Јас имам свое гледиште за ситуацијата и сакам да кажам следново: било лошо и претходно, и ќе има добро и лошо, тоа е неизбежно. Но имам чувство дека во последната една година се случуваат толку многу немили и непријатни работи што е просто неверојатно. Без разлика дали станува збор само за ауто-сообраќајот или за многу други сфери.
Не велам дека претходно немало цензура за известување, но замислете да правиш цензура во 21 век, кога технологијата е толку развиена тоа е смешно пред очи и сведоштва на луѓе кои живеат. Едноставно, сведоци сме што се случува, а во самата држава не постои ниту морален, ниту правен аспект на одговорност. Јас пак ќе речам народот не може толку да е виновен колку што се виновни одредени 100 луѓе со своите ретардирани убедувања и политики за уредување на здраво општество.
Едноставно, толку многу лоши работи се случуваат. Периодот на „Луцифер“ (гледано од аспект на астрологијата, која има многу силно влијание, пред религијата во моментот) е пуштен на најјако кај луѓето.
Секој ден се случуваат немили сцени. Системот во самата држава е најранлив и катастрофален, почнувајќи од правен аспект без доза на одговорност. Сè што потекнува од човек е решливо од човек, тука нема збор. Кај нас најголемиот проблем е управувањето на системот, кој е наметнат од човек, не од природа или од било што друго.Директни кривци се они добро знаете кои.
Единствено решение во системот би била да има полиција по патиштата која ќе казнува, ќе затвора, ќе „ломи ребра“ — да воспостави ред и дисциплина. Тогаш ќе видите како сè ќе биде нормално и безгрижно. Брат да ми е , ќе одговара, ќе одговара сигурно..Неможе тој полицаец што год да е, да не работи ке си работиш ако треба да висиш 12 сати на улица автопат ке висиш и крај на приказна никој не го прашува тој што мора да испорача у железара,у фирма дали може или не може.Не само полицаец сите до еден што се под државно од медицина,полиција,се се ке си работите и крај на приказна.Отпуши намавај говеда од тие ретарди луѓето збеснаа побудалеаа,неможе ти шериф да изграваш ДАЈ МИ НОСИЛКА водете ја.Чекај бе неможе да спијат и кршат столици и 500 евра плата,како ретардини да го умират општеството,неможе у пола квадрат да седи и да дига рампа и ти очекуваш здрав човек со мисла и одговорнисти за општество.
Драги мои, внимавјте на себе првин онака како сте со себе така ке бидете и со други.