Е па Бугар, кражба ако е бизнис - секоја чест! Овие се криминалци, лажат наивни луѓе, кои за жал се`уште ги има. Тие треба во затвор да лежат а не да ги праиме „бизнисмени“.
Грешка си...
Наивни луѓе не постојат, постојат глупави луѓе. Наивно може да биде дете кое не разбира...
Најголемите бизнисмени не се во затвор, него таа ситната боранија околу нив...
Ене ти пример...Јохан е во затвор? Љубе беше прогласен за херој, и покрај тоа што тој му издавал директни наредби...Најпрост пример...
Прво, ПРЕВАРА на македонски е ИЗМАМА!!!!
Второ, Господ нека му е на помош на човекот и кој му е крив што давал пари на жими мајка без никаква писмена потврда.
Превара или измама исто ти е...Господ нетреба да им е на помош на таквите...Ако им е. Греота е да им се ситиш, но на глупоста која ја направиле треба и да им се смееме...
Бугар, ти ја гледаш колата, ама колата во Италија ...
Da ostavam kapar za kola od slika?
NIKOGAS!
Апсолутно точно...Без белешка, документ или на невидено пари јок...
Точно така Симо, секој од нас, па и од тие што викаат така им треба на наивните сами си се криви итн, е бил зафркнат во животот, помалку или повеќе нее битно,
И ова е апсолутно точно...Секој од нас, повеќе или помалку направил ваква глупост...
Затоа и останало она народното: Паметните учат од туѓите грешки, а глупавите од сопствените...
Најголема грешка е да дадеш пари некому без белешка...Ако ми е другар, ке му дадам но пример одредена сума без белешка..И да не ми ги врати, го бришам и толку...Чао...За повеќе сори, другар си ми, сакам и понатаму да останам со тебе, потпиши...Ако не сака да потпише, тогаш стварно не ти е другар...
Брат за брата ама сирење за пари...
Подобро он да плаче, него јас...Никој фала нема да ти каже утре...Може само да те подјебава...