Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 631429 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44482
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8966
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #3991 на: 22 Септември 2025, 00:30:16 am »
Министерство за транс, поп и виски.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3992 на: 22 Септември 2025, 00:33:05 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Знам зошто, за 4 годин пак да ти ја асфалтираат, јер сеа ако гласаш, нема нов асфалт за 4 години.. :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8966
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #3993 на: 22 Септември 2025, 00:34:42 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Знам зошто, за 4 годин пак да ти ја асфалтираат, јер сеа ако гласаш, нема нов асфалт за 4 години.. :D

Како старееш, сè поубав си, а и помудар...
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1901
« Одговори #3995 на: 13 Ноември 2025, 16:29:05 pm »
Интересно:

https://sdk.mk/index.php/naslovna/raspishan-tenderot-za-eden-od-vlezovite-vo-podzemnata-ulitsa-pod-zgradite-na-limak-vo-tsentarot-na-skopje/

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Дај жити сѐ стварно нека го направат. Редно време е да се олабави гужвата Кисела Вода - Центар а богами и подвожњакот накај Црниче плаче едно 15 години за реасфалтирање...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7275
« Одговори #3996 на: 13 Ноември 2025, 16:33:01 pm »
Ако искочи вака одлично, ќе потрае само изградбата, 7-8 години....

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9005
  • Пичлеме
« Одговори #3997 на: 13 Ноември 2025, 16:36:01 pm »
Решението е интересно, ама не е интересно што кога се прај било шо, тоа го влечат многу време, многу време уште поголема калакурница...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14814
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3998 на: 13 Ноември 2025, 16:52:02 pm »
Па кога во една Германија мост од 100м го правеа 7г,огаш за нас оправдано е и 10г да трае. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6035
« Одговори #3999 на: 13 Ноември 2025, 18:12:02 pm »
И мене вака ми идат фикс идеи ко ќе се напафкам ама обично ставам слушалки мавам круг и пијам кафе. Не излегвам на телевизија да  кажам дека подземни улици, трамваи итн ќе се градат и дека ќе ни нема рамен.  Од друга страна штакори виреат низ градот и Гангеш врви низ центар.
А за ова од Југохром никој жив ни збор.

https://www.facebook.com/share/v/1Cd9FES9kK/?mibextid=wwXIfr

Цело Скопје за вода ќе процрка за некоја година ама не е битно. И не е само оваа, кај се Охис и сите остали.
Истото е и Битола ќе се напуши еден и му текнува дека Гондола ќе се градело на Пелистер, а не дека цел град не се распаѓа од крадење, ама гондола ќе граделе, за да можи цел шлајм од кој шо бел ден од пожари и ѓубре фрлање не видовме  да можи сеа цела планина  шо само таа остана во мордор  кај шо живееме да ја испосерат цела и на крајот да ја запалат за 100 денари карта оти им е лесно достапно.
Патем последен пат ко се собра шлајм изгоре домот Копанки , еве 15 години уште го градаткрадат,имавме уште еден Широка и таму се створи лесно достапност на шлајм и него го запалија. Тој сеа некако си го приватизира еден брич небаре татко му го праеше.
« Последно менување: 13 Ноември 2025, 18:38:19 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #4000 на: 13 Ноември 2025, 18:18:40 pm »
Подземната улица е веќе две три години готова. Скопје треба да ја поврзи со околни улици, али ете и тоа им е тешко.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #4001 на: 13 Ноември 2025, 18:36:03 pm »
Подземната улица е веќе две три години готова. Скопје треба да ја поврзи со околни улици, али ете и тоа им е тешко.

Јеп, подземната улица беше предуслов во договорот на Лимак со Град Скопје за да ги пуштат зградите во употреба. Таа е завршена, на град Скопје остана да ги направи само кружните кај Нова Македонија и кај Јужен Булевар за поврзување.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4002 на: 13 Ноември 2025, 19:00:06 pm »
Од сликана не ми е баш најјасно кај ќе оди таа улица на западната страна. Вака како што е нацртано, изгледа дека се спојува на „народен фронт“ позади цветниот пазар. Таа улица е оф мори мајко, освен ако не ги уништат отворените паркиралишта и ги претворат во булевар, паралелен со Митрополит Теодосиј Гологанов. Се на се, малце чудни решенија, ем од сликана се гледа дека подвозниот булевар не е споен со кружниве текови, па некако бесмислено ми е како е изведено. Ама ајде, белќи ќе доживеам да видам што ќе испадне од сето тоа... 
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #4003 на: 13 Ноември 2025, 19:02:29 pm »
Од сликана не ми е баш најјасно кај ќе оди таа улица на западната страна. Вака како што е нацртано, изгледа дека се спојува на „народен фронт“ позади цветниот пазар. Таа улица е оф мори мајко, освен ако не ги уништат отворените паркиралишта и ги претворат во булевар, паралелен со Митрополит Теодосиј Гологанов. Се на се, малце чудни решенија, ем од сликана се гледа дека подвозниот булевар не е споен со кружниве текови, па некако бесмислено ми е како е изведено. Ама ајде, белќи ќе доживеам да видам што ќе испадне од сето тоа...

Не не, ова е од другата страна кај Јужен Булевар. Фактички семафорот кај Рагуза и после тој кај Неуромедика се заменуваат со кружни, а подвожњакот станува надвожњак.  :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4004 на: 13 Ноември 2025, 19:09:15 pm »
Ахааа, ја мислев кај Нлб, На „Мајка Тереза“ (Водњанска) ќе се дешава ова.. Ок, ова може. А од западната страна? Кај ќе заврши?
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!