Автор Тема: Вести од Автомобилскиот Свет  (Прочитано 358304 пати)

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
Одг: Вести од Автомобилскиот Свет
« Одговори #1516 на: 02 Јуни 2019, 18:24:14 pm »
Запоравив да допишам под постот, посочував на наградата за најдобар мотор што екобуст ја зема веќе неколку пати. Немојте да ја читате цела вест, бајааги е неписмено, само на насловот ми беше фокусот 😁

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1517 на: 06 Јуни 2019, 18:49:03 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1518 на: 07 Јуни 2019, 12:22:11 pm »
Ајде честито Брегзит, за арно за убаво да е...

Ford schließt Werk in Großbritannien

Цитат
Es ist ein weiterer Rückschlag für die britische Autoindustrie: Der US-Autobauer Ford will sein Werk in Wales mit 1700 Beschäftigten schließen. Die Gewerkschaft sprach von einem "echten Hammerschlag".

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/ford-werk-schliessung-101.html

Или ако некого го мрзи да бара преводилац...

Форд го затвора погонот во Велс. 1700 работни места, чао-пријатно. Не е спомнат Брегзит како причина, ама не пијат нафта луѓето.

Успут:
- Хонда најави затворање на погонот во Свиндон во 2021, 3500 работни места, чао.
- Нисан го прекинува производството на Nissan X-Trail во Англија.
- „Со свои камења по глава“ - Јагуар Ленд Ровер најави поништување на 4500 работни места.

Не знам дали некад некој волку се упуцал у стапало.

Успут 2: Тибам тоа ЕУ, за ништо не ја бива, што ќе ни ја итн итн... Ете ЕУ што значи за една т.н. велесила од типот на Велика Британија.
Во моментов живеам во мал град во Германија, со некои испод 50000 жители. Кога го полагав тестот за сожителство (или како и да се преведува Einbürgerung), од 30 луѓе, имаше 5ца од Англија. На еден тест, во мал град. Тек можам да замислам колкава е побарувачката на германски државјанства од англиски државјани, во поголемите градови.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #1519 на: 07 Јуни 2019, 20:12:21 pm »
+ BMW веќе некое време суптилно најавува дека можеби ќе го пресели производството на MINI надвор од UK. Некои верзии веќе се прават на друго место (мислам Холандија, ама може и да грешам).

Интересно е што дури и JLR веќе си оди.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #1520 на: 07 Јуни 2019, 21:00:49 pm »
Кога го полагав тестот за сожителство (или како и да се преведува Einbürgerung), од 30 луѓе, имаше 5ца од Англија. На еден тест, во мал град. Тек можам да замислам колкава е побарувачката на германски државјанства од англиски државјани, во поголемите градови.

Може да појасниш каков е тој тест и за што треба да се полага. :D Прв пат слушам вакво нешто, а еве година ипол како живеам во Германија.
Зини да ти кажу.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1521 на: 08 Јуни 2019, 15:08:25 pm »
+ BMW веќе некое време суптилно најавува дека можеби ќе го пресели производството на MINI надвор од UK. Некои верзии веќе се прават на друго место (мислам Холандија, ама може и да грешам).

Redovno vozime za Bmw Coleshill i za Bmw Oxford,pred nekoe vreme bas koga go odlozija Brexit,stopiraa so rabota okolu 1 mesec,ne me cudi celosno da prekinat...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
Вести од Автомобилскиот Свет
« Одговори #1522 на: 08 Јуни 2019, 21:24:56 pm »
Кога го полагав тестот за сожителство (или како и да се преведува Einbürgerung), од 30 луѓе, имаше 5ца од Англија. На еден тест, во мал град. Тек можам да замислам колкава е побарувачката на германски државјанства од англиски државјани, во поголемите градови.

Може да појасниш каков е тој тест и за што треба да се полага. :D Прв пат слушам вакво нешто, а еве година ипол како живеам во Германија.

Еве пробен тест за учење/вежбање за СРВ. За другите републики има други прашања во тестовите.

https://www.einbuergerungstest-online.eu/einbuergerungstest/nw/

Можеш да изгуглаш, ќе ти излезат поише резултати со линкови кај што ќе можеш да вежбаш за тестот. Повеќе информации можеш да најдеш на сајтот на министерството www.bamf.de

Инаку, се состои од 33 прашања, од кои 17 се доволни за положување. Мене ми го правеа дека е не знам што, па ми нудеа книга со преку 300 страни, па курсеви за припрема... Да бидам искрен, првиот мокап тест што го полагав, го положив со 29/33, чисто онака од општа култура. После тоа, со вежбање онлајн едно-друго, почнав да му праим парче :)
Го положив пред некој месец со 31/33. Не го знаев првиот член од Уставот на Германија, и кој е актуелниот Претседател :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1523 на: 08 Јуни 2019, 22:25:37 pm »

Не го знаев првиот член од Уставот на Германија, и кој е актуелниот Претседател :)

како и 95% од роџени германци :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1524 на: 09 Јуни 2019, 00:05:50 am »

ЈЛР веќе ја има пикирано Словачка

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5047
  • The Spartan General
« Одговори #1525 на: 09 Јуни 2019, 07:57:53 am »
Абе како може Франк-Валтер Штајнмајер да го заборавиш. Социјал-демократот што му е удобно да биде во коалиција со ВМРО ЦДУ/ЦСУ.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1526 на: 09 Јуни 2019, 09:11:09 am »
Абе како може Франк-Валтер Штајнмајер да го заборавиш. Социјал-демократот што му е удобно да биде во коалиција со ВМРО ЦДУ/ЦСУ.  ;D ;D

Никогаш не сум го знаел кој е, за да го заборавам :)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1527 на: 09 Јуни 2019, 23:04:45 pm »
Во последната епизода од сезона 3 на Grand Tour, Clarckson избаци податок дек во Велика Британоја пред нецели 10 години се продавале околу 140.000 Мондеа годишно, а 2018 само 12.000, со коментар дека на 9000 продажни места во ГБ тоа се по 2 Мондеа. и со тоа го најави прекинот на продажба на мондеот како на ГБ пазарот така и на глобалниот пазар. Значи СУВ-ививе мајка ебаа на автомобилизмов.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1528 на: 10 Јуни 2019, 08:17:58 am »
Не ќе може кола да се купи...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1772
« Одговори #1529 на: 10 Јуни 2019, 08:37:04 am »
Мислам дека на страната на volkswagen прочитав дека до 2025-та, очекуваат пола од возилата што ќе ги продадат, да бидат СУВ.