Ајде честито Брегзит, за арно за убаво да е...
Ford schließt Werk in GroßbritannienEs ist ein weiterer Rückschlag für die britische Autoindustrie: Der US-Autobauer Ford will sein Werk in Wales mit 1700 Beschäftigten schließen. Die Gewerkschaft sprach von einem "echten Hammerschlag".
https://www.tagesschau.de/wirtschaft/ford-werk-schliessung-101.htmlИли ако некого го мрзи да бара преводилац...
Форд го затвора погонот во Велс. 1700 работни места, чао-пријатно. Не е спомнат Брегзит како причина, ама не пијат нафта луѓето.
Успут:
- Хонда најави затворање на погонот во Свиндон во 2021, 3500 работни места, чао.
- Нисан го прекинува производството на Nissan X-Trail во Англија.
- „Со свои камења по глава“ - Јагуар Ленд Ровер најави поништување на 4500 работни места.
Не знам дали некад некој волку се упуцал у стапало.
Успут 2: Тибам тоа ЕУ, за ништо не ја бива, што ќе ни ја итн итн... Ете ЕУ што значи за една т.н. велесила од типот на Велика Британија.
Во моментов живеам во мал град во Германија, со некои испод 50000 жители. Кога го полагав тестот за сожителство (или како и да се преведува Einbürgerung), од 30 луѓе, имаше 5ца од Англија. На еден тест, во мал град. Тек можам да замислам колкава е побарувачката на германски државјанства од англиски државјани, во поголемите градови.