Дечки фала ви вака на коментариве и на советите...
ова со ребрастиот не е дека прерипал од лошиот бензин ме свативте погрешно незнам зашто прерипал ама го смениле пошто му објасниле на татко ми дека ако само го наместат незнам тој требало да се вади, а при вадење се разлабавувал и незнам што па ставиле нов (мене ми одговара тоа не е проблем) а имало лош бензин..не смешан со вода..значи чуваат уште мислам од тоа ѓубре таму и мириса повеќе на нафта одколку на бензин..никако не ми е јасн си помислив да не ми стаиле дури нафта ама на фиестата има она easyfuel систем и влегува само пиштолот за бензин и да сакам нафта неможам да ставам или некој др бензин...инаку да 98ца треба да се става..пишува минимум 95 ама сите знаеме колку нашата 95ка нема ни 90 октани па затоа ставам 98 што ќе му дојде некоја 95ка...
Сале, фала ти многу за советот..ќе го почекам татко ми да се врати од работа да си направиме муабет да видиме што ќе правиме..вчера ептен немав време само што се вратив од одмор така да денес на раат муабет ќе направиме и ќе видиме што и како...во секој случај фала ти многу и ќе бидете известени што ќе се случи
Само едно не ми е јасно...коа се ми се деси не светна никаква сијаличка, а бил прерипан ребраст и изместено палење..па не би требало да светне некоја warning сијаличка? дали е тоаа "нормално" или???