Автор Тема: Внимавајте, ПРЕВАРА!!!  (Прочитано 31205 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Внимавајте, ПРЕВАРА!!!
« Одговори #60 на: 14 Мај 2012, 11:28:48 am »
и јас го имам слушнато муабетов.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #61 на: 14 Мај 2012, 11:33:37 am »
Не знам за Германија, но за Швајцарија можам да ви гарантирам дека километражите на сите половни автомобили (приватни, гаражи, механичари, дилери) се со автентична и невраќана километража и никогаш хаварисани (освен ако не е наведено истото). Швајцарија има ептен строги казни за играње со километража па никој не е луд да лежи затвор за вратени 100к км. Бидејќи имаат скапи мајстори и висок стандард (фул каско осигурани автомобили) удрените автомобили за ич пари се продаваат за експорт кои потоа завршуваат во Бугарија, Романија, Македонија...

Автомобилите им се за нијанса поскапи ама се извонредно сочувани и одржувани поради строгите технички прегледи. Плус најголемите производители имаат посебни возила наменети за Швајцарскиот пазар кои далеку се разликуваат и во опрема и во квалитет од останатите европски земји.

точно е за свисс, ама за правни лица, за физички не се согласувам, и во германија има слични закони и многу строги казни за прекршување,
само што преварантиве веројатно нашле некои дупки во законите па се накотија сите тие турци, арапи, босанци, руси и такви.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #62 на: 14 Мај 2012, 12:19:59 pm »
Јас во швајцарија на оглас имам прочитано за кола која на километражата и пишува 260 000 км, а човекот во дополнение напишал има поминато околу 290 000 км ;D

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #63 на: 14 Мај 2012, 12:38:51 pm »
Јас во швајцарија на оглас имам прочитано за кола која на километражата и пишува 260 000 км, а човекот во дополнение напишал има поминато околу 290 000 км ;D

Возможно е доколку е сменат моторот, па така мора да ги наведе и двете километражи.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #64 на: 14 Мај 2012, 13:20:56 pm »

Или пак, тој ја купил од претходен сопственик, и не му верува на тој дека е реална километражата, па човекот да испадне поштен си пишал на табла 260к а реално 290к. Чиста сметка :D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #65 на: 14 Мај 2012, 17:09:38 pm »
Другарче има во двор БМВ 320Д, на километража има 460 000, а моторот на него има поминато околу 200 000.
Има сменето  мотор и се тоа е внесено во сервисната книшка.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #66 на: 14 Мај 2012, 18:54:54 pm »
Другарче има во двор БМВ 320Д, на километража има 460 000, а моторот на него има поминато околу 200 000.
Има сменето  мотор и се тоа е внесено во сервисната книшка.

Сето тоа е ОК, ама не верувам во случајот со првото BMW да поминал 290к  а напишал дека има 260к..Не ми се верува дека сменил мотор на 30к..просто невозможно..Ама се е можно. :D

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #67 на: 14 Мај 2012, 19:00:40 pm »
Немора мотор да смени, може километражата му била дефект, па после 30000 извозени километри ја сервисирал, никој не кажа дека сменил мотор и дека било бмв, беше голф 4ка ;)

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #68 на: 14 Мај 2012, 19:03:53 pm »
Немора мотор да смени, може километражата му била дефект, па после 30000 извозени километри ја сервисирал, никој не кажа дека сменил мотор и дека било бмв, беше голф 4ка ;)

Држи вода и твоево размислување. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #69 на: 14 Мај 2012, 19:50:15 pm »

Држи вода и твоево размислување. :)
Кога се става нова (или од старо возило) километража на колата, си постои процедура за да се внесе фактичката километража што е запишана во ECU-то, и во секој нормален сервис тоа го прават.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Сакал да си купи голф, едвај извадил жива глава
« Одговори #70 на: 01 Јуни 2012, 16:17:38 pm »
Вчера во околу 6 часот попладне, гостиварец едвај извлекол жива глава, откако решил да си купи автомобил, а продавачите со пиштол сакале да му ги украдат парите.

По претходен телефонски контакт и договор за купопродажба на ПМВ„Голф 5“ за сума од 9.000 евра, гостиварецот се сретнал со двајцата скопјани-продавачи во Гостивар на ул.Илинденска“ им кажал дека ги носи парите и заедно тргнале на нотар.

Бидејќи било доцна, нотарот не работел, а на враќање назад еден од продавачите од црна чанта која била кај менувачот на возилото, извадил пиштол кој му го вперил гостиварецот, додека возачот со голема брзина се упатил кон Комплекс „Сити Центар“.

За среќа, поради настанатата гужва во сообраќајот, возачот застанал со возилото, а гостиварецот го искористил моментот и скокнал од задната страна. Продавачиите со голема брзина се упатиле кон излезот на Гостивар. Полицијата го расчистува случајот.

Извор: A1ON

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #71 на: 01 Јуни 2012, 21:10:36 pm »
Значи ова е лудо веќе.... неможеш и кола да си купиш на  раат

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #72 на: 01 Јуни 2012, 22:34:08 pm »
Stara finta e toa.

Odamna takvi raboti se desavaa. Inaku sega e moderno prevari preku mobile.de. Kolata e oglasena za top, go kontaktiras sopstvenikot i toa ti vrakja deka e vo druga drzava. Ako si zainteresiran da mu pustis pari preku western union kako garancija da ti ja cuva kolata.
I sekako te ubeduva (Nigerijski fazon), i ti mu pustas depozit, posle toa ides da ja zemes kolata i sekako depozitot on si go povlekuva, kolata NE POSTOI kako takva i na kraj go jades.

Ne nasednuvajte na www.mobile.de okolu 60% od oglasite se Nigeriski spam !
Vo Nigerija ima specijalni centri (oformeni so donacii na kompjuteri od Evropa) so cel pustanje "oglasi" e-mailovi i sekako prevari.

Koristat proxy serveri koi im gi setiraat NIVNI lugje vo Evropa... A be uzas.

Saka pazenje na sve. Isto taka moze da ti se desi i toa koga kupuvas kola vo stranstvo da ti izvadat pistol i ti sekako ke mu gi nabrois i bez kola i bez pari ke si ostanes, a najbvazno e deka NEMAS pravo da se zalis nikomu.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #73 на: 02 Јуни 2012, 00:57:51 am »
Јас не би дал капар на невидено, а верувам дека не сум единствен.
Така да на таа финта може мало дете да се поебе или малоумен човек.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #74 на: 02 Јуни 2012, 08:23:41 am »
А бе 90% на мобиле.де се нигериски спам, затоа сигурна варијанта ви е на мобиле.бг! А? Јако! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.