е нешто изместено или разлабавено. Но не е каишот или компресорот да е лабав туку нешто внатре во компресорот тропа.Има ли чаре и дали се исплаќа да се вади да се проба пошто мислам дека е доста работа додека се извади (бектра б)?
Фала многу друже! Сеа ми текна дека ја таа пластика ја иам вадено и може јас да сум зезнал работа нешто! А кај тебе светеше АС-копшето кога ќе го стиснеш или не?Пошо кај мене си свети а несака да дува ладно?Фала многу!
Znaci ist problem!Dajboze da e samo toa! Ajde denovive ke razgledam toa pa ke pisam!pozdrav