Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 608594 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #2505 на: 08 Септември 2017, 09:09:46 am »
Ајде аирлија

https://mojpat.mk/web/

:)

Може некаде со еден клик да ја пријавам целава патна инфраструктура?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #2506 на: 08 Септември 2017, 11:41:24 am »
Поразителни статистики од РСБСП стигнаа на мејл.

91 загинати на македонските патишта во првите 8 месеци од оваа година. Интересно - 48 се во првите 6 месеци, 43 во Јули и Август.

Ќе ја има целата објава на сајт во текот на денот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #2507 на: 08 Септември 2017, 13:19:01 pm »
што е уште полошо на крај памет е да се преземат конкретни мерки. барем некој да е прашаше како стигнацме секој викенд жртви да има во сообраќај
се собира народ да протестира за партии а за ова се зборува само ако лично те погоди или некако си засегнат.
ако сме реални во блиска иднина може да очекуваме само поопасно да стане.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #2508 на: 11 Септември 2017, 12:13:01 pm »
Работа која може да биде интересна.

Вчера се враќав од Градско, и ме фати гужвата на патарини. И сакајќи да ја избегнам патарината кај Петровец, мислев да свртам кон Катланово, па директ во Скопје да стигнам. Отворив Гугл Мапс на телефон за да го видам точно патот, и приметив дека делот на патот кај патарините кај Градско и Велес ги дава со темно црвено, односно дека ептен се глави, а дека скопската ја дава со зелено, односно дека е проодна.

И си викам, ајде бе, баш да проверам. И кога стигнав на патарината Петровец, немаше жива кола. Една-две коли пред мене и толку.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #2509 на: 11 Септември 2017, 13:12:23 pm »
Работа која може да биде интересна.

Вчера се враќав од Градско, и ме фати гужвата на патарини. И сакајќи да ја избегнам патарината кај Петровец, мислев да свртам кон Катланово, па директ во Скопје да стигнам. Отворив Гугл Мапс на телефон за да го видам точно патот, и приметив дека делот на патот кај патарините кај Градско и Велес ги дава со темно црвено, односно дека ептен се глави, а дека скопската ја дава со зелено, односно дека е проодна.

И си викам, ајде бе, баш да проверам. И кога стигнав на патарината Петровец, немаше жива кола. Една-две коли пред мене и толку.

Треба да се навикнеме изгледа пред да тргнеме на пат да палиме Гоогле Мапс и да проверуваме. Јас исто во Саботата заглавив на Табановце, едно добри 1:30 во двата правци. Наместо идење до Врање и назад за 3 саати, мене ме фатија 5.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #2510 на: 11 Септември 2017, 13:19:39 pm »
јас го гледам редовно, вчера баш пред да излезам на автопат пуштив да видам и си покажуваш дека има гужва на првите 2 патарини, се мислев да одам по стариот пат да возам ама немам возено никогаш и ми беше страв да не утнам негде по темно да излезам во свирипичино.

реално имаше гужва ама се движеа коли и не беше толку катастрофално.

На петровец до сега реално немам начекано премногу возила, а и да има имаат повеќе кабини да реагираат со време.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #2511 на: 11 Септември 2017, 13:50:10 pm »
Во реално време демек е гугл мапс?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #2512 на: 11 Септември 2017, 13:56:24 pm »
Аха. Се наоѓа. :)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
« Одговори #2513 на: 11 Септември 2017, 14:05:44 pm »
Чисто онака да ве прашам,има ли кај вас вакви природни убавини,значи се е по природен пат асфалтот е во широчина 3 метри кој од страните грмушките излегуват на пат како шо гледате на сликите,значи неможе да се разминат 2 возила без да остане некој без гребнатини и нонстоп има пцовки, друго пред 2-3 години кога имаше јака поплава го однесе дел од патот (асфалтот околу 300м) бидејки ставија ммогу насип дури околу 50цм и без соодветни 2 мочани цевки за одвод на вишок вода и така си стои овие години и си ги кршиме колите секој ден и никој ништо не презима околу тоа,не направија ни приклучок за главниот пат,сега се исклучуваме и приклучуваме онака на диво,на крај не ставија ни патоказна табла на новиот пат Струмица-Радовиш а патот е многу години во функција,барем ако не и се даваше пари барем да ги извадеа таблите од стариот пат па да ги намонтираат на новиот пат,а само на 2км се наога селото од главниот пат,исти оваков проблем има и со околните села.
Свежо пред пола саат се сликани
Снимив и видео но сум заборавил да го исклучам звукот за снимање,шушти од ветерот и брмчи вој моторо многу

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #2514 на: 11 Септември 2017, 14:22:17 pm »
Кој пат е ова од кое село?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #2515 на: 11 Септември 2017, 14:23:29 pm »
Покрајчево до магистрален пат Радовиш - Струмица.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
« Одговори #2516 на: 11 Септември 2017, 14:25:49 pm »
Луки одговори веќе

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #2517 на: 11 Септември 2017, 14:39:33 pm »
И ова ли го асфалтирал тој радовишкиот градоначалник по ФБ што се прчи дека асфалтирал, а од авион се гледа квалитетот на работата?
На тоа една слика имаше донација од луѓе во странство што се облека за медицинскиов персонал во Радовиш и брзата помош на сликата донација од Бучим, и момакот се гордее со тоа. Срамотилаци до што стигнавме да се донира.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #2518 на: 11 Септември 2017, 14:46:26 pm »
Вашево е автопат и воопшто не изгледа и не е лошо во однос на мојата и сите околни улици на мојата во општина Центар во центар на Скопје, верувајте подобро е кај вас бидејќи сум бил таму...вие барем може да излезете, ела да видите што е вистинско кршење коли.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #2519 на: 11 Септември 2017, 20:31:07 pm »
Под плоштадот кај Скендербег пак е изгребана цела улица, зошто кога беше направена пред некој месец...