Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Климата дома што ја имаш пробај стави ја на 15 степени и стави некаде термометар каде што нема да биде дирекно на струењето и види дали ќе постигне 15 степени. Па после пишувај дека една авто клима не чини.
прво прочитај за што пишувам па после реплицирај!Станува збор за разладен уред на товарно возило кое што е подесено да ја спушти темп. во товарниот дел на 5 степени, али никако не успева да ја спушти под 15 степени, што претставува проблем при истовар кај одредени коминтенти каде што ја мерат темп. на робата при истовар.За разлика пак од комбињата кај кој што се одржува разладниот уред кај Кацарски во Визбегово, темп. во товарниот дел се спушта испод нула (0)
Не сум имал лично искуство со аце авто клима т.е цеко, али гледајки како ги сервисира комбињава од фирма и дека летно време не можат да симнат темп. под 15 степени на релација Скопје-Струмица, јас не би му доверил моја кола
сите авто клими губат фреон по малце....се работи за губење од 15 до 35% на годишно ниво. јас како познавач на оваа проблематика прежалувам илјадарче секоја година и идам да си го проверам нивото на фреон во возилата... така и оваа година, фалеа 310 грама, наспроти 370 кога прв пат го полнев, а собира вкупно 780 грама. тоа е околу 30%
Q. Why does my car air conditioning system run low on refrigerant ?A. A/C systems will tend to lose refrigerant over time as refrigerant permeates through the physical joints between components. In normal working conditions all automotive air conditioning systems will lose about 10% to 15% of refrigerant each year which is considered natural leakage. Letting the system run low on refrigerant which in turn provides poor oil circulation can lead to wear and even serious component failure.