Автор Тема: Внимавајте, ПРЕВАРА!!!  (Прочитано 31135 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Внимавајте, ПРЕВАРА!!!
« Одговори #45 на: 11 Мај 2012, 13:43:27 pm »
На овие во тикан плацов да им отиде чоек, па од земја да ги акне све со ред.

Калосов во декември 2011 година имал 110-120 000 км

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/415008?searchID=3051588&Idx=18

Подоцна после 6 месеци тој има 75 000 км
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/926131?searchID=1056012&Idx=35

Сеа кој сака да го купи, да идат дирекно на нотар и со рекетари, да напрварат договор, ако нема колата повеке од 80 000 км ке ја платат како што е, а ако не да му ја плати со пола цена или да им ја земе така...
Па да видат, банда преварантска како е да ги заебе некој НИВ !

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #46 на: 11 Мај 2012, 14:18:23 pm »
Рики па ова звучи како бизнис за тебе ...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #47 на: 11 Мај 2012, 14:25:46 pm »
Имаме дома калос, татко ми го вози... а и не ми праи кеиф, како кола... иначе... ке им правев и ја далавера на нив.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #48 на: 11 Мај 2012, 16:16:17 pm »
Денес во McDonalds си го видов Punto-то старо, и малку муабет со сегашниот газда свртев, му кажав дека сум прв газда, тој е трет или четврт, задоволен си е чоекот од аутото, супер сочувано беше кога го шитнав.
Арно ама, пошто го купил од прекупец, одма тој му „свиткал“ 100.000 од километражник. вика „јас го земав со 80.000, знам дека има малку вратено тој“... ја му викам “брат, 100.000 има вратено, не малку.... 2004 го продадов со 120-30.000“. Не остана поштен чоек кај нас веќе.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #49 на: 11 Мај 2012, 16:33:55 pm »
A be druze.... se ima po svetov osven drveno kumbe ili pecka sto raboti. A prevaranti kolku sakas

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #50 на: 13 Мај 2012, 13:52:43 pm »
Искрено па не ги разбирам и купувачите. За мах. 1000 ден ќе ја штекнат на ПЦ и одма се ќе ти кажат за километри, компресија итн. Толку ли е проблем да се дадат тие пари кога веќе си спремен да одвоиш 2000 евра пример.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #51 на: 13 Мај 2012, 15:00:46 pm »
Пунто1 имаше механички километражник :) Не знам во централата дали запишуваше некој податок :)
Како и да е, не е битно, битно е дека често можат и од ЕCU записот да го „скинат“ хакериве...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #52 на: 14 Мај 2012, 10:21:05 am »
Ако има механички, претпоставувам и на некое друго место во 0100100111 форма :) го чува ???

Знам дека можат тотално се да избришат, ама па така скапо да не им е?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #53 на: 14 Мај 2012, 10:38:17 am »
Zatoa jas koa ke recam deka mojata kola ne ja davam ispod 2000 evra bez ozvucenje, odma budala i nenormalen me pravat...Ke si kupele oni so pomalku kilometraza i posocuvana, so klima i so prozori na dugme...Jaka muda...
230 000 ima kolata i so glava garantiram za toa! I stojam deka e od site do 2000 evra podobra iako nema prozori na dugme i klima...I deka site tie skapanici koi sega gi ispodonesoa od Germanija i vikaat deka se so 130 ili 140 k kilometri lzat...
A be jas licno nemam videno kola ispod 250k kilometri vo germanija koja se prodava na plac!!! 500 placa imam pominato...I ne samo tamu nego i vo avstrija, samo od avstrija nikoj ne nosi posto se skapi..
Nemoze vo germanija BMW 520d da bide primer 4000 evra i da ima 200 k pominato, a isto takvo tuka so isto godiste i so zamislete samo 147 k kilometri da e 3500 so site davacki, samo registracija da si platis....Pa dobro be koj e budala u slucajov? A kolata e od Germanija donesena...Toj sto ja donel da ne kupil 500 vozila pa mu dale rabat???
A be ajde....
Taa 520d ima pominato preku 400 k kilometri za da bide kupena za 2000 do 2500 evra i da bide donesena tuka, ili pak imala teshka havarija, pa pritoa e sklapana, farbana i donesena, a se toa da ne cini poveke od spomenatata suma...
GADOVI prevarantski, a uste pomutav narod koj veruva na tie prici...
A be ne davam nesto sto vredi samo zaradi cenata na gjubreto na pazarot...
Ako treba u otpad ke ja zgmecam vo kocka, ne ja davam nekomu oci da narosam!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #54 на: 14 Мај 2012, 10:45:22 am »
они не се криви, си бркаат бизнис, ама народот ем што е мутав ем и му делуваат потсвесно тие цени, па после им е скапо.

btw, не си бил на вистинските плацови, затоа не си видел коли со под 250к.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #55 на: 14 Мај 2012, 10:52:39 am »
Секако дека има коли со под 250к километри но цената е 3 поголема. Ниту едно увезено возило во МК неме точна километража, оние кои имаат 100% се хаварисани или оштетени.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #56 на: 14 Мај 2012, 10:58:16 am »
 A be cenite na tie so pod 250 k se skoro duplo poskapi...+ poveke od polovinata placovi se vo spostvenost na turci i ex yugo gazdi, koi mozat da pravat prevari i da mu prodavaat na prost narod...dzabe e da se lazeme...
Kola od germanija ne se kupuva na plac...Se kupuva od oglasnik i toa vo pomali gradovi i mesta so direktno odenje kaj sopstvenikot... ;)
E sea za da kupis dobra kola za normalna cena, treba da imas i mnogu srekja ili pak nekoj epten blizok i poznat covek...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #57 на: 14 Мај 2012, 11:02:26 am »
колку ти е тоа сигурно купување од приватно лице, мислиш дека во германија не прават превари?

а за ова со плацовите сум спомнал и другпат, во германија што подалеку од плацови на балканци, турци и руси и сл.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #58 на: 14 Мај 2012, 11:17:03 am »
Види...Секаде има превари...Лично сум зборувал со човек кој се бави со оваква проблематика...
Вика: Подобро е да купиш удрена кола од германец, швајцарец или австриец, знај дека е удрена, но е се во ред со неа и е исправна...(зборувам за удрена врата, крило и слично, значи возна состојба), одколку кола во топ ТОП форма купена по препорака на некој си наш балканец, турчин, русин, украинец и слично или пак купена од кај него на плац...
Инаку точно е дека и они си се искурназија и си прават превари...
;)

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #59 на: 14 Мај 2012, 11:19:52 am »
Не знам за Германија, но за Швајцарија можам да ви гарантирам дека километражите на сите половни автомобили (приватни, гаражи, механичари, дилери) се со автентична и невраќана километража и никогаш хаварисани (освен ако не е наведено истото). Швајцарија има ептен строги казни за играње со километража па никој не е луд да лежи затвор за вратени 100к км. Бидејќи имаат скапи мајстори и висок стандард (фул каско осигурани автомобили) удрените автомобили за ич пари се продаваат за експорт кои потоа завршуваат во Бугарија, Романија, Македонија...

Автомобилите им се за нијанса поскапи ама се извонредно сочувани и одржувани поради строгите технички прегледи. Плус најголемите производители имаат посебни возила наменети за Швајцарскиот пазар кои далеку се разликуваат и во опрема и во квалитет од останатите европски земји.