Автор Тема: Вести од Автомобилскиот Свет  (Прочитано 393271 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Вести од Автомобилскиот Свет
« Одговори #1530 на: 10 Јуни 2019, 10:53:19 am »
Мислам дека на страната на volkswagen прочитав дека до 2025-та, очекуваат пола од возилата што ќе ги продадат, да бидат СУВ.
А другата половина - гољф!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #1531 на: 10 Јуни 2019, 16:29:09 pm »
Не ќе може кола да се купи...
Ќе возиме трактори и авттобуси

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1532 на: 10 Јуни 2019, 17:26:46 pm »
Ќе се пуваме на кој му бил поголем џипот, и кој имал поголем граунд клиренс. Уште да стане модерно кој има поголем коефициент на отпор, па и со тоа да се пуваш.. „ја бенве Xhip возам, знаш ли ти дека Cd од 0.9 има!“, „Тапа си, ја со Xhipот ауди имам Cd= 0.95, браат те јадам, ај да частиш пијачка у броз, на партизанска ќе ги паркираме“....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #1533 на: 10 Јуни 2019, 18:36:37 pm »
Глеам најнова X5-ка у задљица денеска пред мене на семафори. Комбе ли е камион ли е. Страшно. Огромно чудовиште што не личи на ништо. А башка приказна е што се фураат хибриди, електрика. Па човече на која црна економична и еколошка вожња со онолкава животиња од 3 тона? Какви ли глупи приказни продаваат???

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1534 на: 10 Јуни 2019, 18:49:20 pm »
За жал, такви што проаѓаат, без разлика колку се бесмислени.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1535 на: 10 Јуни 2019, 19:05:10 pm »
Глеам најнова X5-ка у задљица денеска пред мене на семафори. Комбе ли е камион ли е. Страшно. Огромно чудовиште што не личи на ништо. А башка приказна е што се фураат хибриди, електрика. Па човече на која црна економична и еколошка вожња со онолкава животиња од 3 тона? Какви ли глупи приказни продаваат???
Тешко ѓубре. Особено кога ќе ти текне дека има ѕверска 5ка или дури и 6ка гранд купе во истиот салон и по истата цена и од истиот продавач и со истата значка.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #1536 на: 10 Јуни 2019, 19:44:25 pm »
Ве читам и ви се чудам на хејтањето. Што толку си зимате позиција како вие да сте некакви познавачи или љубетели на автомобилизмот а ако некој вози бмв џип е по автоматизам клошар, глуп, незнае ништо за коли. Помалце со хејтање и негативност.

Колку за илустрација, нов бмв х3 со 2.0 дизел 190кс троши помалку и загадува помалку цо2 од модерен турбо бензинец со дупло помалку снага. 2.0 tdi 190 во Тигуан или Кодаик по папир имаат иста снага ама трошат 30% повеќе. Ете толку бмв се напреднати во технологија.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1537 на: 10 Јуни 2019, 20:10:17 pm »
LosiPatista ти ли си ?
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #1538 на: 10 Јуни 2019, 23:33:45 pm »
Ве читам и ви се чудам на хејтањето. Што толку си зимате позиција како вие да сте некакви познавачи или љубетели на автомобилизмот а ако некој вози бмв џип е по автоматизам клошар, глуп, незнае ништо за коли. Помалце со хејтање и негативност.

Колку за илустрација, нов бмв х3 со 2.0 дизел 190кс троши помалку и загадува помалку цо2 од модерен турбо бензинец со дупло помалку снага. 2.0 tdi 190 во Тигуан или Кодаик по папир имаат иста снага ама трошат 30% повеќе. Ете толку бмв се напреднати во технологија.

Извини, следен пат ќе дигнам два прста да прашам дали смеам да изнесам мислење

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1539 на: 11 Јуни 2019, 08:12:34 am »

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1540 на: 11 Јуни 2019, 11:34:13 am »
Kakva pridobivka e da vozis xhip u makedonija ne ste svesni! Da imam moznost, touareg kje kupam pa vie vikajte me seljak!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1541 на: 11 Јуни 2019, 11:43:01 am »
Не си пробал вакво:

затоа мислиш дека xhip е благодет  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1542 на: 11 Јуни 2019, 11:50:55 am »
Не си пробал вакво:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

затоа мислиш дека xhip е благодет  ;D
За качување тротоари и жардињери душа дава. 0:20-0:45

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1543 на: 12 Јуни 2019, 07:36:54 am »
Kakva pridobivka e da vozis xhip u makedonija ne ste svesni! Da imam moznost, touareg kje kupam pa vie vikajte me seljak!
Зошто ти е туарег? Купи саглам теренец или па купи нешто луксузно.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #1544 на: 12 Јуни 2019, 10:05:19 am »