Автор Тема: Внимавајте, ПРЕВАРА!!!  (Прочитано 31128 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Внимавајте, ПРЕВАРА!!!
« Одговори #15 на: 11 Април 2012, 17:23:09 pm »
Aman be lugje osvestete se. Vo slucajot smetam deka Galjo nema krivica, tuku kriv e onoj sto gi dal parite za kapar !.

Првпат и Бугариве нешто памено да кажат, а јас да се согласам со нив :)
Шала на страна, апсолутно се слагам со констатацијава...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #16 на: 11 Април 2012, 17:28:08 pm »
Celta na ova e da obrazlozime kade e "cakata" t.e. dalaverata vo vakvi objavi. Dalavera ima i ke ima ama fintata e da ne si zrtva na istata.
Zatoa da bideme pretpazlivi t.e. pari na nevideno i neopipano Ne e preporaclivo da se davaat. I da go uapsat covekot tesko deka ke bide vinoven zasto nema dokument za kaparot. Najcesto kaparot koga se ostava pa i vo firma se dava Kasa primi (ama ne znaci deka e validen dokument). A za megju lica dovolna e notarska izjava i gotovo. Parite se ostavaat na Notar ili na zaednicka smetka vo banka taka da nitu edniot nitu drugiot ne mozat da raspolagaat so niv do kolku ne se potpisat (2 potpisa).
Taka moze biznis da se pravi.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #17 на: 11 Април 2012, 17:54:19 pm »
На некој познат би му дал капар, вака никад.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #18 на: 11 Април 2012, 18:32:33 pm »
A be ako sakas da izgubis prijatel daj mu pari makar i na zaem pa posle vidi. Denes za 500 EUR ke rizikuva da te izgubi sekoj. Posle idi baraj mu gi i koga ke ti gi vrati pisi mi !

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #19 на: 11 Април 2012, 18:48:27 pm »
   Го фатија дечкото од почеток на разговот до давање на капар, пратена е била цела ситуација, и излезе дека тој што е во италија, во македонија е осуден на незнам колку години затвор, бегалец :)
   Капарот е даден после муабетот како јас да ти пратам коли во вредност од 5-6000 евра а ти несакаш капар да ми оставиш, уште некој мангупски муабет на кој секој од нас може да наседне ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #20 на: 11 Април 2012, 19:19:53 pm »
e pa sto ima veze ako e osuden. Vo sekoj slucaj biznisot znaci i rizik ako rizikuvas moze i ke dobies no moze i ke izgubis. Bez pari biznis ne se pravi.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #21 на: 11 Април 2012, 19:24:00 pm »
Е па Бугар, кражба ако е бизнис - секоја чест! Овие се криминалци, лажат наивни луѓе, кои за жал се`уште ги има. Тие треба во затвор да лежат а не да ги праиме „бизнисмени“.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #22 на: 11 Април 2012, 19:26:42 pm »
такви ги имало и ке ги има, а тие што се толку наивни така да даваат пари ке си го јадат стапот, никој не им е крив

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #23 на: 11 Април 2012, 19:29:20 pm »
Не е така. Јас тргнувам од себе, јас сум поштен, и мислам дека и останатите луѓе се поштени. Таа човечка особина ја злопотребуваат преварантите. Е затоа е тука власта, за да ги спречи поштен народ да биде опљачкан.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #24 на: 11 Април 2012, 19:34:57 pm »
Точно така Симо, секој од нас, па и од тие што викаат така им треба на наивните сами си се криви итн, е бил зафркнат во животот, помалку или повеќе нее битно, темава е отворена да се сподели искуство со цел да се спречи во иднина да не бидеме злоупотребени, ние членовите на форумот и луѓето кои не опкружуваат...

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #25 на: 11 Април 2012, 20:11:37 pm »
Прво, ПРЕВАРА на македонски е ИЗМАМА!!!!
Второ, Господ нека му е на помош на човекот и кој му е крив што давал пари на жими мајка без никаква писмена потврда.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #26 на: 13 Април 2012, 11:13:51 am »
Бугар, ти ја гледаш колата, ама колата во Италија ...

Da ostavam kapar za kola od slika???? NIKOGAS!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #27 на: 13 Април 2012, 11:22:45 am »
Е па Бугар, кражба ако е бизнис - секоја чест! Овие се криминалци, лажат наивни луѓе, кои за жал се`уште ги има. Тие треба во затвор да лежат а не да ги праиме „бизнисмени“.

Грешка си...
Наивни луѓе не постојат, постојат глупави луѓе. Наивно може да биде дете кое не разбира...
Најголемите бизнисмени не се во затвор, него таа ситната боранија околу нив...
Ене ти пример...Јохан е во затвор? Љубе беше прогласен за херој, и покрај тоа што тој му издавал директни наредби...Најпрост пример...

Прво, ПРЕВАРА на македонски е ИЗМАМА!!!!
Второ, Господ нека му е на помош на човекот и кој му е крив што давал пари на жими мајка без никаква писмена потврда.

Превара или измама исто ти е...Господ нетреба да им е на помош на таквите...Ако им е. Греота е да им се ситиш, но на глупоста која ја направиле треба и да им се смееме...

Бугар, ти ја гледаш колата, ама колата во Италија ...

Da ostavam kapar za kola od slika???? NIKOGAS!

Апсолутно точно...Без белешка, документ или на невидено пари јок...

Точно така Симо, секој од нас, па и од тие што викаат така им треба на наивните сами си се криви итн, е бил зафркнат во животот, помалку или повеќе нее битно,

И ова е апсолутно точно...Секој од нас, повеќе или помалку направил ваква глупост...
Затоа и останало она народното: Паметните учат од туѓите грешки, а глупавите од сопствените...

Најголема грешка е да дадеш пари некому без белешка...Ако ми е другар, ке му дадам но пример одредена сума без белешка..И да не ми ги врати, го бришам и толку...Чао...За повеќе сори, другар си ми, сакам и понатаму да останам со тебе, потпиши...Ако не сака да потпише, тогаш стварно не ти е другар...
Брат за брата ама сирење за пари...
Подобро он да плаче, него јас...Никој фала нема да ти каже утре...Може само да те подјебава...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #28 на: 13 Април 2012, 12:02:06 pm »
Еве и нека сум грешка дека не се наивни туку глупави, сепак кражба е кражба, без разлика врз кого. Ако е некој глуп, тоа не значи дека треба некој друг да го злоупотребува. А тоа кој лежи у затвор, кој не - не коментирам. Поентата е дека така бизнис не се почнува нити се работи. Тоа не е бизнис, тоа е криминал.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #29 на: 13 Април 2012, 12:12:03 pm »
Па  нормално дека е криминал....Да не беше криминал, сигурно толку луѓе немаше да бидат толку многу богати а згора на тоа и бизнисмени :)
Никој со поштена работа не заработил толку многу пари како нив...

А за да биде криминалот легален, и за да можеш да се богатиш преку него е потребна проста народна маса :)
Ова со бензинов не е криминал? Која е простата народна маса легално што го плаќа арачот? :)
Кој се богати од овој криминал?

Па дури и во најразвиениот западен свет владее криминал...

Точно е дека не треба да се почнува на тој начин, но ете...Луѓето за да дојдат до пари без работа се служат со криминални дејства и јас се скогласувам дека треба да се позад решетки :)