Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 204104 пати)

Отсутен Goran

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
Одг: Клима
« Одговори #180 на: 18 Јуни 2013, 15:04:19 pm »
на линков пишува 400 денари проверка и 300 денари за 100 грама фреон. По некоја логика ако си платил 600 за проверка и 100 денари за дополна тоа е некаде 30 грама фреон, што мислам дека е незначително да направи некоја драстична промена во перформансите на климата. Инаку јас сабајле кај што бев не ми земаа ништо за проверка им пуштив една 100тка за сок да се почастат.
Ми фалеа 50 и некој грам. Дали беше до нив, или комбинирано со прочистувањето, јас не знам, битно климата е подобра :)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #181 на: 18 Јуни 2013, 15:06:02 pm »
Истото и јас си го помислив. Тука на прсти се бројат и си бричат паметни се.
Servis Mani Strumica, kolku pari napravi so klimite na termokingovite? Ne e tolku tezok, neli.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #182 на: 18 Јуни 2013, 15:07:20 pm »
А до колку грама вкупно имаат фреон климите?
Истото и јас си го помислив. Тука на прсти се бројат и си бричат паметни се.
Servis Mani Strumica, kolku pari napravi so klimite na termokingovite? Ne e tolku tezok, neli.

Му се погодило на човекот.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #183 на: 18 Јуни 2013, 15:12:14 pm »
на линков пишува 400 денари проверка и 300 денари за 100 грама фреон. По некоја логика ако си платил 600 за проверка и 100 денари за дополна тоа е некаде 30 грама фреон, што мислам дека е незначително да направи некоја драстична промена во перформансите на климата. Инаку јас сабајле кај што бев не ми земаа ништо за проверка им пуштив една 100тка за сок да се почастат.
Ми фалеа 50 и некој грам. Дали беше до нив, или комбинирано со прочистувањето, јас не знам, битно климата е подобра :)
Зборот ми е зошто да ти земат 600 за проверка и чистење кога на линкот пичшува 400 ???

Отсутен Goran

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
« Одговори #184 на: 18 Јуни 2013, 15:16:11 pm »
да не е од денеска акцијата.... пошто вчера на 100 места викаше 600 денари проверка и чистење... ако не е од денеска, ме избричиле :))

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 672
« Одговори #185 на: 18 Јуни 2013, 15:16:56 pm »
Зборот ми е зошто да ти земат 600 за проверка и чистење кога на линкот пичшува 400 ???

Таа цена од линкот важи само со испечатена понуда и однесена кај нив во сервис (пишува најдоле на понудата). Јас вчера се јавив и ми ги кажаа потполно истите цени од линкот

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #186 на: 18 Јуни 2013, 15:22:52 pm »

Таа цена од линкот важи само со испечатена понуда и однесена кај нив во сервис (пишува најдоле на понудата). Јас вчера се јавив и ми ги кажаа потполно истите цени од линкот
Одлиќно, принтам сега , идам утре после работа. Само ме плаши да не не е фреонот да не е компресорот. Ќе пробам после да видам дали се приметува напред кога работи
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #187 на: 18 Јуни 2013, 15:30:05 pm »
ПРИСТИГНУВААТ ТОПЛИТЕ ДЕНОВИ....најважно во секој автомобил е исправен клима уред...СЕРВИСНА АКЦИЈА во нашиот сервис...КОНТРОЛА, ПРОЧИСТУВАЊЕ И ЗАМЕНА ФИЛТЕР ЗА КЛИМА за само 1.299,00 ден.

Kisela Voda, Prvomajska 21..star Renault HITAuto servis

Отсутен banjifiko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
« Одговори #188 на: 18 Јуни 2013, 17:54:38 pm »
Сервис Витадела на првомајска порано кај што беше рено салонот.

Да, тој е сервисот
Јас пишав препорака за тој сервис уште пред 2 ипол месеца
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,105.285.html

И мене ми направи проверка, ми го извади фреонот го исчисти ситемот од кондензација, врати и дополни 40 грама, восклоп на акциската понуда од 599 ден. Сега е дури и поевтино. Лично мислам дека е О.К. зафатот, еве по ова вруќиниве со сонда во дифузер без проблем покажува 10-12 степени.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #189 на: 19 Јуни 2013, 00:03:25 am »
Бев кај Автоклима Аце денес со Ибица 2004г., во дефект електро вентилот за вклучување на компресорот. Дали некој имал искуство со ова?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #190 на: 19 Јуни 2013, 01:22:21 am »
Бев кај Автоклима Аце денес со Ибица 2004г., во дефект електро вентилот за вклучување на компресорот. Дали некој имал искуство со ова?

ако е на компресорот, тогаш е електро магнет, не вентил... тоа ја лепи фланшата од компресорот за шајбната што врти цело време... не е баш евтина работа... зависи од модел на компресор од 50 до 150... и НАЈ ЧЕСТО ПРЕГОРУВА заради мањак на фреон. прави на секои 2-3 сеукунди вклучи-исклучи-вклучи-исклучи... се слуша штракање цело време ама никој не го бакари тоа ни на врв дупе не го става, пошто клиата, нели, лади... е од тоа што секоја година не си прават луѓето тест за ниво на фреон. за мали пари, мирен си цело време...

незнам кој погоре пиша дека не му фалело ништо за 5 години... немаат појма тие кои и да се...

а компарацијата со фрижидер и автомобилска клима е бог и шеширџија... на фрижидерот сите цевки се бакарни и/или железни, а автомобилската клима има ГУМЕНИ црева... структурата на гумата неможе.... и сега ако продолжам да пишувам ке се повторувам а несакам тоа да го правам... читајте претходно... армекс, не беше во целост постов за тебе...

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #191 на: 19 Јуни 2013, 10:03:13 am »
Се разбираме одлично, онак.
Електричниот дел беше неисправен на соленоидот(така го најдов по нетот), проверено со друг исправен електрично а неисправен механички. Морам да најдам некој за проба како што треба да не лупам пари за бадијала, можеби и компресорот е отиден. Нов соленоид кај Аце е 90 евра со монтажа. Прашав, ќе ми дозволат проба, не го купувам ако е неисправен компресорот.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #192 на: 19 Јуни 2013, 17:36:58 pm »
Ме интересира за понудава што ако ми фали 600 гр фреон тогаш по некоја логика треба да ги доплатам останатите 500 по цена од 3 ден грам што значи ке ми излезе 2200ден за разлика од друг што вика не е битно колку фали битно полнење фулл со проверка кошта 1500 денара. Во право сум или грешам?

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #193 на: 20 Јуни 2013, 18:16:43 pm »
Во право си. Зашто јас преѓеска бев и тотално ми била празна климата ( како што очекував ) и ми земаа 2050 денари. Али барем лади сеа:D
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #194 на: 20 Јуни 2013, 19:15:26 pm »
Работава, не по врат по шија. Те фаќаат на мамка да ти ја проверат и после сатарот за цена ;D ;D ;D

А кое друго место (професионално) проверуваат и дополнуваат по поефтина цена?