Незнам само како не разбирате дека вода и бензин не се мешаат?
Еве јас кога ке има собир ке донесам и вода и нафта и бензин и на оној јунак што ке успее да ги смеша ке му дадам некоја награда по договор, во спротивно он на мене истата...
Друга работа што не ми е јасно е како може да рипне ребраст каиш од лош бензин? Каиш може да рипне од мал милион други работи, ама од лош бензин многу е прозирно да ти каже некој...Претпоставувам дека заради тоа и го менувале...А палење раздесено е друг муабет кај новиве коли...Тоа се подесува ваљда преку компјутер...Не е онака сељачки на штрафче како кај 101, па се олабавило штравчево и палењето се изместило...
Ја не ги бранам МП, ама сеа се изнакажаа милион глупости...
+ на таа бензинска време за малверзација има толку многу малку, да тоа не е нормално...Бензинската работи 24 часа, + е фискализирана, така да никој не може да те краде во тој поглед...Сите пари одат во каса, секоја капка се регистрира...
Па мислите дека некој е толку ретардиран да изгуби работно место на кое зима 30к денари за смрдливи 500 денари?
Ако бил проблем во горивото, ондак преварата може да се прави на глобално ниво, односно дирекцијата да прави малверзации, со тоа што ке се продава бензин со значително полош квалитет кој е претходно набавен по смешна цена, а се продава по цена актуелна на пазарот...
И ако некој имал проблем со лошо гориво, веројатноста дека уште некој ке имал ист или најмалку сличен проблем како овој на DayWalker....
Јас тврдам дека бензинот е живо ѓубре, но за да се докаже тоа секој кој се сомнева може да пријави во инспекција со извештај од сервисот каде што му го сервисирале возилото и фино лепо да оди и да ги пријави...Инспекторите не се рамнодушни во тој поглед...Многу се надркани во последно време, па така да може многу јако некој да си го добие...
Значи се да биде по пропис постапката е следна...Фино лепо DayWalker побарај писмен извештај за направениот сервис, во кој ке биде посочена ПРИЧИНАТА за настанатиот дефект, а не можната причина...Кажи им дека тоа ти е потребно за во инспекција и дека ке покренеш постапка за побарување на оштета која ти е нанесена од страна на МП.
Доколку го направиш ова чекам да кажеш како се одвива постапката понатаму...
п.с. Кога ке го обезбедиш потребниот документ од МИ-ДА, одиш во инспекција, фино лепо ги пријавуваш, но мислам дека ке треба да имаш и фискална сметка од датумот кога си полнел бензин како доказ (претпоставувам немаш како и никој од нас), и после другото е работа на инспекторатот....
Таков сличен проблем јас си решив со мобилен купен од Космофон, па не само што ми ја вратија полната сума од 20 000 за телефонот него си добив и нов телефон беспари...
Инаку како за инфо јас од како возам, последниве 17 години полнам на таа бензинска и сум полнел во сите приватни возила кои сум ги имал до сега, а полнам и во службените и не сум имал проблем...(бензиската во Влае на партизанска што води накај центар и е 24 часа отворена)